য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা গুজরাত্তা এহ্মদবাদ মুনিসিপাল কোর্পোরেশন (AMC)গী চাউখৎ-থৌরাংগী থবক কয়া অমা য়াওনা লুপা করোর ৯১৯গী প্রোজেক্তশিং হৌদোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
মহাত্মা গান্ধিগী মতুংদা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী অসি লু-নানবগী কেমপেনবু মীয়ামগী ঈহৌ অমা ওইনা ওইহনখিবা লৈবাক অসিগী অমত্তা ঙাইরবা লুচিংবনি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লু-নানবগী কেমপেন অমসুং মসিগী ইথোসপু লৈবাক শিনথুংনা শন্দোক্নবা থবক তৌখি
হন্দক্কী লু-নানবগী সর্ভেদা এহ্মদবাদপু খ্বাইদগী মকোক থোংবা ওইহন্নবা হোৎনগদবনি
নাগর প্রাথমিক শিক্সা সমিতিনা মফম অদুদা মোদর্ন স্কুলশিং শাগৎলকপা অদু য়াম্না থাগৎনিংঙাই ওইবা অনৌবা থৌরাংনি
নাগর প্রথমিক শিক্সা সমিতিনা পাইখৎলক্লিবা অনৌবা খোংথাংশিং অসিনা মহৈ-মশিং তম্বগী সিস্তেম্বু হেন্না লাইহন্দুনা অঙাংশিংগী চাউখৎ-থৌরাংদা য়াম্না মরু ওইবা মীদিয়ম অমা ওইরক্কদৌরিবনি
03 OCT 2024 6:28PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরাত্তা এহ্মদবাদ মুনিসিপাল কোর্পোরেশন (AMC)গী চাউখৎ-থৌরাংগী থবক কয়া অমা য়াওনা লুপা করোর ৯১৯গী প্রোজেক্তশিং হৌদোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। মসিগী থৌরম অসিদা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল অমসুং অতোপ্পা দিগ্নিতরী কয়া অমনা শরুক য়াখি।
নৱরাত্রিগী য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ঙসি, লুপা করোর ৯১৯গী ওইগদবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং হৌদোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে, মসিদ হেল্থ, এজুকেশন, লাইব্ররীশিং, পার্কশিং অমসুং অপিকপা স্ত্রীত ভেন্দরশিং য়াওরি। মহাক্না হায়খি মদুদি মখোয়শিং অসিগী মরক্তা খ্বাইদগী হেন্না শিংথানিংঙাই ওইরিবসি মুনিসিপাল প্রাথমিক শিক্সা সমিতিনা মোদর্ন স্কুলশিং শাবাদুনি। শ্রী শাহনা AMCগী মাইকৈদা থাগৎপা ফোংদোক্লফদুনা হায়খি মদুদি কোর্পোরেশন হোৎনখিবশিং অদুনামরম ওইরগা, মহাক্কী পার্লিয়ামেন্তরী কনস্তিত্যুএন্সীদা লৈরিবা মুনিসিপাল প্রাইমরী স্কুল পুম্নমক মোদেল স্কুলশিংদা ওইনা ওন্থোকখ্রে।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওরেশন মন্ত্রী হায়খি মদুদি করিগুম্বা প্রিআমরী এজুকেশন কমিতীগী অনৌবা থৌরাং অসিদগী অঙাংশিংনা নিংথিজনা মসিগী কান্নবা লৌবা ঙম্লবদি, মদুদা ভারতকী তুংলমচৎ অসি য়াম্না ফরগনি হায়বসি কক্নিংঙাই লৈত্রবা ৱাফম্নি। মহাক্না মখা তরকখি মদুদি লাইরবা ইমুংশিংদগী অঙাংশিংনা সাইন্স, আর্ত, ম্যুজিক অমসুং অতোপ্পা হিরম কয়া অমদা থৱাই য়াওবা উবা মতমদা, পুনশিদা লৈরম্বা অৱাবা পুম্নমক মাংখি, অমসুং ঐখোয়না ভারতকী তুংলমচৎ অসি শঅফগনি হায়না থাজবা ফাওই।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ঙসি, গান্ধিনাগর লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সীদা চাউরাক্না লুপা করোর ৪৭২ লোমগী ওইগদবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং হৌদোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। মসিগী মথক্তা MP, শ্রী হাসমুখভাই পতেলগ এহ্মদবাদ ইস্ত লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সী অমসুং MP, শ্রী দিনেশভাই মেক্বানাগী এহ্মদবাদ ৱেস্ত লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সীদা লুপা করোর ৪৪৬ লোমগী ওইগদবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং হৌদোকখ্রে। মহাক্না মসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং অসিনা এহ্মদবাদ সহরদা লৈরিবা মীশিংগীদমক্তা খুদোংচাবা হেনগৎহল্লগনি।
