Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Shri Mithun Chakrabarty on being conferred Dadasaheb Phalke Award
30 SEP 2024 11:39AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today congratulated Shri Mithun Chakrabarty on being conferred the prestigious Dadasaheb Phalke Award for his unparalleled contributions to Indian cinema. Lauding the actor, Shri Modi said that he is a cultural icon, admired across generations for his versatile performances.
Responding to Union Minister Shri Ashwini Vaishnav’s message on X, he wrote:
“Delighted that Shri Mithun Chakraborty Ji has been conferred the prestigious Dadasaheb Phalke Award, recognizing his unparalleled contributions to Indian cinema. He is a cultural icon, admired across generations for his versatile performances. Congratulations and best wishes to him.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী মিথুন চক্রবোর্তীগী মফমদা দাদাসাহেব ফাল্কে মনা পীরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে
30 SEP 2024 11:39AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শ্রী মিথুন চক্রবোর্তীগী মফমদা ইন্দিয়ন সিনেমাদা মাগী লম্বা লৈত্রবা থৌদাংগীদমক লেমজনিংঙাই ওইরবা দাদাসাহেব ফাল্কে মনা পীরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে‍। এক্তর অদুবু থাগৎলদুনা, শ্রী মোদীনা মহাক অসি মাগী ইচন্দ চন্নবা পর্ফোর্মেন্সকীদমক মীরোল কয়ানা পাম্নবা কল্চরেল আইকন অমনি হায়খি‍।
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অস্বিনি বৈষ্ণবগী X তা থাগৎপা পাউজেল অমগী পাউখুমদা, মহাক্না ইখি:
“শ্রী মিথুন চক্রবোর্তী জীগী মফমদা ইন্দিয়ন সিনেমাদা মাগী লম্বা লৈত্রবা থৌদাংবু শকখঙদুনা লেমজনিংঙাই ওইরবা দাদাসাহেব ফাল্কে মনা পীরকপদা নুংঙাইবা ফাওই‍। মহাক অসি মাগী ইচন্দ চন্নবা পর্ফোর্মেন্সকীদমক মীরোল কয়ানা পাম্নবা কল্চরেল আইকন অমনি‍। মহাক্কী মফমদা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি অমসুং য়াইফবতা ওইরসনু হায়জরি‍।”