প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নিউ দিল্লিদা ওক্তোবর ১৫ দা আই.তি.য়ু ৱার্ল্দ তেলিকম্মুনিকেসন স্তেন্দরদাইজেসন এশেমব্লি ২০২৪ হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীন ৮শুবা ইন্দিয়ান মোবাইল কংগ্রেস ২০২৪ হৌদোক্কনি
ভারত অমসুং এসিয়া-পেসিফিক্তা আই.তি.য়ু ৱার্ল্দ তেলিকম্মুনিকেসন স্তেন্দরদাইজেসন এশেমব্লি পাংথোকপা অসি হন্দক্কী অসিনা অহানবনি
লৈবাক ১৯০ হেনবদগী উদ্যোগকী লুচিংবশিং, থৌশিল শেম্বশিং অমসুং তেক এক্সপার্ত ৩,০০০ হেন্না শরুক য়াগনি
৮শুবা ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেসকী থিমদি “ফ্যুচর ইস নাও” হায়বনি
ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস ২০২৪ দা একজিবিতর ৪০০ হেন্না উৎকনি অমসুং স্তার্দ অপ ৯০০ অমসুং লৈবাক ১২০ হেনবা শরুক য়াগনি
14 OCT 2024 5:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ১৫ গী অয়ুক পুং ১০ তাবদা নিউ দিল্লিগী ভারত মন্দপমদা ইন্তরনেসনেল তেলিকম্মুনিকেসন য়ুনিয়ন-ৱার্ল্দ তেলিকম্মুনিকেসন স্তেন্দরদাইজেসন এশেমব্লি (দব্লিউ তি এস এ) ২০২৪ হৌদোক্কনি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীন ৮শুবা ইন্দিয়ান মোবাইল কংগ্রেস ২০২৪ শু হৌদোক্কনি।
ৱার্ল্দ তেলিকম্মুনিকেসন স্তেন্দরদাইজেসন এশেমব্লি অসি ইন্তরনেসনেল তেলিকম্মুনিকেসন য়ুনিয়নগী থবক ফগৎহন্নবা পাংথোকপা মীফম অমনি, মসি চহি মরি খুদিংগী য়ুনাইতেদ নেসন্স এজেন্সি ফোর দিজিতেল তেক্নোলোজিসনা শীনবনি। ভারত অমসুং এসিয়া-পেসিফিক্তা আই.তি.য়ু ৱার্ল্দ তেলিকম্মুনিকেসন স্তেন্দরদাইজেসন এশেমব্লি পাংথোকপা অসি হন্দক্কী অসিনা অহানবনি। মালেমগী মরুওইবা থৌরম অসিদা তেলিকোম, দিজিতেল অমসুং আই.সি.তি সেক্তরশিংগী মহুৎশীন্দুনা লৈবাক ১৯০ হেনবদগী উদ্যোগকী লুচিংবশিং, থৌশিল শেম্বশিং অমসুং তেক এক্সপার্ত ৩,০০০ হেন্না শরুক য়াগনি।
ৱার্ল্দ তেলিকম্মুনিকেসন স্তেন্দরদাইজেসন এশেমব্লি ২০২৪ না অনৌবা তেক্নোলোজিশিং হায়বদি সিক্স-জি, এ.আই, আই.ও.তি, বিগ দেতা, সাইবরসেকুরিতি অসিনচিংবগী তুংগী থাক অমা লেপ্নবা খন্ন-নৈন্নবা অমসুং ৱারেপ লৌনবা লৈবাকশিংগী মফম অমা পীগনি। ভারতনা থৌরম অসি য়ুম্বু ওইবা অসিনা মালেমগী তেলিকোমগী এজেন্দা অমা শেম্বা অমসুং তুংগী তেক্নোলোজিশিংগী লম্বী শেম্বদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌবদা লৈবাক অসিদা খুদোংচাবা অমা পীরগনি। ইন্তেলেকচুয়েল প্রোপর্তি রাইতস অমসুং পেতেন্তশিং শেমগৎপগী মতাংদা ভারতকী স্তার্দঅপশিং অমসুং রিছাস ইন্সতিতুসনশিং মরুওইবা লৌশিং কয়া ফংহৌনবা থৌরাং তৌরে।
মোবাইল কংগ্রেস ২০২৪ দা ভারতকী অনৌবা থবকশিং উৎকনি অমসুং মাঙজিল থাবা তেলিকোম কম্পেনিশিং অমসুং ইন্নোবেতরশিংনা ক্বান্তম তেক্নোলোজি, সর্কুলার ইকোনোমি, ৬-জি, ৫-জি য়ুজ-কেস, ক্লাউদ অমসুং এজ কম্পুতিং, আই.ও.তি, সেমিকন্দক্তর, সাইবরসেকুরিতি, গ্রিন তেক, সেতকোম অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্সকী খুমাঙচাউশিনবশিং উৎকনি।
এসিয়াদা খ্বাইদগী চাউবা দিজিতেল তেক্নোলোজি ফোরম ওইরিবা মোবাইল কংগ্রেস ২০২৪ অসি অনৌবা থবকশিং,পাম্বৈশিং উৎপগী, উদ্যোগ, সরকার, মহৈলোয়শঙশিং, স্তার্দঅপশিং অমসুং তেক্নোলোজি অমসুং তেলিকোমগী থবক্কী অতোপ্পা মরুওইবা মরীলৈনবশিংগী থবকশিং অমসুং খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিশিং উৎনা মালেম শীনবা থুংবগী মফম অমা ওইনা খঙনরে। ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস ২০২৪ দা একজিবিতর ৪০০ হেন্না উৎকনি অমসুং স্তার্দ অপ ৯০০ অমসুং লৈবাক ১২০ হেনবা শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা তেক্নোলোজি য়ুজ কেস ৯০০ হেন্না উৎকনি, সেসন ১০০ হেন্না পাংথোক্কনি অমসুং মালেমগী অমসুং ভারতকী ৱাঙাংলোয় ৬০০ হেন্না শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate ITU World Telecommunication Standardization Assembly 2024 in New Delhi on 15th October
