Prime Minister's Office
Prime Minister conferred with the highest national award of Kuwait
22 DEC 2024 4:48PM by PIB Delhi
His Highness Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, the Amir of Kuwait conferred upon Prime Minister Shri Narendra Modi The Order of Mubarak Al- Kabeer, the highest national award of Kuwait. His Highness Sheikh Ahmed Al-Abdullah Al-Ahmad Al-Sabah, the Prime Minister of Kuwait also graced the occasion.
Prime Minister dedicated the award to the long-standing friendship between India and Kuwait, to the Indian community in Kuwait and to the 1.4 billion people of India.
The conferment of the award on this historic visit of a Prime Minister of India to Kuwait after 43 years added a special meaning to the occasion.
The award was instituted in 1974 and has since been conferred on select global leaders.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীদা কুৱেতকী খ্বাইদগী চাউবা জাতিগী মনা পীখ্রে
22 DEC 2024 4:48PM by PIB Imphal
ঙসি কুৱেতকী অমির সৈখ মেসাল অল-অহমদ অল-জাবর অল-সাবাহনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা কুৱেতকী খ্বাইদগী চাউবা জাতিগী মনা দ ওর্দর ওফ মুবারক অল-কাবির পীখ্রে। থৌরম অদুদা কুৱেতকী প্রধান মন্ত্রী সৈখ অহমদ অল-অবদুল্লাহ অল-অহমদ অল-সাবাহশু শরুক য়াখি।
মনা অদু প্রধান মন্ত্রীনা মতম কুইরবা ভারত অমসুং কুৱেতকী মরক্ত লৈনরিবা মরুপ-মপাং ওইবা মরী, কুৱেত্ত লৈবা ভারতমচাশিং অমসুং ভারতকী মীওই বিল্লিয়ন ১.৪ দা কৎথোকখ্রে।
চহি ৪৩ গী মতুংদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমগী পুৱারি ওইরবা খোঙচৎ অসিদা মনা অসি পীবা অসিনা থৌরম অসি অমুক্কা হেন্না মশক থোকহল্লে।
মনা অসি ১৯৭৪ দা লিংখৎখিবনি অমসুং মালেমগী খনগৎলবা লুচিংবশিংদা মনা পীদুনা লাক্লি।