প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৭ অক্টোবৰত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অভিধম্মা দিৱস উদযাপন আৰু পালি ভাষাক ধ্ৰুপদী ভাষা হিচাপে স্বীকৃতি প্ৰদানত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
15 OCT 2024 9:13PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৭ অক্টোবৰৰ পুৱা প্ৰায় ১০ বজাত নতুন দিল্লীৰ বিজ্ঞান ভৱনত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অভিধম্মা দিৱস উদযাপন আৰু পালি ভাষাক ধ্ৰুপদী ভাষা হিচাপে স্বীকৃতি প্ৰদানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। অনুষ্ঠানৰ সময়ত তেওঁ ভাষণো আগবঢ়াব।
অভিধম্মা দিৱসত অভিধম্মাৰ শিক্ষা প্ৰদান কৰাৰ পিছত ভগৱান বুদ্ধৰ আকাশী ক্ষেত্ৰৰ পৰা অৱতৰণ হোৱাৰ উপলক্ষে উদযাপন কৰা হয়। শেহতীয়াকৈ পালি ভাষাক ধ্ৰুপদী ভাষা হিচাপে স্বীকৃতি দিয়াৰ বাবে এইবাৰৰ উদযাপন বিশেষভাৱে উল্লেখযোগ্য, লগতে আন চাৰিটা ভাষাও। এই স্বীকৃতিয়ে অভিধম্মা সম্পৰ্কীয় ভগৱান বুদ্ধৰ শিক্ষাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে, যিবোৰ মূলতঃ পালি ভাষাত পোৱা যায়।
ভাৰত চৰকাৰ আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বৌদ্ধ সংঘৰ উদ্যোগত আয়োজিত আন্তৰ্জাতিক অভিধম্মা দিৱস উদযাপনত ১৪খন দেশৰ শিক্ষাবিদ আৰু সন্ন্যাসীসকলৰ লগতে সমগ্ৰ ভাৰতৰ বিভিন্ন বিশ্ববিদ্যালয়ৰ বুদ্ধধম্মা সম্পৰ্কীয় বুজন সংখ্যক যুৱ বিশেষজ্ঞই অংশগ্ৰহণ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to participate in celebration of International Abhidhamma Divas and recognition of Pali as a classical language on 17 October
15 OCT 2024 9:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the celebration of International Abhidhamma Divas and recognition of Pali as a classical language at around 10 AM on 17 October at Vigyan Bhavan, New Delhi. He will also address the gathering at the occasion.
Abhidhamma Divas commemorates the descent of Lord Buddha from the celestial realm after teaching Abhidhamma. The recent recognition of Pali as a classical language, along with four other languages, enhances the significance of this year's Abhidhamma Divas celebrations as Lord Buddha’s teachings on Abhidhamma are originally available in Pali language.
The International Abhidhamma Divas celebration, organised by Government of India and International Buddhist Confederation, will see participation of academicians and monks from 14 countries and a significant number of young experts on Buddha Dhamma from various Universities across India.