PM to also inaugurate 8th edition of India Mobile Congress 2024
For the first time the ITU-WTSA will be hosted in India and the Asia-Pacific
3,000 industry leaders, policy-makers and tech experts from over 190 countries to participate in ITU-WTSA
Theme of the 8th edition of India Mobile Congress is "The Future is now"
India Mobile Congress 2024 will showcase over 400 exhibitors, about 900 startups, and participation from over 120 countries
14 OCT 2024 5:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the International Telecommunication Union - World Telecommunication Standardization Assembly (WTSA) 2024 at Bharat Mandapam in New Delhi on 15th October at 10 AM.
Prime Minister will also inaugurate the 8th edition of India Mobile Congress 2024 during the programme.
WTSA is the governing conference for the standardization work of International Telecommunication Union, the United Nations Agency for Digital Technologies, organised every four years. It is for the first time that the ITU-WTSA will be hosted in India and the Asia-Pacific. It is a pivotal global event that will bring together more than 3,000 industry leaders, policy-makers and tech experts from over 190 countries, representing telecom, digital, and ICT sectors.
WTSA 2024 will provide a platform for countries to discuss and decide the future of standards of next-generation critical technologies like 6G, AI, IoT, Big Data, cybersecurity, etc. Hosting this event in India will provide the country an opportunity to play a key role in shaping the global telecom agenda and to set the course for future technologies. Indian startups and research institutions are set to gain critical insights into developing Intellectual Property Rights and Standard Essential Patents.
India Mobile Congress 2024 will showcase India’s innovation ecosystem, where leading telecom companies and innovators will highlight advancements in Quantum technology and Circular Economy along with spotlight on 6G, 5G use-case showcase, cloud & edge computing, IoT, semiconductors, cybersecurity, green tech, satcom and electronics manufacturing.
India Mobile Congress, Asia’s largest digital technology forum, has become a well-known platform across the globe for showcasing innovative solutions, services and state-of-the-art use cases for industry, government, academics, startups and other key stakeholders in the technology and telecom ecosystem. The India Mobile Congress 2024 will showcase over 400 exhibitors, about 900 startups, and participation from over 120 countries. The event also aims to showcase more than 900 technology use case scenarios, host more than 100 sessions and discussion with over 600 global and Indian speakers.