Ministry of Road Transport & Highways
Union Minister of Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari Unveils 'Humsafar Policy' for Onboarding Service Providers for Wayside Amenities Along the National Highways
Humsafar Policy aims at providing safe and pleasant travel experience to NH users, says Union Minister Shri Nitin Gadkari
Union Minister says Humsafar Policy to Benefit Marginal Sections and Promote Eco-Friendly Highway Amenities
Humsafar Policy to Enhance Commuter Experience with Standardized Highway Services
Service Providers to Gain Enhanced Online Visibility via NHAI’s 'Rajmarg Yatra' App
08 OCT 2024 4:08PM by PIB Delhi
Union Minister of Road Transport & Highways Shri Nitin Gadkari launched today the ‘Humsafar Policy’ in New Delhi to enhance convenience of travelling on National Highways and accelerate development of the Wayside Amenities in presence of Shri Ajay Tamta, Minister of State for Road Transport and Highways.
Speaking at the unveiling, Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari said local marginal sections of the society will be benefitted from this initiative. He underscored that this scheme will help in facilitation of smooth, safe and pleasant journey for users. It will be environment friendly and has been prepared keeping the ecology and cleanliness in the perspective. He also said that water conservation, soil conservation, waste recycling, solar energy etc have been kept in mind while formulating this policy.
Union Minister Sh. Nitin Gadkari asked the officials of the ministry to ensure quality service to the passengers through this policy. A number of Green Highways of NHAI have been planned with keeping several amenities in the perspectives, he further added.
He called upon that petrol pump owners alongside NHs to ensure basic amenities at the petrol pump as per norms. He also said that Food court, cafeteria, Fuel station, Electric Vehicle Charging Station, parking facilities, Toilet facility, Baby Care room, ATM, Vehicle repair shop, Pharmacy services under this policy will ensure better experience for NH users.
Speaking on the occasion, Shri Ajay Tamta, Minister of State for Road Transport and Highways said that under the guidance of Shri Nitin Gadkari National Highways of 1.5 lakh KMs have been laid down. Prime Minister’s vision and Union Road Transport and Highways minister’s guidance is changing the course of infrastructure in this country despite several odds, he further added.
On this occasion, Union Minister Sh. Nitin Gadkari and MoS Sh. Ajay Tamta also visited the Exhibition displayed on the theme
The policy aims to provide a comprehensive framework to ensure that the commuters have access to standardized, well-maintained, and hygienic facilities by onboarding both existing and upcoming service providers along National Highways and Expressways. Existing and upcoming service providers under the categories of Eateries, Fuel Station and Trauma Centres will be eligible to register under the Humsafar Policy. The policy aims to benefit all stakeholders. Registered service providers will benefit from waiver of fees for renewal for existing access permission and will be provided space on National Highways to put up signages of their establishment to increase visibility. In addition, the service providers will be featured on NHAI ‘Rajmarg Yatra’, mobile app to boost their online visibility.
The ‘Humsafar’ policy will also benefit commuters by enabling access to standardized, well maintained and hygienic facilities. Commuters will be able to find details of relevant service providers near their location instantly on the ‘Rajmarg Yatra’ app. The app will also empower commuters to report issues and rate the service provided and facilities. Registered service providers will be able to avail a waiver of renewal fees for access permissions, if they maintain an average rating of 3 or higher.
The policy also outlines rigorous provisions for ‘Monitoring & Inspection’ of the registered service providers for maintaining the standard of the facilities and ensuring quality services to the commuters. Regular inspections will be conducted by a third-party agency appointed by the authority. Email/ SMS alerts shall be sent to service providers in case their ratings fall below average of 3-stars and more frequent inspections will be carried out on such facilities with low score.
The ‘Humsafar Policy’ will go a long way in establishing world-class services along the National Highways by standardizing high-quality facilities for commuters and enhancing the overall travel experience of the National Highway users.
The event was attended by Sh. D. Sarangi, Director General & Special Secretary in the Ministry, Sh. Santosh Kumar Yadav Chairman of NHAI, and senior officers of the ministry and NHAI, NHLML with representatives of Wayside Amenities Developers, Hospitality companies, Oil Marketing Companies, EV charging companies, consultants and academicians.
