ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ইমপ্লোয়িশিং ওনলাইন্দা তম্নবা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিনা আইগোদ লেব লিংখৎলগনি
15 OCT 2024 6:11PM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রিগী মনুংদা থবক তৌরিবা মীওইশিং ওনলাইন্দা তম্নবগী খুদোংচাবা পীনবা আইগোত( iGOT) লেব লিংখৎনবা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর এল মুরুগান্না মিনিস্ত্রিদা পাউতাক পীখ্রে। মিনিস্ত্রিগী চহিগী কেপাসিতি বিল্দিং কেলেন্দর অমসুং আইগোত পোর্তলদা ইমপ্লোয়িশিংগী ফিবম হাপকৎপগী ফিবম হন্না য়েংশিল্লবা মতুংদা ৱারেপ অসি লৌরকপনি।
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি সঞ্জয় জাজু অমসুং অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসারশিংগা লোয়ননা পাংথোকখিবা হন্না য়েংশিনবগী মীফম অদুদা, ওক্তোবর ১৯ ফাওবগী মনুংদা মিনিস্ত্রিগী ইমপ্লোয়ি পুম্নমক আইগোত পোর্তেলদা য়াওহন্নবা দোক্তর মুরুগন্না পাউতাক পীখ্রে। মিনিস্ত্রদা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা হেনগৎহন্নবা বজেত মেনেজমেন্ত, জেন্দর সেন্তিতাইজেসন, লুচিংবা অমসুং তিম বিল্দিং য়াওনা কোর্স ১৬ মিনিস্ত্রিনা রিকমেন্দ তৌখ্রে।
হেন্না শরুক য়ানবা, ক্বাতর অমমমদা কোর্স মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লোইশিনবা ঙম্বা ইমপ্লোয়িশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা মিনিস্ত্রিনা ৱারেপ লৌরে। মসিগী মথক্তা, মেদিয়া য়ুনিতি শীনবা থুংনা মিনিস্ত্রিগী তম্নবগী থৌরাং অমসুং দিপার্তমেন্তগী লাল্লোংশিং খঙহন্নবা ৱার্কশোপ অমা পাংথোক্নবা থৌরাংশিং তৌরে।
ৱাকৎশিং অমসুং আর.তি.আই এপ্লিকেসনশিংগী মতাংদা পায়খৎলিবা থবকশিং মিনিস্ত্রিনা হন্না য়েংশিনখি অমসুং অরোন-অথুপ লৈতনা অমসুং মরম চানা কেস খুদিংমক মতম চানা ৱারোইশিন পুরকপগী মরুওইবা অদু খন্নখি।

Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of Information and Broadcasting to setup iGOT Lab to facilitate Online Learning for Employees
15 OCT 2024 6:11PM by PIB Delhi
The Union Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs, Dr. L. Murugan, has directed the Ministry to set up an iGOT Lab to facilitate online learning for all employees within the Ministry. This initiative follows a comprehensive review of the Ministry's annual Capacity Building Calendar and the onboarding status of employees onto the iGOT portal.
During the review meeting with Mr.Sanjay Jaju Secretary I&B and other senior officers, Dr. Murugan directed that all Ministry employees should be on boarded onto the iGOT portal by October 19. The Ministry has recommended a selection of 16 courses, including Budget Management, Gender Sensitization, Leadership, and Team Building, to enhance the professional skills of its workforce.
To encourage participation, the Ministry has also decided to felicitate employees who complete the highest number of courses each quarter. Additionally, plans are in place to conduct a workshop to communicate the Ministry's learning plan and departmental strategies effectively across all media units.
The Minister also reviewed the handling of grievances and RTI applications by the Ministry and emphasized the importance of timely resolution of all cases to ensure transparency and accountability.