প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৫ অক্টোবৰত নতুন দিল্লীত আইটিইউ ৱৰ্ল্ড টেলিকমিউনিকেচন ষ্টেণ্ডাৰ্ডাইজেচন এছেম্বলী, ২০২৪ উদ্বোধন কৰিব
ইণ্ডিয়া ম’বাইল কংগ্ৰেছ, ২০২৪ৰ অষ্টম সংস্কৰণো উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
পোন-প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভাৰত আৰু এছিয়া-পেচিফিকত অনুষ্ঠিত হৈছে আইটিইউ-ডব্লিউটিএছএ
১৯০ খনৰো অধিক দেশৰ ৩,০০০ উদ্যোগ নেতা, নীতি-নিৰ্ধাৰক আৰু টেক বিশেষজ্ঞই আইটিইউ-ডব্লিউটিএছএত অংশগ্ৰহণ কৰিব
ভাৰত ম’বাইল কংগ্ৰেছৰ অষ্টম সংস্কৰণৰ বিষয়বস্তু হৈছে "ভৱিষ্যৎ এতিয়া"
ইণ্ডিয়া ম’বাইল কংগ্ৰেছ, ২০২৪ত ৪০০ৰো অধিক প্ৰদৰ্শক, প্ৰায় ৯০০ ষ্টাৰ্টআপৰ সমাৱেশ ঘটিব
14 OCT 2024 5:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ১৫ অক্টোবৰৰ পুৱা ১০ বজাত নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপমত ইন্টাৰনেচনেল টেলিকমিউনিকেচন ইউনিয়ন - ৱৰ্ল্ড টেলিকমিউনিকেচন ষ্টেণ্ডাৰ্ডাইজেচন এছেম্বলী (WTSA), ২০২৪ উদ্বোধন কৰিব।
ইয়াতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইণ্ডিয়া ম’বাইল কংগ্ৰেছ, ২০২৪ৰ অষ্টম সংস্কৰণো উদ্বোধন কৰিব।
ডব্লিউটিএছএ হৈছে ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ ডিজিটেল প্ৰযুক্তি সংস্থা ইন্টাৰনেচনেল টেলিকমিউনিকেচন ইউনিয়নৰ মানকৰণ কামৰ বাবে প্ৰতি চাৰি বছৰৰ মূৰে-মূৰে অনুষ্ঠিত এক সন্মিলন। পোন-প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভাৰত আৰু এছিয়া-পেচিফিকত অনুষ্ঠিত হ’ব এই আইটিইউ-ডব্লিউটিএছএ। ই এক গুৰুত্বপূৰ্ণ বৈশ্বিক অনুষ্ঠান যিয়ে টেলিকম, ডিজিটেল আৰু আইচিটি খণ্ডক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা ১৯০ খনৰো অধিক দেশৰ ৩,০০০ ৰো অধিক উদ্যোগ নেতা, নীতি-নিৰ্ধাৰক আৰু টেক বিশেষজ্ঞক একত্ৰিত কৰিব।
ডব্লিউটিএছএ, ২০২৪ য়ে দেশসমূহক ৬জি, এআই, আইঅ’টি, বিগ ডাটা, চাইবাৰ সুৰক্ষা আদি পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰযুক্তিৰাজিৰ মানদণ্ড সম্পৰ্কে আলোচনা আৰু সিদ্ধান্ত গ্ৰহণৰ এখনি মঞ্চ প্ৰশস্ত কৰিব। ভাৰতত এই অনুষ্ঠানৰ আয়োজনে দেশখনক বৈশ্বিক টেলিকম এজেণ্ডা গঠন আৰু ভৱিষ্যতৰ প্ৰযুক্তিৰ বাবে পথ নিৰ্ধাৰণত এটি মূল ভূমিকা পালনৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব। ভাৰতীয় ষ্টাৰ্টআপ আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানসমূহে বৌদ্ধিক সম্পত্তিৰ অধিকাৰ আৰু ষ্টেণ্ডাৰ্ড এচেন্সিয়েল পেটেন্ট বিকশিতকৰণৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ অন্তৰ্দৃষ্টি লাভ কৰিবলৈ সাজু হৈছে।
ইণ্ডিয়া ম’বাইল কংগ্ৰেছ, ২০২৪ত ভাৰতৰ উদ্ভাৱনী বাতাবৰণক প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব, য’ত আগশাৰীৰ টেলিকম কোম্পানী আৰু উদ্ভাৱকসকলে ৬জি, ৫জি ইউজ-কেছ শ্ব’কেছ, ক্লাউড এণ্ড এজ কম্পিউটিং, আইঅ’টি, অৰ্ধপৰিবাহী, চাইবাৰ সুৰক্ষা, সেউজ প্ৰযুক্তি সন্দৰ্ভত চৰ্চাৰ লগতে কোৱান্টাম প্ৰযুক্তি আৰু চক্ৰীয় অৰ্থনীতিৰ অগ্ৰগতি সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰা হ’ব।
এছিয়াৰ সৰ্ববৃহৎ ডিজিটেল প্ৰযুক্তি মঞ্চ ইণ্ডিয়া ম’বাইল কংগ্ৰেছ হৈছে উদ্যোগ, চৰকাৰ, শিক্ষাবিদ, ষ্টাৰ্টআপ আৰু আন-আন মূল অংশীদাৰসকলৰ বাবে উদ্ভাৱনীমূলক সমাধান, সেৱা আৰু অত্যাধুনিক ব্যৱহাৰৰ ক্ষেত্ৰ প্ৰদৰ্শনৰ অৰ্থে সমগ্ৰ বিশ্বতে এক সুপৰিচিত মঞ্চ। ইণ্ডিয়া ম’বাইল কংগ্ৰেছ, ২০২৪ত ৪০০ৰো অধিক প্ৰদৰ্শক, প্ৰায় ৯০০ ষ্টাৰ্টআপৰ সমাৱেশ ঘটিব। এই অনুষ্ঠানৰ লক্ষ্য হৈছে ৯০০ৰো অধিক প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰৰ পৰিস্থিতি প্ৰদৰ্শন কৰা, ১০০ৰো অধিক অধিৱেশনৰ আয়োজন কৰা আৰু ৬০০ ৰো অধিক বৈশ্বিক তথা ভাৰতীয় বক্তাৰ সৈতে আলোচনা কৰা।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate ITU World Telecommunication Standardization Assembly 2024 in New Delhi on 15th October
