প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দোনেসিয়াগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
19 NOV 2024 6:09AM by PIB Imphal
ব্রাজিলগী রিও দে জেনিরোদা পাংথোক্লিবা জি-২০ মীফগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নৌনা খল্লবা ইন্দোনেসিয়াগী রাস্ত্রপতি প্রাবোৱো সুবিয়ান্তো উনখ্রে। হন্দক্কী অসিনা লুচিংবা অনি উনবা অহানবনি।
মহাক্না ওফিস পায়বা হৌখবদা প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি সুবিয়ান্তো থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। লৈবাক অনিগী কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপকী ঙাক্লৌদা লৈবাক অনিগী মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা মখোয়গী থাজবা অমুক হন্না পীনখ্রে। ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, দিফেন্স অমসুং সেকুরিতি, লম্বী-থোং, তুরিজম, হকশলে অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিংগী লমদা মতেং পীন্নবা মখোয়না খন্নখ্রে। কুতনিতিগী মরী লৈনরকপা চহি ৭৫ মপুংফারকপগী থৌরমশিং পাংথোকপা অমসুং থৌরম অসি কান্নগবা মওংদা পাংথোক্নবা ভারত অমসুং ইন্দিয়াগী লুচিংবা অনিনা ফোঙদোক্নখ্রে।
লুচিংবা অনিনা মালেমগী অমসুং লমদম লমদমগী ওইবা ৱাফমশিং খন্নখ্রে। জি-২০ মনুংদা মখোয় মতেং পাংন্নবা খন্নখিবগা লোয়ননা, মখোয়না গ্লোবেল সাউথকী মরুওইবা ৱাফমশিংশু খন্নখ্রে। অসিয়ান য়াওনা মালেমগী তোঙান-তোঙানবা লুপশিংদা মতেং পাংনবগী থবক পায়খৎলিবা অসি মখোয়না অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with President of Indonesia
19 NOV 2024 6:09AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with the newly elected President of Indonesia, H.E.Prabowo Subianto, on the sidelines of the G20 Summit in Rio de Janeiro, Brazil. This was the first meeting of the two leaders.
Prime Minister congratulated President Subianto on his assumption of office. The two leaders reaffirmed their commitment to strengthening bilateral ties in the framework of their Comprehensive Strategic Partnership. They discussed cooperation in the fields of trade and investment, defence and security, connectivity, tourism, health, and people-to-people ties. Both leaders noted that India and Indonesia are commemorating 75 years of the establishment of diplomatic relations and called for celebrating the occasion in a befitting manner.
The leaders also exchanged views on global and regional issues. Discussing their close collaboration within the G 20, they called for giving primacy to the concerns of the Global South. They also reviewed ongoing cooperation in multilateral and plurilateral arenas, including ASEAN.