থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
4শুবা গুদ গভর্নান্স ৱিক 2024গী মনুংদা দিসেম্বর 19, 2024দা লৈবাক শিনবা থুংবদা চত্থগদবা কেম্পেন ‘প্রসাসন গাও কি ওর’ হৌদোক্কনি
নই দিল্লী, রাজ্যশিং/UTশিং অমসুং জিলা পুম্নমক্তা পাংথোকপা ইভেন্তশিং কবর তৌদুনা চয়োল অমগী প্রোগ্রাম অসি দিসেম্বর 19-24, 2024দা পাংথোক্কনি
MoS(PP) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংগী স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 মনুংদা পাংথোকখিবা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিংদা দিসেম্বর 23, 2024দা নোংমগী ওইবা ৱার্কশোপ অমা হৌদোক্কনি
স্পেসিএল কেম্পেন 4.0গী এসেসমেন্ত রিপোর্ত, গুদ গভর্নান্স ইন্দেক্স 2023 অমসুং CPGRAMSগী চহিগী রিপোর্ত ফোংগনি
DARPGনা সেন্ত্রেল সেক্রেতরিএৎতা ‘ইনক্রিজিং ইফিসিএন্সী ইন দিসিজন মেকিং’গী থৌশিলগী ফলশিং পুথোক্কনি অমসুং ওক্তোবর 2দগী 31, 2024 ফাওবা চত্থখিবা স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুস্নেলাইজেসন তৌবা অমসুং পেন্দেন্সী হন্থহনবগী স্পেসিএল কেম্পেন 4.0দা পাংথোকখিবা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিংসু পুথোক্কনি
07 DEC 2024 10:46AM by PIB Imphal
প্রসাসন গাও কি ওর, পব্লিক গ্রিভান্সশিংগী রিদ্রেসেল অমসুং সর্ভিস দেলিভরী ফগৎহন্নবা লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থগদবা কেম্পেন অসি ভারতকী জিলাশিং, রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্তা 2024গী দিসেম্বর 19দগী 24 ফাওবা পাংথোক্কনি। প্রসাসন গাও কি ওর অসি 2024গী ওক্তোবর 2দগী 31 ফাওবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিং অমসুং PSUশিংদা পাংথোকপা স্পেসিএল কেম্পেন 4.0গী দিসেন্ত্রেলাইজ তৌরবা ভর্জন অমনি।
মসিগী কেম্পেন অসিদা দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তর 700 হেন্না শরুক য়াগনি অমসুং ওফিসিএলশিংনা তেহসিল অমসুং পঞ্চায়ত সমিতি হেদক্বার্তরদা চৎকনি। ভারত সরকারনা তেহসিলগী থাক্তা পব্লিক গ্রিভান্সশিং কোকহন্নবা অমসুং সর্ভিস দেলিভরী ফগৎহন্নবা নেস্নেল কেম্পেন অমা পাংথোকপা অসি মসিনা অহুমশুবা ওইনা ওইরি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রসাসন গাও কি ওর অভিয়াননা অফবা লৈঙাক পায়বগীদমক নেস্নেল মুভমেন্ত অমা শেমগনি অমসুং মসিনা তুংগী মীরোলশিংদা ইথিল পীরগনি।
গুদ গবর্নান্স ৱিক 2024গী প্রিপরেতরী ফেস অসি দিসেম্বর 11-18, 2024দগী হৌগনি। গুদ গবর্নান্স ৱিক 2024গী প্রোগ্রাম হৌদোক্নবগীদমক, পোর্তেল, https://darpgapps.nic.in/GGW24 অমা 11.12.2024দা হৌদোক্লগনি। মসি দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরশিংনা প্রিপরেতরী অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসন ফেসশিং মনুংদা অফবা লৈঙাক্কী থৌওং অমসুং ভিদিও ক্লিপশিংগা লোয়ননা খুমাং চাউশিল্লক্লিবা অদু অপলোদ তৌনবা অখন্নবা পোর্তেল অমা ওইগনি।
ইমপ্লিমেন্তেসন ফেস অসিদা দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরশিংনা দিসেম্বর 19-24, 2024গী মতমদা রিদ্রেস তৌগদবা মখাদা পীরিবা দেতা অসি দেদিকেতেদ পোর্তেলদা শিয়র তৌগনি।
1. সর্ভিস দেলিভরীগী মখাদা এপ্লিকেসনশিং দিস্পোজ তৌখিবা
2. স্তেৎ গ্রিভান্স পোর্তেলশিংদা রিদ্রেস তৌখিবা গ্রিভান্সশিং
3. CPGRAMSদা রিদ্রেস তৌখিবা গ্রিভান্সশিং
4. ওনলাইন সর্ভিস দেলিভরীগীদমক অনৌবা সর্ভিসশিং হাপচিনখিবগী মশিং
5. খ্বাইদগী ফবা গুদ গভর্নান্সকী প্রেক্তিসশিং
6. পব্লিক গ্রিভান্সশিংগী সক্সেস স্তোরীশিং
