প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৯ অক্টোবৰত 'কৰ্মযোগী সপ্তাহ' - ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষণ সপ্তাহ শুভাৰম্ভ কৰিব
প্ৰতিজন কৰ্মযোগীয়ে কমেও ৪ ঘণ্টাৰ দক্ষতা-সম্পৰ্কিত শিক্ষণ গ্ৰহণ কৰিব
মন্ত্ৰালয় আৰু বিভাগসমূহে বিশেষ দক্ষতা বৃদ্ধিৰ বাবে কৰ্মশালা আৰু আলোচনাচক্ৰ আয়োজন কৰিব
18 OCT 2024 11:42AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৯ অক্টোবৰৰ পুৱা প্ৰায় ১০.৩০ বজাত নতুন দিল্লীৰ ড০ আম্বেদকাৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কেন্দ্ৰত 'কৰ্মযোগী সপ্তাহ' শীৰ্ষক ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষণ সপ্তাহৰ শুভাৰম্ভ কৰিব।
মিছন কৰ্মযোগী ২০২০ চনৰ ছেপ্টেম্বৰত আৰম্ভ কৰা হৈছিল আৰু তেতিয়াৰে পৰা ইয়ে যথেষ্ট অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে। ইয়াৰ দ্বাৰা এক গোলকীয় দৃষ্টিভংগীৰে ভাৰতীয় লোকাচাৰৰ সৈতে ভৱিষ্যতৰ বাবে সাজু অসামৰিক সেৱাৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে।
ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষণ সপ্তাহ (এন এল ডব্লিউ) হ'ব অসামৰিক কৰ্মচাৰীসকলৰ বাবে ব্যক্তিগত আৰু সাংগঠনিক ক্ষমতা বিকাশৰ দিশত নতুন গতি প্ৰদান কৰাৰ এনে ধৰণৰ সৰ্ববৃহৎ অনুষ্ঠান। এই পদক্ষেপে শিক্ষণ আৰু বিকাশৰ প্ৰতি এক নতুন প্ৰতিশ্ৰুতি কঢ়িয়াই অনাত উদগনি যোগাব। এন এল ডব্লিউৰ লক্ষ্য হৈছে এক "এখন চৰকাৰ"ৰ বাৰ্তা সৃষ্টি কৰা, সকলোকে ৰাষ্ট্ৰীয় লক্ষ্যৰ সৈতে সংযুক্ত কৰা আৰু জীৱনজোৰা শিক্ষাৰ প্ৰচাৰ কৰা।
এন এল ডব্লিউ ব্যক্তিগত অংশগ্ৰহণকাৰী আৰু মন্ত্ৰালয়, বিভাগ আৰু সংগঠনৰ দ্বাৰা বিভিন্ন ধৰণৰ ব্যস্ততাৰ জৰিয়তে শিক্ষণৰ বাবে সমৰ্পিত হ'ব। এন এল ডব্লিউৰ সময়ত প্ৰতিজন কৰ্মযোগীয়ে কমেও ৪ ঘণ্টাৰ দক্ষতা-সম্পৰ্কিত শিক্ষণৰ লক্ষ্য প্ৰাপ্ত কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান কৰিব। অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলৰ দ্বাৰা সংহত চৰকাৰী অনলাইন প্ৰশিক্ষণ, ৱেবিনাৰ (ৰাজহুৱা বক্তৃতা/নীতি মাষ্টাৰক্লাছ)ত ব্যক্তিগত ভূমিকা-আধাৰিত মডিউলৰ মিশ্ৰণৰ জৰিয়তে সময় নিৰ্ধাৰিত লক্ষ্য সম্পূৰ্ণ কৰিব পাৰিব। সপ্তাহটোত বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলে গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰসমূহ সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰিব আৰু তেওঁলোকক অধিক কাৰ্যকৰীভাৱে নাগৰিককেন্দ্ৰিক দিশত কাম কৰাৰ দিশত সহায় কৰিব। এই সপ্তাহটোৰ সময়ছোৱাত মন্ত্ৰালয়, বিভাগ আৰু সংগঠনসমূহে বিশেষ দক্ষতা বৃদ্ধিৰ বাবে আলোচনাচক্ৰ আৰু কৰ্মশালাৰো আয়োজন কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to launch ‘Karmayogi Saptah’ - National Learning Week on 19th October
Each Karmayogi to achieve at least 4 hours of competency-linked learning
Ministries and Departments to organise workshops and seminars to enhance domain-specific competencies
18 OCT 2024 11:42AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the ‘Karmayogi Saptah’ - National Learning Week on 19th October at around 10:30 AM at Dr. Ambedkar International Centre, New Delhi.
Mission Karmayogi was launched in September 2020 and it has made substantial progress since then. It envisions a future-ready civil service rooted in Indian ethos, with a global perspective.
The National Learning Week (NLW) will be the largest event of its kind providing fresh impetus towards individual and organisational capacity development for Civil Servants. This initiative will stimulate a renewed commitment to learning and development. NLW aims to create a “One Government” message, align everyone with national goals and promote lifelong learning.
NLW will be dedicated to learning through various forms of engagement by individual participants and Ministries, Departments, and Organizations. During NLW, each Karmayogi will commit to achieving a target of at least 4 hours of competency-linked learning. The participants may complete the targeted hours through a mix of individual role-based modules on iGOT, webinars (public lectures/policy masterclasses) by eminent persons. During the week, eminent speakers will deliver talks on their areas of prominence and help them work towards citizen-centric delivery in a much more effective manner. During the week, the Ministries, Departments and Organisations will also organise seminars and workshops to enhance domain specific competencies.