শ্রী শাহনা মখাতানা হায়খি মদুদি গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র পতেলনাহৌখিবা চহি খরা অসিদা, এহ্মদবাদ সহর, কালোল অমসুং সানন্দ তালুকা, এহ্মদবাদ সহরগী মফম খরা, অমসুং গান্ধিনাগর লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সীদা লুপা করোর ২৩,৯৫১গী প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীখ্রে। মসিগী মথক্তা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনশু লুপা করোর ১৪,০০ রোমগী ওইগদবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে। মহাক্না মখা তারকখি মদুদি হৌখিবা চহি মঙা অসিদা, লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সী অমখক্তদা পুন্না লুপা করোর ৩৭,০০০ লোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং পাইখৎখ্রে।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এহ্মদবাদকী এসেমব্লী কনস্তিত্যুএন্সী তরেত্তা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা থৌরাং কয়া অমা পাইখৎখহরে। মসিদা অঙাংগী ন্যুত্রিশন, হকচাং শাজেলগী ফেসিলিতীশিং, ইনখৎলক্লিবা নহাশিংগী ৱাখল-লৌশিং হেনগৎহন্নবা লাইব্ররীশিং, ঈশিং থম্নবা পুখ্রিশিং, চহি অমদা উ-পাম্বি চারা মিলিয়ন ৪ থাবা, লম্বি-থোংশিং, ওভরব্রিজশিং, স্ত্রীত লাইতশিং, হোসপিতালশিং, প্রিআমরী হেল্থ সেন্তরশিং অমসুং প্রাইমরী স্কুলশিং শাবনচিংবা মসিগা মরি লৈনবা থবক কয়া অমা পাইখৎখ্রে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি AMCনা এহ্মদবাদপু লু-নানবগী কেমপেন কমপিতিশন অসিদা খ্বাইদগী মাংজিল থাদুনা লুচিংবা অমা ওইহন্নবা ফিরেপ লৌখ্রে। মহাক্না হন্দক্কী লু-নানবগী সর্ভেদা এহ্মদবাদপু খ্বাইদগী মকোক থোংবা ওইহন্নবা হোৎনগদবনি হায়না য়াম্না মরু ওইনা পনখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি হন্দক্কী মতাং অসিদা অহানবা পোজিশন ফংবা হায়বদুদি ওইথোক্তবা য়াই অদুবু ঐখোয়না নৌহৌননা অমুক হৌনবগী পান্দম অমা থমগদবনি অমসুং মথংগী চহিদা ভারতকী মুনিসিপাল কোর্পোরেশনশিংগী মরক্তা লু-নানবগী খ্বাইদগী মকোক থোংবা পোজিশন অদু য়ৌবা ঙম্বা এহ্মদবাদ অমা শেম্নবগী মাইকৈদা থবক তৌগদবনি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাত্মা গান্ধিগী মতুংদা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী অসি লু-নানবগী কেমপেনবু মীয়ামগী ঈহৌ অমা ওইনা ওইহনখিবা লৈবাক অসিগী লুচিংবশিংগী মরক্তা অমত্তা ঙাইরবা লুচিংবনি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা লৈবাক অসিগী য়ুমথোং খুদিংমক্তা তোইলেতকী ফেসিলিতীশিং লৈহন্নবগী মঙলান অমা শাগৎখি। নিংতম্বগী চহি ৭০গী মতুংদা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মসিগী কেমপেন অসিবু হৌদোকখি। মহাক্কী পান্দমদি য়ুমথোং খুদিংমক্তা থক্নবা ঈশিং ফংহনবা, অমসুং লৈবাক অসিগী প্রাজাশিংগী মরক্তা লু-নানবগী চৎনবী অমা লৈহন্দুনা, ঐখোয়গী য়ুমশিং, খুনাইশিং, লম্বিশিং, সহরশিং অমসুং খুঙ্গংশিং লু-নান্না লৈহনবনি। কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা লাল কিলাগী লানবন্দগী তোইলেতশিং শাবগী মতাংদা ঙাংখিবা প্রধান মন্ত্রী অদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদী খক্তনি হায়না হায়খি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক শিনবা থুংনা নাগালেন্দদগী হৌরগা কেরলা অমসুং উত্তর প্রদেশতগী অসাম ফাওবা লু-নানবগী কেমেপেন অমসুং মসিগী ভেল্যুশিং অসিবু য়োকখৎনবা থবক তৌখি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates and lays foundation stone of projects worth ₹919 cr including various development works of Ahmedabad Municipal Corporation (AMC) in Gujarat
After Mahatma Gandhi, Prime Minister Shri Narendra Modi is the only national leader who transformed the cleanliness campaign into a mass movement
Prime Minister Shri Narendra Modi has worked to spread the cleanliness campaign and its ethos throughout the country
Efforts should be made to bring Ahmedabad to the top in the upcoming cleanliness survey
The construction of modern schools in the area by the Nagar Prathmik Shiksha Samiti is a commendable initiative
These initiatives being taken by Nagar Prathmik Shiksha Samiti will become an important medium for the overall development of children by making the education system easier
03 OCT 2024 6:28PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah today inaugurated and laid foundation of projects worth Rs. 919 crore in Gujarat including various development works of Ahmedabad Municipal Corporation (AMC). On this occasion Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel and many other dignitaries were also present.
