Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing away of former Prime Minister Dr. Manmohan Singh
India mourns the loss of one of its most distinguished leaders, Dr. Manmohan Singh Ji: PM
He served in various government positions as well, including as Finance Minister, leaving a strong imprint on our economic policy over the years: PM
As our Prime Minister, he made extensive efforts to improve people’s lives: PM
26 DEC 2024 11:11PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing away of former Prime Minister, Dr. Manmohan Singh. "India mourns the loss of one of its most distinguished leaders, Dr. Manmohan Singh Ji," Shri Modi stated. Prime Minister, Shri Narendra Modi remarked that Dr. Manmohan Singh rose from humble origins to become a respected economist. As our Prime Minister, Dr. Manmohan Singh made extensive efforts to improve people’s lives.
The Prime Minister posted on X:
India mourns the loss of one of its most distinguished leaders, Dr. Manmohan Singh Ji. Rising from humble origins, he rose to become a respected economist. He served in various government positions as well, including as Finance Minister, leaving a strong imprint on our economic policy over the years. His interventions in Parliament were also insightful. As our Prime Minister, he made extensive efforts to improve people’s lives.
“Dr. Manmohan Singh Ji and I interacted regularly when he was PM and I was the CM of Gujarat. We would have extensive deliberations on various subjects relating to governance. His wisdom and humility were always visible.
In this hour of grief, my thoughts are with the family of Dr. Manmohan Singh Ji, his friends and countless admirers. Om Shanti."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হান্নগী প্রধান মন্ত্রী দোক্তর মনমোহন সিংহ লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
লৈবাক অসিগী শক্নাইরবা লুচিংবা অমা ওইরিবা দোক্তর মনমোহন সিংহ জি লৈখিবদা ভারতনা অৱাবা ফোঙদোক্লি: প্রধান মন্ত্রী
ফাইনান্স মিনিস্তর য়াওনা মহাক্না সরকারগী তোঙান-তোঙানবা ফমশিং পায়রমখি, চহি কয়া ঐখোয়গী শেন-থুমগী থৌশিলদা অকনবা মমি অমা থম্লমখি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রী ওইনা, মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎনবা মহাক্না অকনবা থবকশিং পায়খৎখি: প্রধান মন্ত্রী
26 DEC 2024 11:11PM by PIB Imphal
হান্নগী প্রধান মন্ত্রী দোক্তর মনমোহন সিংহ লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিগী শক্নাইরবা লুচিংবা অমা ওইরিবা দোক্তর মনমোহন সিংহ জি লৈখিবদা ভারতনা অৱাবা ফোঙদোক্লি। দোক্তর মনমোহন সিংহ চম্না হৌরক্তুনা ইকায়খুম্নরবা ইকোনোমিস্ত অমা ওইখি। ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রী ওইনা, মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎনবা মহাক্না অকনবা থবকশিং পায়খৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
লৈবাক অসিগী শক্নাইরবা লুচিংবা অমা ওইরিবা দোক্তর মনমোহন সিংহ জি লৈখিবদা ভারতনা অৱাবা ফোঙদোক্লি। মহাক চম্না হৌরক্তুনা ইকায়খুম্নরবা ইকোনোমিস্ত অমা ওইখি। ফাইনান্স মিনিস্তর য়াওনা মহাক্না সরকারগী তোঙান-তোঙানবা ফমশিং পায়রমখি, চহি কয়া ঐখোয়গী শেন-থুমগী থৌশিলদা অকনবা মমি অমা থম্লমখি। সংসদতা মহাক্না ফোঙদোকখিবা ৱাফমশিং য়াম্না লৌশিং ওইখি। ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রী ওইনা, মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎনবা মহাক্না অকনবা থবকশিং পায়খৎখি।
“ঐনা গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর ওইরিঙৈদা দোক্তর মনমোহন সিংহ জি অমসুং ঐ চাংনাইনা উনখি। লৈবাক ঙাকপগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংদা ঐখোয়না কুপ্না খন্ন-নৈনখি। মহাক্কী লৌশিং অমসুং চমজবা মতৌ মতম পুম্নমক্ত উবা ফংখি।
অৱাবা তানফম অসিদা, দোক্তর মনমোহন সিংহ জিগী ইমুং-মনুং, মহাক্কী মরুপশিং অমসুং মশিং থিঙমদ্রবা মহাকপু নুংশিজবশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি। ঔম শান্তি”।