রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা ইন্দিয়ন এভিয়েসন সেক্তরদা মায় পাক্লবা নুপীশিংগা ৱারী শাখ্রে
04 NOV 2024 1:36PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতী দ্রৌপদি মুর্মুনা ঙসি (২০২৪গী নবেম্বর ৪) রাস্ত্রপতি ভবনদা ইন্দিয়ন এভিয়েসন সেক্তরদা মায় পাক্লবা নুপীশিংগী কাংলুপ অমগা ৱারী শাখ্রে। মীফম অসি মীয়ামগা লোয়ননা অচেৎপা মরী থম্নবা অমসুং মখোয়গী থৌদাং থৌগৎনবা পান্দম থম্লিবা “দি প্রসিদেন্ত ৱিথ দি পিপল” ইনিসিয়েতিবকী মখাদা পাংথোকপনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি ভারতকী সিভিল এভিয়েসন সেক্তরদা তোঙান তোঙানবা ওপরেস্নেল অমসুং তেক্ননিকেলগী ওইবা লমশিংদা নুপীশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি এয়র ত্রেফিক কন্ত্রোলরগী চাদা ১৫দি নুপীনি, ফ্লাইত দিস্পেচরগী চাদা ১১দি নুপীনি, অমসুং এরোস্পেস ইঞ্জিনীয়রগী চাদা ৯দি নুপীনি। মহাক্না মসিমসু ফোংদোকখি মদুদি মমাং চহিদা কমর্সিয়েল লাইসেন্স ফংখিবা পাইলোতশিংগী মনুংদা চাদা ১৮দি নুপীনি। মহাক্না ইনোবেতিব ওইবা ৱাখল্লোন চেনবা অমসুং অনৌবা লম্বীদা খোংদাবগী থৌনা লৈবী মায় পাক্লবী নুপীশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি ভারত সরকারগী হোৎনরিবশিং অদুনা সিভিল এভিয়েসন সেক্তরদা নুপীশিংগী প্রোগ্রেসতা ইনোৎ অমা পীরি। হৌজিক নুপা কয়া অমনা এভিয়েসন সেক্তরবু মখোয়গী কেরিয়র ওইনা খল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি এভিয়েসন ইন্দস্ত্রীদা নুপীশিংনা শরুক য়াবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা লম অসিদা মাংলোমদা চংশিন্নবদা চপ মান্নবা খুদোংচাবসু মথৌ তাই।
রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি এজুকেসন অমসুং মতিক চাবা ত্রেনিং খক্তা নত্তনা ইমুং-মনুংগী সপোর্তসু মরু ওই। মসি তোইনা উবা ফংই মদুদি নুপী কয়ানা অৱাংবা থাক্কী এদুকেসন ফংলবসু ইমুং-মনুংদগী সপোর্ত ফংদবনা মরম ওইদুনা মখোয়গী মংলানশিং মংফাওহনবা ঙমদে। মহাক্না মায় পাক্লবা নুপীশিংদা অতোপ্পা নুপীশিংবু লমজিংনবা অমসুং মখোয়গী কেরিয়র খনবদা মখোয়বু পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং মখোয়গী মংলান মংফাওনহন্নবা তকশিনখি।

President's Secretariat
PRESIDENT OF INDIA INTERACTS WITH WOMEN ACHIEVERS IN THE INDIAN AVIATION SECTOR
04 NOV 2024 1:36PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu interacted with a group of women achievers in the Indian Aviation Sector at Rashtrapati Bhavan today (November 4, 2024). This meeting took place under the initiative “The President with the People” which aims to establish a deeper connect with people and recognise their contributions.
Speaking on the occasion, the President said that women are playing a key role in various operational and technical areas in India's civil aviation sector. She noted that 15 percent of Air Traffic Controllers are women, 11 percent of flight dispatchers are women, and 9 percent of aerospace engineers are women. She also noted that 18 percent of pilots who received commercial licenses last year were women. She appreciated all women achievers who think innovatively and have the courage to tread new paths.
The President said that the inclusive efforts of the Government of India have given a boost to the progress of women in the civil aviation sector. More and more women are now choosing aviation as their career. She emphasised that along with increasing the participation of women in the aviation industry, equal opportunities moving forward in this field are also necessary.
The President said that apart from education and proper training, support of family is also important. It is often seen that many women are not able to fulfill their dreams even after receiving higher education due to a lack of support from family. She urged the women achievers to become guides for other women and encourage them to choose their careers and realise their dreams.