Beginning his address with Navratri greetings, Shri Amit Shah said that today, development projects worth ₹919 crore have been inaugurated and laid the foundation for, which include works related to health, education, libraries, parks, and small street vendors. He stated that the most significant of these is the construction of modern schools by the Municipal Nagar Prathmik Siksha Samiti. Shri Shah expressed his gratitude towards AMC, stating that due to the corporation's efforts, all municipal primary schools in his parliamentary constituency have successfully been transformed into model schools.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that if children properly benefit from the initiatives of the Primary Education Committee, there will be no doubt that India's future is bright. He added that when we see children from poor families taking an interest in subjects like science, art, music, and many others, all the despair in life disappears, and we feel confident that India's future is bright.
Shri Amit Shah said that today, development projects worth approximately ₹472 crore have been inaugurated and laid the foundation for in the Gandhinagar Lok Sabha constituency. Additionally, development projects worth around ₹446 crore have been inaugurated and launched in Ahmedabad East Lok Sabha constituency of MP Shri Hasmukhbhai Patel and in Ahmedabad West Lok Sabha constituency of MP Shri Dineshbhai Makwana. He mentioned that all these development projects will enhance facilities for the residents of Ahmedabad city.
Shri Shah further said that Gujarat Chief Minister Shri Bhupendra Patel, over the past few years, has approved projects worth ₹23,951 crore in Ahmedabad city, Kalol and Sanand taluka, some areas of Ahmedabad city, and the Gandhinagar Lok Sabha constituency. Moreover, Prime Minister Shri Narendra Modi has also inaugurated development projects worth around ₹14,000 crore. He added that in the past five years, a total of ₹37,000 crore worth of development projects have been carried out in just one Lok Sabha constituency.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that numerous development initiatives have been undertaken in seven assembly constituencies of Ahmedabad. These include efforts related to child nutrition, exercise facilities, libraries to enhance knowledge for adolescents, water collection ponds, the planting of 4 million saplings in a year, the construction of roads, overbridges, street lights, hospitals, primary health centers, and primary schools.
Shri Amit Shah said that AMC has decided to bring Ahmedabad to the forefront in the cleanliness campaign competition. He emphasized that efforts should be made to bring Ahmedabad to the top in the upcoming cleanliness survey. Shri Shah acknowledged that it might not be possible to achieve the first position this time, but we should set a goal to make a fresh start and work towards creating an Ahmedabad that reaches the top position in cleanliness among all municipal corporations in India by next year.
Union Home Minister stated that after Mahatma Gandhi, Prime Minister Shri Narendra Modi is the only national leader who has turned the cleanliness campaign into a people's movement. Prime Minister Modi envisioned that every home in the country should have toilet facilities. After 70 years of independence, Prime Minister Shri Narendra Modi initiated this campaign. His aim was to ensure that clean drinking water is available in every household, and that our homes, societies, streets, cities, and villages are clean, fostering a culture of cleanliness among citizens. Union Home Minister mentioned that Shri Narendra Modi is the only Prime Minister who has spoken about the construction of toilets from the ramparts of the Red Fort.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has worked to promote the cleanliness campaign and its values across the entire country, from Nagaland to Kerala and from Uttar Pradesh to Assam.