প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
রসিয়াদা পাংথোক্কদবা BRICS সম্মিৎকীদমক প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ চৎত্রিঙৈদা থমখিবা ৱারোল
22 OCT 2024 7:32AM by PIB Imphal
16শুবা BRICS সম্মিৎতা শরুক য়ানবা রসিয়ন ফেদরেসনগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. শ্রী ভ্লাদিমির পুতিননা হায়রকপদগী কাজানদা নুমিৎ নিনিগী খোঙচৎকীদমক ঙসি ঐহাক্না চৎকদৌরি।
মালেমগী চাউখৎ-থৌরাংগী এজেন্দা, রিফোর্ম তৌরবা মলতিলেতরেলিজম, ক্লাইমেৎ চেঞ্জ, ইকনোমিক কোওপরেসন, মপাঙ্গল কনবা সপ্লাইল চেনশিং শেমগৎপা, কলচরেল অমসুং পিপল-তু-পিপলগী মরী প্রমোৎ তৌবগী মতাংগী হীরমশিংদা দাইলোগ তৌনবা অমসুং খন্ন-নৈন্নবা মরু ওইবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরক্লিবা BRICS মনুংদা লৈরিবা অচেৎপা কোওপরেসন অসিবু ভারতনা লুম্না লৌই।
মোস্কোদা জুলাই 2024দা পাংথোকখিবা এন্যুএল সম্মিৎতা য়ুম্ফম ওইদুনা কাজানগী ঐগী খোঙচৎ অসিনা ভারত অমসুং রসিয়াগী মরক্তা লৈরিবা স্পেসিএল অমসুং প্রিভিলেজ স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ হেন্না চেৎশিনহল্লগনি।
BRICSকী অতৈ লুচিংবশিংগসু উননবা ঐহাক্না খৌরাংনা ঙাইরি।

Prime Minister's Office
Departure Statement for Prime Minister's visit to Russia for BRICS Summit
22 OCT 2024 7:32AM by PIB Delhi
I am departing today on a two day visit to Kazan at the invitation of H.E. Mr. Vladimir Putin, President of the Russian Federation, to attend the 16th BRICS Summit.
India values the close cooperation within BRICS which has emerged as an important platform for dialogue and discussion on issues concerning the global developmental agenda, reformed multilateralism, climate change, economic cooperation, building resilient supply chains, promoting cultural and people to people connect, among others. The expansion of BRICS with the addition of new members last year has added to its inclusivity and agenda for the global good.
Building upon the Annual Summit held in July 2024 in Moscow, my visit to Kazan will further reinforce the Special and Privileged Strategic Partnership between India and Russia.
I look forward to meeting other leaders from BRICS as well.