Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi interacts with Rashtriya Bal Puraskar awardees
26 DEC 2024 9:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with the 17 awardees of Rashtriya Bal Puraskar on the occasion of 3rd Veer Baal Diwas at Bharat Mandapam, New Delhi today. The awards are conferred in the fields of bravery, innovation, science and technology, sports and arts.
During the candid interaction, the PM heard the life stories of the children and encouraged them to strive harder in their lives. Interacting with a girl child who had authored books and discussing the response she received for her books, the girl replied that others have started writing their own books. Shri Modi lauded her for inspiring other children.
The Prime Minister then interacted with another awardee who was well versed in singing in multiple languages. Upon enquiring about the boy’s training by Shri Modi, he replied that he had no formal training and he could sing in four languages - Hindi, English, Urdu and Kashmiri. The boy further added that he had his own YouTube channel as well as performed at events. Shri Modi praised the boy for his talent.
Shri Modi interacted with a young chess player and asked him who taught him to play Chess. The young boy replied that he learnt from his father and by watching YouTube videos.
The Prime Minister listened to the achievement of another child who had cycled from Kargil War Memorial, Ladakh to National War Memorial in New Delhi, a distance of 1251 kilometers in 13 days, to celebrate the 25th anniversary of Kargil Vijay Divas. The boy also told that he had previously cycled from INA Memorial, Moirang, Manipur to National War Memorial, New Delhi, a distance of 2612 kilometers in 32 days, to celebrate Azadi Ka Amrit Mahotsav and 125th birth anniversary of Netaji Subash Chandra Bose, two years ago. The boy further informed the PM that he had cycled a maximum of 129.5 kilometers in a day.
Shri Modi interacted with a young girl who told that she had two international records of completing 80 spins of semi-classical dance form in one minute and reciting 13 Sanskrit Shokas in one minute, both of which she had learnt watching YouTube videos.
Interacting with a National level gold medal winner in Judo, the Prime Minister wished the best to the girl child who aspires to win a gold medal in the Olympics.
Shri Modi interacted with a girl who had made a self stabilizing spoon for the patients with Parkinson’s disease and also developed a brain age prediction model. The girl informed the PM that she had worked for two years and intends to further research on the topic.
Listening to a girl artiste who has performed around 100 performances of Harikatha recitation with a blend of Carnatic Music and Sanskrit Shlokas, the Prime Minister lauded her.
Talking to a young mountaineer who had scaled 5 tall peaks in 5 different countries in the last 2 years, the Prime Minister asked the girl about her experience as an Indian when she visited other countries. The girl replied that she received a lot of love and warmth from the people. She further informed the Prime Minister that her motive behind mountaineering was to promote girl child empowerment and physical fitness.
Shri Modi listened to the achievements of an artistic roller skating girl child who won an international gold medal at a roller skating event held in New Zealand this year and also 6 national medals. He also heard about the achievement of a para-athlete girl child who had won a gold medal at a competition in Thailand this month. He further heard about the experience of another girl athlete who had won gold medals at weightlifting championships in various categories along with creating a world record.
The Prime Minister lauded another awardee for having shown bravery in saving many lives in an apartment building which had caught fire. He also lauded a young boy who had saved others from drowning during swimming.
Shri Modi congratulated all the youngsters and also wished them the very best for their future endeavours.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ফংলবশিংগা ৱারি শানখ্রে
