Prime Minister's Office
PM to launch ‘Karmayogi Saptah’ - National Learning Week on 19th October
Each Karmayogi to achieve at least 4 hours of competency-linked learning
Ministries and Departments to organise workshops and seminars to enhance domain-specific competencies
18 OCT 2024 11:42AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the ‘Karmayogi Saptah’ - National Learning Week on 19th October at around 10:30 AM at Dr. Ambedkar International Centre, New Delhi.
Mission Karmayogi was launched in September 2020 and it has made substantial progress since then. It envisions a future-ready civil service rooted in Indian ethos, with a global perspective.
The National Learning Week (NLW) will be the largest event of its kind providing fresh impetus towards individual and organisational capacity development for Civil Servants. This initiative will stimulate a renewed commitment to learning and development. NLW aims to create a “One Government” message, align everyone with national goals and promote lifelong learning.
NLW will be dedicated to learning through various forms of engagement by individual participants and Ministries, Departments, and Organizations. During NLW, each Karmayogi will commit to achieving a target of at least 4 hours of competency-linked learning. The participants may complete the targeted hours through a mix of individual role-based modules on iGOT, webinars (public lectures/policy masterclasses) by eminent persons. During the week, eminent speakers will deliver talks on their areas of prominence and help them work towards citizen-centric delivery in a much more effective manner. During the week, the Ministries, Departments and Organisations will also organise seminars and workshops to enhance domain specific competencies.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୯ ଅକ୍ଟୋବରରେ ‘କର୍ମଯୋଗୀ ସପ୍ତାହ’ - ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ସପ୍ତାହର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରତ୍ୟେକ କର୍ମଯୋଗୀ ଅତି କମରେ ୪ ଘଣ୍ଟାର ଦକ୍ଷତା ସଂଯୁକ୍ତ ଶିକ୍ଷା ହାସଲ କରିବେ
ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ବିଭାଗଗୁଡିକ ଡୋମେନ୍ ବିଶିଷ୍ଟ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ କର୍ମଶାଳା ଏବଂ ସେମିନାର ଆୟୋଜନ କରିବେ
18 OCT 2024 11:42AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଡକ୍ଟର ଆମ୍ବେଦକର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କେନ୍ଦ୍ରରେ ୧୯ ଅକ୍ଟୋବର ସକାଳ ୧୦:୩୦ ସମୟରେ ‘କର୍ମଯୋଗୀ ସପ୍ତାହ’ - ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ସପ୍ତାହର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ।
ମିଶନ କର୍ମଯୋଗୀ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୦ରେ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ସେବେଠାରୁ ଏହା ଯଥେଷ୍ଟ ଅଗ୍ରଗତି କରିଛି । ଏହା ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସହିତ ଭାରତୀୟ ନୈତିକତା ଆଧାରରେ ଏକ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଶାସନିକ ସେବାର କଳ୍ପନା କରେ ।
ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଶିକ୍ଷା ସପ୍ତାହ (ଏନ୍‌ଏଲ୍‌ଡବ୍ଲ୍ୟୁ) ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ସର୍ବବୃହତ ଆୟୋଜନ ହେବ ଯାହା ସରକାରୀ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଏବଂ ସାଂଗଠନିକ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଦିଗରେ ନୂତନ ପ୍ରେରଣା ପ୍ରଦାନ କରିବ । ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏକ ନୂତନ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବ । ଏନ୍‌ଏଲ୍‌ଡବ୍ଲ୍ୟୁ “ଗୋଟିଏ ସରକାର” ବାର୍ତ୍ତା ଆରମ୍ଭ କରିବା ସହ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଜାତୀୟ ଲକ୍ଷ୍ୟ ସହିତ ସମାନ କରିବା ଏବଂ ଆଜୀବନ ଶିକ୍ଷାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛି ।
ଏନ୍‌ଏଲ୍‌ଡବ୍ଲ୍ୟୁ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀ ଏବଂ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ବିଭାଗ ଏବଂ ସଂଗଠନ ଦ୍ୱାରା ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଯୋଗଦାନ ମାଧ୍ୟମରେ ଶିକ୍ଷା ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ହେବ । ଏନ୍‌ଏଲ୍‌ଡବ୍ଲ୍ୟୁ ସମୟରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ କର୍ମଯୋଗୀ ଅତି କମରେ ୪ ଘଣ୍ଟା ଦକ୍ଷତା-ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଶିକ୍ଷାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବାକୁ ପ୍ରତିଶୃତି ଦେବ । ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନେ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆଇଜିଓଟି, ୱେବିନାର୍ସ (ସର୍ବସାଧାରଣ ବକ୍ତୃତା / ନୀତି ମାଷ୍ଟରକ୍ଲାସ୍‌) ଉପରେ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଭୂମିକା ଆଧାରିତ ମଡ୍ୟୁଲଗୁଡିକର ମିଶ୍ରଣ ମାଧ୍ୟମରେ ଧାର୍ଯ୍ୟ ସମୟକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିପାରିବେ । ସପ୍ତାହ ମଧ୍ୟରେ, ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ କ୍ଷେତ୍ର୍ର ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିବେ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ନାଗରିକ-କୈନ୍ଦ୍ରିକ ବିତରଣ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବେ । ଏହି ସପ୍ତାହ ମଧ୍ୟରେ, ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ବିଭାଗ ଏବଂ ସଂଗଠନ ମଧ୍ୟ ଡୋମେନ୍ ଆଧାରିତ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ସେମିନାର ଏବଂ କର୍ମଶାଳା ଆୟୋଜନ କରିବେ ।