The complete policy can be read at: -
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/specificdocs/documents/2024/oct/doc2024108411501.pdf

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরিনা নেস্নেল হাইৱেশিংদা ৱেসাইত এমেনিতীশিং হাংহন্নবগীদমক্তা সর্বিস প্রোভাইদরশিং শরুক য়াহন্নবগীদমক্তা ‘হমসফর পোলিসী’ হৌদোকখ্রে
হমসফর পোলিসীনা NH শিজিন্নরিবশিংদা অসোই-অঙাম য়াওদবা অমসুং নুংঙাইবা খোংচৎ অমা পীনবগী পান্দম থম্লি, হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরিনা হায়খ্রে
হমসফর পোলিসী অসিনা ময়ামদগী সোত্থরবা কাংলুপশিংদা কান্নহল্লগনি অমসুং ইকো-ফ্রেনলী ওইবা হাইৱে এমেনিতীশিং প্রোমোত তৌরগনি হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়রি
হমসফর পোলিসী অসিনা স্তেন্দর্দাইজ তৌরবা হাইৱে সর্বিসশিংগা লোইননা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবা মীশিংগী এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহল্লগনি
সর্বিস প্রোভাইদরশিংনা NHAIগী ‘রাজমার্গ য়াত্রা’ এপকী খুত্থাংদা হেন্না ফগৎহল্লবা ওনলাইন ভিজিবিলিতী ফংলগনি
08 OCT 2024 4:08PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরিনা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অজয় তাম্তাগা লোইননা নেস্নেল হাইৱেশিংদা চত্থোক-চৎশিন তৌবদা হেন্না কোম্নবা অমসুং ৱেসাইদ এমেনিতীশিংগী দেবেলপমেন্ত হেন্না য়াংশিনহন্নবা ঙসি নই দিল্লীদা ‘হমসফর পোলিসী হৌদোকখ্রে।’
হৌদোকপা থৌরম অদুদা ৱাং ঙাংবা মতমদা, কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরিনা হায়খি মদুদি মসিগী অনৌবা থৌরাং অসিদগী লমদম অসিগী খুনাই অসিদা খ্বাইদগী হেন্না শোত্থরবা কাংলুপশিংদা কান্নহল্লগনি। মসিগী স্কীম অসিনা হাইৱেদা চত্থো-চৎশিন তৌরিবশিংগীদমক্তা য়াম্না কোম্ন, অসোই-অঙাম য়াওদনা অমসুং নুংঙাইনা চত্থোক-চৎশিন তৌহনবদা মতেং পাংলগনি। মসি এনভাইরনমেন্ত ফ্রেনলী ওইগনি অমসুং ইকোলোজী অমসুং লু-নানবদা মিৎয়েং থমদুনা শেমখিবনি। মসিগী পোলিসী অসি শেম্বা মতমদা ৱাতর কঞ্জার্ভেশন, সোইল কঞ্জারভেশন, ৱেস্ত রিসাইক্লিং, সোলার ইনর্জীনচিংবশিংগী মতাংদশু নিংথিনা খন্থরবা মতুংদা শেমখি হায়নশু মহাক্না হায়খি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরিনা মন্ত্রালয় অসিগী ওফিসিয়েলশিংদা মসিগী পোলিসী অসিগী খুত্থাংদা পেসেঞ্জরশিংদা অফবা সর্বিস পীনবা হায়খি। অতোপ্পা এমেনেতশিংগী মতাংদা নিংথিনা খন্থরবা মতুং NHAIগী মশিং য়াম্লবা গ্রীন হাইৱে কয়া অমা থৌরাং তৌরি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মহাক্না NHশিংদা লৈরিবা পেত্রোল পম্পকী মপুংশিংদা চৎনা পথাপকী মতুং ইন্না পেত্রোল পম্পতা তঙাইফদনা মথৌতাবা এমেনিতীশিং থম্নবা হায়খ্রে। মহাক্না পোলিসী অসিগী মখাদা ফুদ কোর্ত, কেফিতেরিয়া, থাও হানফম স্তেসন, ইলেক্ত্রিক গারি চার্জ তৌফম স্তেসন, পার্কিং তৌফম, তোইলেত ফেসিলিতী, বেবী কিয়র রুম, ATM, গারি শেমফম দুকান, ফার্মসী সর্বিসশিংনা NH শিজিন্নরিবশিংগীদমক্তা হেন্না নুংঙাইবা এক্সপরিয়েন্স অমা ফংহল্লগনি হায়নশু হায়খি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অজয় তাম্তানা হায়খি মদুদি শ্রী নিতিন গদকরিগী লুচিং লমজিং-লমতাক মখাদা, নেস্নেল হাইৱেকি.মি. লাখ ১.৫ শেমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীগী ভিজন অমসুং কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রীগী লমজিং-লমতাক্না খুদোংচাদবা কয়া থেংনরবশু লৈবাক অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মাইওন হোংলক্লি হায়না মহাক্না মখা তারকখি।
