লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী সোভা করান্দলাজেনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ওক্তোবর ৪ দা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগা লোয়ননা গুৱাহাতিদা ৬শুবা রিজনেল মীতিং পাংথোক্কনি
শিন্মীশিংগী অহোংবশিং পুরকপা, থবক ফংহনবা অমসুং মীওই খুদিংমক খুন্নাইগী ঙাক্লৌ পীবগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি
03 OCT 2024 1:29PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ৪,২০২৪ দা গুৱাহাতিদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং হায়বদি অসাম, অরুনাচল প্রদেস, নাগালেন্দ, মনিপুর, মিজোরম, মেঘালয়, ত্রিপুরা অমসুং সিক্কিমগী রিজনেল মীতিং অমা পাংথোক্লগনি। ভারত সরকারগী লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত মিনিস্ত্রিনা শীন্দুনা পাংথোক্কদৌরিবা মীফম অদুদা শিন্মীশিংগী অওনবশিং পুরকপা, ইশ্রাম-নেসেনেল দেতাবেজ ওফ অনওর্গনাইজ ৱার্করস(এন দি য়ু দব্লিউ), বিল্দিং এন্দ ওদর কন্সত্রক্সন ৱার্করস(বি ও সি দব্লিউ), ইমপ্লোইয়িজ স্তেৎ ইন্সুরেন্স কোর্পোরেসন(ই এস আই সি) অমসুং থবক পীনবা থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
মীফম অদু লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী সোভা করান্দলাজেনা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাংথোক্কনি অমসুং লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি সুমিতা দাউরা অমসুং ভারত সরকার অমসুং রাজ্যশিংগী সেনিয়র ওফিসারশিং শরুক য়াগনি।
গুৱাহাতিগী মীফম অসি ভারত সরকারগী লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত মিনিস্ত্রিনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগা লোয়ননা পরিং নাইনা চৎথরিবা রিজনেল মীতিং তরুক্কী অরোইবনি। অহানবা রিজনেল মীতিং হৌখিবা ওগস্ত ৩০,২০২৪ দা কর্নাতকা, তামিল নাদু, তেলঙ্গানা, কেরলা, পুদুচেরি অমসুং অন্দমান অমসুং নিকোর ইথৎশিংগা লোয়ননা পাংথোকখ্রে। মসিগী মতুংদা অনিশুবা রিজনেল মীতিং সেপ্তেম্বর ৬,২০২৪ দা পঞ্জাব, চান্দিগর, হিমাচল প্রদেস, লাদাখ অমসুং রাজস্থান রাজ্যশিংগী ওইনা চান্দিগরদা মীফম পাংথোকখ্রে। ৩শুবা রিজনেল মীতিং গুজরাতকী রাজকোত্তা সেপ্তেম্বর ১৫,২০২৪ দা নোংচুপ থংবা রাজ্যশিং হায়বদি মহারাস্ত্রা, গৱা, গুজরাত, দমন অমসুং দিয়ু অমসুং দাদ্রা অমসুং নগর হাভেলি অমসুং লক্ষদ্বিপকী ওইনা পাংথোকখ্রে। ৪শুবা রিজনেল মীতিং সেপ্তেম্বর ২০,২০২৪ দা ভুবনেশ্বরদা ওরিসা, ছতিসগর, ঝারখন্দ, নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং অন্ধ্র প্রদেস রাজ্যশিংগী ওইনা পাংথোকখ্রে। ৫শুবা মীফম সেপ্তেম্বর ৩০,২০২৪দা লখনৌদা উত্তর প্রদেস, মধ্য প্রদেস, বিহার, উত্তরখন্দ অমসুং দিল্লিগী ওইনা পাংথোকখ্রে।
লেবর কোদশিংগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং অমসুং কেন্দ্র সরকারনা দ্রাফ রুলশিং শেম্বা য়াওনা লেবর অমসুং থবক পীবগী মতাংদা মরুওইবা ৱাফমশিং, থবক ফংবগী দেতা খোমজিনবগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং অমসুং য়ুনিয়ন বজেত ২০২৪-২৫ তা লাউথোকখিবা ইমপ্লোইমেন্ত লিঙ্ক ইন্সেন্তিপ স্কিমগী ৱাফমশিং,মাইক্রেন্ত ৱার্করশিং য়াওনা অফং-অফংবা থবকশুবা শিন্মীশিংদা ঙাক্লৌ পীনবা ‘ৱান-স্তোপ সোলুসন’ য়াওনা ই-শ্রাম পোর্তেল হাংদোকপা, বি.ও.সি ৱার্করশিংদা কেন্দ্র সরকারগী তোঙান-তোঙানবা য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিং ফংহনবা অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত একচেঞ্জ ফগৎহনবা য়াওনা হিরম কয়া ওক্তোবর ৪,২০২৪গী মীফম অসিদা খন্নগনি।

Ministry of Labour & Employment
Sushri Shobha Karandlaje, Union Minister of State for Labour & Employment to Chair 6th Regional Meeting in Guwahati with North Eastern States on 04.10.2024
Labour Reforms, Employment Generation & Social Protection for All to be discussed
03 OCT 2024 1:29PM by PIB Delhi
A regional meeting of North-Eastern States viz. Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur, Mizoram, Meghalaya, Tripura and Sikkim will be held in Guwahati on 04.10.2024 (Friday).The Ministry of Labour and Employment, Government of India is organising this regional meeting to hold focussed discussions around consensus on labour reforms, eShram-National Database of Unorganised Workers (NDUW), Building and other Construction Workers (BoCW), Employees’ State Insurance Corporation (ESIC) and employment generation initiatives.
The meeting will be chaired by Sushri Shobha Karandlaje, Union Minister of State for Labour & Employment and will be attended by Mrs. Sumita Dawra, Secretary, Ministry of Labour and Employment and senior officers of the Government of India and States.
This meeting in Guwahati marks the culmination of an on-going series of six regional consultations being held by the Ministry of Labour and Employment, Government of India with the States/UTs, which commenced with convening of the 1st regional meeting with southern States/UTs of Karnataka, Tamil Nadu, Telangana, Kerala, Puducherry, and Andaman & Nicobar Islands in Bengaluru on 30.08.2024. This was followed by the 2nd regional meeting with northern States/UTs of Punjab, Chandigarh, Himachal Pradesh, Ladakh and Rajasthan in Chandigarh on 06.09.2024. The 3rd regional meeting with western States/UTs of Maharashtra, Goa, Gujarat, Daman and Diu, and Dadra & Nagar Haveli and Lakshadweep was held in Rajkot, Gujarat on 15.09.2024. The 4th regional meeting with eastern States of Odisha, Chhattisgarh, Jharkhand, West Bengal and Andhra Pradesh was held in Bhubaneswar on 20.09.2024. The 5th regional meeting with central States/UTs viz. Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Bihar, Uttarakhand and Delhi was held in Lucknow on 30.09.2024.
Key labour and employment issues including harmonisation in draft rules framed by States/UTs and Central Government under Labour Codes, issues related to employment data collection and sharing, inputs on the Employment Linked Incentive (ELI) Scheme announced in the Union Budget 2024-25, establishment of e-Shram portal as a ‘One-Stop Solution’ for easy access to social security benefits for unorganized workers including migrant workers, expansion of coverage of various Central welfare schemes to BoC Workers, upgradation of employment exchanges etc. will be deliberated upon during the meeting on 04.10.204.