PM to also inaugurate 8th edition of India Mobile Congress 2024
For the first time the ITU-WTSA will be hosted in India and the Asia-Pacific
3,000 industry leaders, policy-makers and tech experts from over 190 countries to participate in ITU-WTSA
Theme of the 8th edition of India Mobile Congress is "The Future is now"
India Mobile Congress 2024 will showcase over 400 exhibitors, about 900 startups, and participation from over 120 countries
14 OCT 2024 5:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the International Telecommunication Union - World Telecommunication Standardization Assembly (WTSA) 2024 at Bharat Mandapam in New Delhi on 15th October at 10 AM.
Prime Minister will also inaugurate the 8th edition of India Mobile Congress 2024 during the programme.
WTSA is the governing conference for the standardization work of International Telecommunication Union, the United Nations Agency for Digital Technologies, organised every four years. It is for the first time that the ITU-WTSA will be hosted in India and the Asia-Pacific. It is a pivotal global event that will bring together more than 3,000 industry leaders, policy-makers and tech experts from over 190 countries, representing telecom, digital, and ICT sectors.
WTSA 2024 will provide a platform for countries to discuss and decide the future of standards of next-generation critical technologies like 6G, AI, IoT, Big Data, cybersecurity, etc. Hosting this event in India will provide the country an opportunity to play a key role in shaping the global telecom agenda and to set the course for future technologies. Indian startups and research institutions are set to gain critical insights into developing Intellectual Property Rights and Standard Essential Patents.
India Mobile Congress 2024 will showcase India’s innovation ecosystem, where leading telecom companies and innovators will highlight advancements in Quantum technology and Circular Economy along with spotlight on 6G, 5G use-case showcase, cloud & edge computing, IoT, semiconductors, cybersecurity, green tech, satcom and electronics manufacturing.
India Mobile Congress, Asia’s largest digital technology forum, has become a well-known platform across the globe for showcasing innovative solutions, services and state-of-the-art use cases for industry, government, academics, startups and other key stakeholders in the technology and telecom ecosystem. The India Mobile Congress 2024 will showcase over 400 exhibitors, about 900 startups, and participation from over 120 countries. The event also aims to showcase more than 900 technology use case scenarios, host more than 100 sessions and discussion with over 600 global and Indian speakers.