থৌরম অসিদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরি অমসুং MoS, শ্রী অজয় তাম্তানা থীম অসিগী মতাংদা উৎথোক্লিবা একজিবিশন অদুদশু চৎখি।
পোলিশি অসিনা নেস্নেল হাইৱেশিং অমসুং এক্সপ্রেসৱেশিংদা হৌজিক হৌজিক লৈরিবা অমসুং নৌনা থোরক্লিবা সর্বিস প্রোভাইদরশিং অনিমক মসিদা শরুক য়াহন্দুনা হাইৱেশিংদা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবশিংদা স্তেন্দার্দ লৈবা, নিংথিনা থম্বা অমসুং হাইজিনিক ওইবা ফেসিলিতী ফংহন্নবা য়াম্না কমপ্রেহেন্সিব ওইবা ফ্রেমৱার্ক অমা পীনবগী পান্দম থম্লি। ঈতরীশিং, ফ্যুএল স্তেসন অমসুং ত্রাউমা সেন্তরশিংগী কাংলুপ অসিগী মখাদা লৈবা হান্নদগী লৈরিবা অমসুং নৌনা থোরক্লিবা সর্বিস প্রোভাইদরশিংনা হমসফর পোলিসীগী মখাদা রেজিস্তর তৌবা য়াগনি। পোলিসী অসিনা স্তেকহোল্দর পুম্নকপু কান্নহন্নবা পান্দম থম্লি। রেজিস্তর তৌরবা সর্বিস প্রোভাইদরশিংনা হান্নদগী লৈরিবা এক্সেস পর্মিসনগী রিন্যুৱলদা মখোয়গী ফীশিং থিদ্রশু য়াবগী খুদোংচাবা ফংগনি অমসুং মখোয়গী এস্তাব্লিসমেন্তশিং অদু হেন্না ফজনা উবা ফংনবা সাইনবোর্দশিং খিন্নবগীদমক্তা নেস্নেল হাইৱেশিংদা স্পেস পীররগনি। মসিগী মথক্তা সর্বিস প্রোভাইদরশিং অদুবু ওনলাইনদা হেন্না উবা ফংনবা ‘রাজমার্গ য়াত্রা’, মোবাইল এপতা য়াওহল্লগনি।
‘হমসফর’ পোলিসী অসিনা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবশিংদা স্তেন্দা্রদ লৈবা অমসুং নিথিনা থম্বা অমসুং হাইজিনিক ওইবা ফেসিলিতীশিংশু ফংহল্লগনি। চত্থোক-চৎশিন তৌরিবশিং অদুনা মখোয়গী মফম অদুগী মনাক নকপদা লৈবা মরু ওইবা সর্বিস প্রোভাইদরশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু ‘রাকমার্গ য়াত্রা’ এপ্তা খুদক্তা ফংগনি। মসিগী এপ অসিনা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবশিং অদুদা মখোয়না থেংনরকপা অৱাবশিং রিপোর্ত তৌনবা অমসুং পীরকখিবা সর্বিসশিং অমসুং ফেসিলিতীশিং অদুগী মতাংদা রেত তৌবা য়াহনগনি। রেজিস্তর তৌরবা সর্বিস প্রোভাইদরশিংনা মখোয়গী এভেরেজ রেতিং অদু ৩ নত্রগা মদুদগী হেন্না থম্বা ঙম্লবদি এক্সেস পর্মিসনগী রিন্যুৱল ফীশিং থিদ্রশু য়াবগী খুদোংচাবা ফংগনি।
পোলিসী অসিনা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবশিংদা ফেসিলিতীশিংগী স্তেন্সদার্দ ঙাক্না চৎপা অমসুং অফবা মখলগী সর্বিসশিং ফংহন্নবগীদমক্তা রেজিস্তর তৌরবা সর্বিস প্রোভাইদরশিংগী ‘মোনিতরিং অমসুং ইনস্পেক্সন’গীদমক্তা য়াম্না চেকশিনবা প্রোভিজনশিংশু লৈগনি। ওথোরিতীনা খল্লবা থার্দ-পার্তী এজেন্সী অমনা য়াম্না তোইনা ইনস্পেক্সনশিং চত্থগনি। সর্বিস প্রোভাইদরশিংগী রেতিংশিংগ এভরেজ অদু স্তার ৩দগী তানা লৈরবদি মখোয়দা ইমেল/ SMS এলর্তশিং থারগনি অমসুং অসিগুম্বা স্কোর নেম্বা ফেসিলিতীশিং অদুদা অমুক্কশু হেন্না তোইনা ইনস্পেক্সনশিং তৌরগনি।
‘হমসফর পোলিসী’ অসিনা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবশিংদা অফবা মখলগী ফেসিলিতীশিংগী স্তেন্দার্দ হেনগৎহন্দুনা অমসুং নেস্নেল হাইৱে শিজিন্নরিবশিংগী ত্রাভেল এক্সপরিয়েন্স ফগৎহন্দুনা নেস্নেল হাইৱেশিংদা মালেমগী থাক্তা লৈবা সর্বিসশিং থম্বদা য়াম্না শাংবা খোংচৎ অমা চৎখিগদৌরি।
থৌরম অদুদা মন্ত্রালয়গী দাইরেক্তর জেনরেল অমসুং স্পেসিয়েল সেক্রেতরী, শ্রী দি. সারঙ্গি, NHAIগী চিয়রমেন, শ্রী সন্তোশ কুমার য়াদব অমসুং মন্ত্রালয় অমসুং NHAIগী সেনিয়র ওফিসরশিং, NHLML না ৱেসাইদ এমেনিতীজ দেবেলপরশিং, হোসপিতেলিতী কমপনীশিং, ওইল মার্কেতিং কমপনীশিং, EV চার্জিং কমপনীশিং, কন্সলতেন্তশিং অমসুং একাদেমিসিয়নশিংগী মীহুৎশিংগা লোইননা শরুক য়াখি।
মপুং ফাবা পোলিসী অদু মকাগী অসিদা পাবা য়াগনি:-
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/specificdocs/documents/2024/oct/doc2024108411501.pdf