Prime Minister's Office
Meeting of Prime Minister with Mr. Xi Jinping, President of the People’s Republic of China on the margins of the 16th BRICS Summit
23 OCT 2024 7:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with Mr. Xi Jinping, President of the People’s Republic of China, on the sidelines of the 16th BRICS Summit at Kazan on 23 October 2024.
Welcoming the recent agreement for complete disengagement and resolution of issues that arose in 2020 in the India-China border areas, Prime Minister Modi underscored the importance of properly handling differences and disputes and not allowing them to disturb peace and tranquility. The two leaders agreed that the Special Representatives on the India-China boundary question will meet at an early date to oversee the management of peace & tranquility in border areas and to explore a fair, reasonable and mutually acceptable solution to the boundary question. The relevant dialogue mechanisms at the level of Foreign Ministers and other officials will also be utilized to stabilize and rebuild bilateral relations.
The two leaders affirmed that stable, predictable, and amicable bilateral relations between India and China, as two neighbors and the two largest nations on earth, will have a positive impact on regional and global peace and prosperity. It will also contribute to a multi-polar Asia and a multi-polar world. The leaders underlined the need to progress bilateral relations from a strategic and long-term perspective, enhance strategic communication and explore cooperation to address developmental challenges.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
১৬শুবা ব্রিক্স মীফমগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রীনা চাইনাগী রাস্ত্রপতি সী জিনপিং উনখ্রে
23 OCT 2024 7:14PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ২৩,২০২৪ দা কাজান্দা ১৬শুবা ব্রিক্স মীফমগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চাইনাগী রাস্ত্রপতি সী জিনপিং উনখ্রে।
২০২০ দা ভারত-চাইনা ঙমখৈগী শরুকশিংদা হৌরকখিবা ৱাথোকশিং মপুংফানা ৱারোইশিন পুরক্নবা হন্দক য়ানবা পুরকখিবদা তরাম্না ওক্লদুনা, খেন্নবশিং অমসুং য়ানদবশিং নিংথিনা লোইশিন্নবা হোৎনবগী মরুওইবা অমসুং মখোয়না শান্তি অমসুং ইং-চিকপা থুগাইদনবা হোৎনবগী মরুওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। ঙমখৈগী শরুকশিংদা শান্তি অমসুং ইং-চিকপা থম্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং য়েংশিন্নবা অমসুং ঙমখৈগী ৱাফম লাকপদা লৈবাক অনিমক্না য়াগদবা অমসুং মরম চাবা পাম্বৈ থিদোক্নবা ভারত-চাইনা ঙমখৈগী অখন্নবা মীহুৎশিংগী অথুবা মতমদা মীফম অমা পাংথোকপা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানরে। লৈবাক অনিগী মরীশিং মরা চেৎনবা অমসুং অমুক হন্না শেমগৎনবা ফোরেন মিনিস্তরশিং অমসুং অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিএলশিংগী থাক্তা ৱারি শান্নগদবনি।
য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিং ওইনা অমসুং মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা লৈবাক অনি ওইনা, ভারত অমসুং চাইনাগী মরক্তা তংদু-লৈতাবা, তম্বা ঙম্বা অমসুং মরুপ-মপাং ওইবা মরীশিং লৈহনবনা লমদম অসিগী অমসুং মালেমগী শান্তি অমশুং চাউখৎপা পুরকপদা অফবা ইথিল অমা পীগনি হায়না লুচিংবা অনিনা ফোঙদোকখি। মসিনা মল্তি-পোলার এসিয়া অমসুং মল্তি-পোলার মালেম অমা শেমগৎপদা মতেং পাংগনি। স্ত্রাতেজিক অমসুং মতম কুইনা চৎনগদবা মীৎয়েং অমদগী লৈবাক অনিগী মরীশিং চাউখৎহনবগী মরুওইবা অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা স্ত্রাতেজিক কম্মুনিকেসন হেনগৎহন্নবা অমসুং মতেং পাংনবগী ওইথোকপশিং মশক খঙদোক্নবা লুচিংবশিংনা ফোঙদোকখি।