ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଗାୟକ ମହମ୍ମଦ ରଫିଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ୧୦୦ ତମ ଜୟନ୍ତୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍ମରଣ କଲେ
24 DEC 2024 7:12PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଗାୟକ ମହମ୍ମଦ ରଫିଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ୧୦୦ ତମ ଜୟନ୍ତୀରେ ସ୍ମରଣ କରିଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି, ମହମ୍ମଦ ରଫି ସାହେବ ସଙ୍ଗୀତ ଜଗତର ପ୍ରତିଭାଶାଳୀ ବ୍ୟକ୍ତି ଥିଲେ ଏବଂ ଏହା ସାଂସ୍କୃତିକ ପ୍ରଭାବ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ରହିଥିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ମହାନ ଗାୟକ ମହମ୍ମଦ ରଫିଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ୧୦୦ତମ ଜୟନ୍ତୀରେ ସ୍ମରଣ କରୁଛି । ସେ ଜଣେ ସଙ୍ଗୀତ ପ୍ରତିଭା ଥିଲେ ଯାହାର ସାଂସ୍କୃତିକ ପ୍ରଭାବ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରହିଛି । ରଫି ସାହେବ ଗୀତର ଅଲଗା ଅଲଗା ଭାବନା ଓ ସମ୍ବେଦନାକୁ ଧରିବାର କ୍ଷମତା ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସାର ପାତ୍ର ଥିଲେ । ତାଙ୍କ ସଙ୍ଗୀତ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ ଖୁସି ଆଣିଥାଏ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister remembers the legendary Singer Mohammed Rafi on his 100th birth anniversary
24 DEC 2024 7:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, remembers the legendary Singer Mohammed Rafi Sahab on his 100th birth anniversary. Prime Minister Modi remarked that Mohammed Rafi Sahab was a musical genius whose cultural influence and impact transcends generations.
The Prime Minister posted on X:
"Remembering the legendary Mohammed Rafi Sahab on his 100th birth anniversary. He was a musical genius whose cultural influence and impact transcends generations. Rafi Sahab's songs are admired for their ability to capture different emotions and sentiments. His versatility was extensive as well. May his music keep adding joy in the lives of people!"