Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing away of Mr Osamu Suzuki
27 DEC 2024 5:58PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing away of Mr. Osamu Suzuki, a legendary figure in the global automotive industry. Prime Minister Shri Modi remarked that the visionary work of Mr. Osamu Suzuki has reshaped global perceptions of mobility. Under his leadership, Suzuki Motor Corporation became a global powerhouse, successfully navigating challenges, driving innovation and expansion.
The Prime Minister posted on X:
“Deeply saddened by the passing of Mr. Osamu Suzuki, a legendary figure in the global automotive industry. His visionary work reshaped global perceptions of mobility. Under his leadership, Suzuki Motor Corporation became a global powerhouse, successfully navigating challenges, driving innovation and expansion. He had a profound affection for India and his collaboration with Maruti revolutionised the Indian automobile market.”
“I cherish fond memories of my numerous interactions with Mr. Suzuki and deeply admire his pragmatic and humble approach. He led by example, exemplifying hard work, meticulous attention to detail and an unwavering commitment to quality. Heartfelt condolences to his family, colleagues and countless admirers.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶ୍ରୀ ଓସାମୁ ସୁଜୁକୀଙ୍କ ପରଲୋକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ
27 DEC 2024 5:58PM by PIB Bhubaneswar
ବୈଶ୍ୱିକ ମୋଟର ବାହନ ଉଦ୍ୟୋଗର ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଶ୍ରୀ ଓସାମୁ ସୁଜୁକୀଙ୍କ ପରଲୋକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଭୀର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି କି, ଶ୍ରୀ ଓସାମୁ ସୁଜୁକୀଙ୍କ ଦୂରଦର୍ଶୀ କାର୍ଯ୍ୟ ବୈଶ୍ୱିକ ଗତିଶୀଳତାକୁ ନୂତନ ସ୍ୱରୂପ ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ସୁଜୁକୀ ମୋଟର କର୍ପୋରେସନ ଆହ୍ୱାନର ସଫଳତାପୂର୍ବକ ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବା ସହ ନବାଚାର ଏବଂ ବିସ୍ତାରକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ସହ ଏକ ବୈଶ୍ୱିକ କମ୍ପାନୀରେ ପରିଣତ ହୋଇପାରିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ଏକ ବାର୍ତ୍ତାରେ କହିଛନ୍ତି:
“ବୈଶ୍ୱିକ ମୋଟର ପରିବହନ ଉଦ୍ୟୋଗର ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତି ଶ୍ରୀ ଓସାମୁ ସୁଜୁକୀଙ୍କ ପରଲୋକରେ ଗଭୀର ଦୁଃଖିତ । ତାଙ୍କ ଦୂରଦର୍ଶୀ କାର୍ଯ୍ୟ ବୈଶ୍ୱିକ ଗତିଶୀଳତାକୁ ନୂତନ ରୂପ ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ସୁଜୁକୀ ମୋଟର କର୍ପୋରେସନ ଏକ ଏକ ବୈଶ୍ୱିକ ମୋଟର ପରିବହନ କମ୍ପାନିରେ ପରିଣତ ହୋଇପାରିଛି ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ଆହ୍ୱାନର ସଫଳତାର ସହ ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇ ନବାଚାର ଓ ବିସ୍ତାରକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇପାରିଛି । ତାଙ୍କର ଭାରତ ସହ ଗଭୀର ସମ୍ପର୍କ ଥିଲା ଏବଂ ମାରୁତି ସହ ତାଙ୍କର ସହଯୋଗ ଭାରତର ବାହନ ଉଦ୍ୟୋଗ ବଜାରରେ କ୍ରାନ୍ତି ଆଣିପାରିଥିଲା ।”
“ଶ୍ରୀ ସୁଜୁକୀଙ୍କ ସହ ହୋଇଥିବା ଅନେକ ସାକ୍ଷାତ ଅନୁଭୂତି ମୋର ସ୍ମରଣରେ ଅଛି । ତାଙ୍କର ବ୍ୟାବହାରିକ ଏବଂ ବିନମ୍ର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ହୃଦୟରୁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି । ସେ କଠୋର ପରିଶ୍ରମ, ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣତା ପ୍ରତି ସାବଧାନତାର ନଜର ଏବଂ ଗୁଣବତ୍ତା ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଅପୂର୍ବ ଉଦାହରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି । ତାଙ୍କ ପରିବାର, ସହକର୍ମୀ ଏବଂ ଅଗଣିତ ପ୍ରଶଂସକଙ୍କ ପ୍ରତି ମୋର ସମବେଦନା ।”