দিস্ত্রিক্ত লেভেল ইন্নোবেসনগী মতাংদা ৱার্কশোপ অমা দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরনা লুচিংদুনা দিসেম্বর 23, 2024দা জিলা খুদিংমক্তা পাংথোক্কনি। ৱার্কশোপ অসিনা ইন্সতিত্যুসনশিংগী দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন অমসুং প্রজাশিংগী দিজিতেল এম্পাৱরমেন্তদা পান্দম থম্লিবা ইন্নোবেসনশিংদা মীৎয়েং থমগনি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
A Nationwide Campaign ‘Prashasan Gaon Ki Ore’ will be launched on 19th December, 2024 during the 4th Good Governance Week 2024.
The one-week programme will be held from 19th – 24th December, 2024 covering events in New Delhi, States/UTs and all the Districts.
Dr. Jitendra Singh, MoS(PP) will inaugurate a one day workshop on 23rd December, 2024 , on Best Practices during the Special Campaign 4.0 by Ministries/Departments.
The Assessment Report on Special Campaign 4.0, Good Governance Index 2023 and Annual Report of CPGRAMS will be released.
DARPG will present the outcomes of the initiative for ‘Increasing Efficiency in Decision Making’ in the Central Secretariat and will also present best practices during the Special Campaign 4.0 for Institutionalization of Swachhata and reducing pendency from 2nd to 31st October, 2024
07 DEC 2024 10:46AM by PIB Delhi
Prashasan Gaon Ki Ore the Nation-wide campaign for Redressal of Public Grievances and Improving Service Delivery will be held in all Districts, States and Union Territories of India from 19th – 24th December, 2024. Prashasan Gaon Ki Ore is a decentralize version of Special Campaign 4.0 conducted in central Ministries/Departments and PSUs from 2nd to 31st October, 2024.
In this campaign, over 700 District Collectors will be participating and officials will be visiting Tehsils and Panchayat Samiti Headquarters. This is the third time, that the Government of India will be conducting a National Campaign at Tehsil Level to address Public Grievances and Improving Service Delivery. Prashasan Gaon Ki Ore Abhiyaan will create a national movement for Good Governance that will inspire future generations.
The Preparatory Phase of the Good Governance Week 2024 will start from December 11-18, 2024. To launch the programme of the Good Governance Week 2024, a Portal, https://darpgapps.nic.in/GGW24 , will be inaugurated on 11.12.2024. This will be a dedicated portal in which District Collectors will upload progress along with the Good Governance Practices and video clips during the Preparatory and Implementation phases.
In the Implementation Phase, District Collectors will also share the following data on the dedicated portal that will be redressed in the period December 19-24, 2024.
1. Applications Disposed under Service Delivery
2. Grievances Redressed in State Grievance Portals
3. Grievances Redressed in CPGRAMS
4. Number of New Services added for Online Service Delivery
5. Best Good Governance Practices
6. Success Stories in Public Grievances
A workshop on District Level Innovations will be conducted under the chairmanship of District Collector on December 23, 2024 in every District. The workshop will focus on innovations aimed at Digital Transformation of Institutions and Digital Empowerment of Citizens.