প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
19 NOV 2024 6:02AM by PIB Imphal
ব্রাজিলগী রিও দে জেনিরোদা পাংথোক্লিবা জি-২০ মীফমগী নাকলদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি ইম্মানুয়েল মেক্রোন উনখ্রে। জনুৱারিদা গনতন্ত্র দিবসগী চীফ গেস্ত ওইনা রাস্ত্রপতি মেক্রোন ভারত্তা লাকখিবা অমসুং জুনদা ইতালিদা জি-৭ মীফমগী নাকলদা মখোয় অনি উনখিবা অদুগী মতুংদা, চহি অসিদা লুচিংবা অনি উনবা হন্দক্কী অসিনা অহুমশুবনি।
উনখিবা অদুদা, ইন্দিয়া-ফ্রান্স স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ খুমাঙচাউশিন্নবা লোয়ননা লৈবাক অনি মতেং পাংন্নবা মখোয়গী পান্দমশিং অমসুং হোরাইজেন ২০৪৭ গী মখাদা মালেমগী থাক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং অতোপ্পা লৈবাক অনিগী দিক্লারেসনশিং খুমাঙচাউশিন্নবা মখোয়গী থাজবা লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না পীনখ্রে। দিফেন্স, স্পেস অমসুং সিবিল ন্যুক্লিয়ার ইনর্জি য়াওনা মরুওইবা হিরমশিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎলকপদা মখোয়না থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে অমসুং স্ত্রাতেজিক ওতোনোমিগীদমক মখোয়গী থাজবা অমুক হন্না ফগৎহন্নবা থাজবা ফোঙদোক্নখ্রে। ভারতকী নেসনেল ম্যুজিয়ম প্রোজেক্তদা মতেং পাংনবগী ফিবম মখোয়না অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে।
দিজিতেল তেক্নোলোজি অমসুং আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, লোয়ননা দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচরদা ভারত-ফ্রান্স পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়াওনা ললোন-ইতিক, শেন থাদবা অমসুং তেক্নোলোজিগী মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎলকপদা মখোয়না থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। হিরম অসিদা, ফ্রান্সতা এ.আই এক্সন সম্মিৎ পাংথোক্কদৌরিবা অসিগীদমক রাস্ত্রপতি মেক্রোনগী থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখ্রে।
ইন্দো-পেসিফিক য়াওনা লমদম লমদম অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিং লুচিংবা অনিমক্না খন্নখ্রে। মালেমগী লুপশিং অমুক হন্না শেমদোক্নবা অমসুং তংদু-লৈতাবা মালেমগী চৎন-কাংলোন অমা লৈহনবদা মতেং পাংনবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হায়না মখোয়না অমুক হন্না থাজবা পীনখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with President of France
19 NOV 2024 6:02AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with the President of the French Republic, H.E. Mr. Emmanuel Macron, on the sidelines of the G20 Summit in Rio de Janeiro, Brazil. This was the third meeting between the two leaders this year, after President Macron’s visit to India as the Chief Guest for the Republic Day celebrations in January and their meeting on the sidelines of the G7 Summit in Italy in June.
During the meeting, the two leaders reaffirmed their commitment to advance the India-France Strategic Partnership as well as their shared vision for bilateral cooperation and international partnership, outlined in the Horizon 2047 roadmap and other bilateral declarations. They commended the progress achieved in bilateral cooperation, including in strategic areas such as defense, space and civil nuclear energy, and committed to accelerating it further with a view to reinforcing their shared commitment to strategic autonomy. They also reviewed the progress of cooperation on India’s National Museum project.
The two leaders commended the strengthening of trade, investment, and technology ties, including in the areas of digital technology and Artificial Intelligence, as well as India France partnership on Digital Public Infrastructure. In this context, Prime Minister welcomed the initiative of President Macron to organize the forthcoming AI Action Summit in France.
Both leaders also exchanged views on regional and international issues, including the Indo-Pacific. They reaffirmed their commitment to work together to reinvigorate and reform multilateralism and help build a stable international order.