26 DEC 2024 9:54PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ফংলবা অঙাং ১৭ গা ৱারি শানখ্রে। মনাশিং অদু থৌনা ফবা, ইন্নোবেসন, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, শান্নবা অমসুং কলাগী হিরমশিংদা পীবনি।
ইচম চম্না ৱারি শানবা অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা অঙাংশিংগী পুন্সি ৱারিশিং তাখি অমসুং মখোয়গী পুন্সি কন্না হোৎননবা পুক্নিং থৌগৎখি। অইবী নুপীমচা অমগা ৱারি শানখি অমসুং মহাক্কী লাইরিকশিংগী মহাক্না ফংখিবশিংগী মতাংদা খন্নখি, অতোপ্পা মীওইশিং মখোয় মশাগী লাইরিকশিং ইবা হৌরে হায়না নুপীমচা অদুনা পাউখুম পীখি। অতোপ্পা অঙাংশিং ইথিল পীবগীদমক শ্রী মোদীনা মহাক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
তোঙান-তোঙানবা লোলশিং ঈশৈ ফজনা শকপা অঙাংশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি। শ্রী মোদীনা নুপামচা অমগী ত্রেনিংগী মতাংদা হংবদা, মহাক্না হায়খি মহাক ত্রেনিং তৌরকখিদে অমসুং মহাক লোল মরি হায়বদি হিন্দী, ইংলিস, উর্দু অমসুং কাস্মিরিদা ঈশৈ শকপা ঙম্মী। মহাক মশাগী য়ুতুব চেনেল লৈরে অমসুংআ থৌরমশিংদা ঈশৈ শক্লে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা নুপামচা অদুগী হৈথোই-শিংথোইবা অদুগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা চেস শান্নরোয় অমগা ৱারি শানখি অমসুং মহাক কনানা চেস শান্নবা তাকপীবগে হায়না হংখি। মহাক্কী মপাদগী অমসুং য়ুতুব চেন্নেলশিং য়েংদুনা চেস শান্নবা তমখি হায়না অঙাং অদুনা পাউদমখি।
২৫শুবা কার্গিল বিজয় দিবস শরুক য়ানবা নুমিৎ ১৩ দা লাদাখকী কার্গিল ৱার মেমোরিএলদগী নিউ দিল্লিগী নেসনেল ৱার মেমোরিএল ফাওবা সাইকল থৌরকখিবা অতোপ্পা অঙাং অমগী মাইপাকপশিং প্রধান মন্ত্রীনা তাখি। নুপামচা অদুনা হায়খি চহি অনিগী মমাংদা, অজাদি কা অমৃত মহোৎসব অমসুং নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫ শুবা মপোক নুমিৎ শরুক য়ানবা নুমিৎ ৩২ দা কিমি ২৬১২ গী অরাপ্পা মহাক হান্না মনিপুরগী আই.এন.এ ৱার মেমোরিএল, মোইরাংদগী নিউ দিল্লিগী নেসনেল ৱার মেমোরিএল ফাওবা থৌখ্রে। মহাক নোংমদা কিমি ১২৯.৫ সাইক থৌখি হায়না নুপামচা অদুনা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি।
মিনিত অমদা সেমি-ক্লাসিকেল দান্স স্পিন ৮০ পাংথোকখিবা অমসুং মিনিত অমদা সংস্কৃত শ্লোগ ১৩ থিখিবা অমসুং অনিমক অসি য়ুতুব ভিদিওশিং য়েংলগা তমখিবা মালেমগী রেকোর্দ অনি থমখিবা নুপীমচা অমগা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি।
জুদোদা জাতি থাক্কী সনাগী মেদল ফংলবী নুপীমচা অমগা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি অমসুং ওলেম্পিক্সতা সনাগী মেদল অমা ফংনবা নুপীমচা অসিগী অনিংবদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি।
পার্কিসন দিজিজ লৈরবা অনাবশিংগী মশা মরোমদোম লেংদনা লৈজবা স্পুন অমা শেমখিবা নুপীমচা অমা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি অমসুং মহাক্না ব্রেনগী চহি তাকপা নমুনা অমসু পুথোকখি। মহাক চহি অনি থবক তৌরকখি অমসুং হিরম অসিদা মখা তানা থিজিন্নিংবগী অপাম্বা লৈরি হায়না মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা ফোঙদোকখি।
কর্নাতিক ঈশৈ অমসুং সংস্কৃত শ্লোগশিং য়ানশিন্নবা হরিকথা শৈরেংগী পর্ফোমেন্স ১০০ পাংথোকপা নুপীমচা কলাকার অমা তারবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
হৌখিবা চহি অনিদা লৈবাক ৫ গী চীংদোল ৫ কাখিবী নুপীমচা অমগা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি অমসুং মহাক্না ভারতমচা অমা ওইনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা চৎপদা থেংনখিবা থৌদোকশিংগী মতাংদা নুপীমচা অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হংখি। নুপীমচা অদুনা হায়খি মহাক্না মীয়ামগী নুংশিবা য়াম্না ফংখি। মহাক্না চীং কাবগী মরুওইবা পান্দমদি নুপীমচাশিংদা শক্তি পীবা অমসুং হকচাং ফানা লৈবা পুক্নিং থৌগৎনবনি।
চহি অসিদা নিউ জিলেন্দা পাংথোকখিবা রোল্লর স্কেতিং থৌরম অমদা মালেমগী সনাগী মেদল অমা ফংলকখিবী অমসুং জাতি থাক্কী মেদল ৬ ফংলবী নুপীমচা অমগী ৱারিশিং প্রধান মন্ত্রীনা তাখি। থা অসিদা থাইলেন্দা পাংথোকখিবা চাংদম্নবা অমদা সনাগী মেদল অমা ফংলকখিবী পেরা-এথলেত নুপীমচা অমগী মাইপাকপগী ৱারিশিং প্রধান মন্ত্রীনা তাখি। ৱার্ল্দ রেকোর্দ অমগা থম্বগা লোয়ননা ৱেথলিফতিং চেম্পিয়নশিপশিংদা সনাগী মেদলশিং ফংলবী নুপীমচা অমগী ৱারিশিং প্রধান মন্ত্রীনা তাখি।
বিল্দিং অমা মৈ চাক্লকপদা মীওই কয়া কনখিবা অতোপ্পা নুপামচা অমগী ৱারি প্রধান মন্ত্রীনা তাখি। ঈরোইবদা অতোপ্পা মীওইশিং ইরাক্নবদগী কনখিবা নুপামচা অমগী ৱারিশু প্রধান মন্ত্রীনা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয়গী তুংগী থবক-থৌরমশিংগীদমক মখোয়দা য়াইফ-পাউজেলশু পীখি।