Prime Minister's Office
Prime Minister reiterates commitment towards rhino protection on occasion of World Rhino Day
Compliments all those involved in rhino conservation efforts
22 SEP 2024 11:12AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has reiterated the commitment towards rhino protection on occasion of World Rhino Day. He also urged citizens to visit Kaziranga National Park in Assam, home to a large number of one horned rhinos in India.
The Prime Minister posted on X:
“Today, on World Rhino Day, let us reiterate our commitment to protect one of our planet’s most iconic species—rhinos. Compliments to all those involved in rhino conservation efforts over the last many years.
It is a matter of immense pride that India is home to a large number of one horned rhinos. I also fondly recall my visit to Kaziranga in Assam and urge you all to visit there as well.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶ୍ୱ ଗଣ୍ଡା ଦିବସ ଅବସରରେ ଗଣ୍ଡା ସୁରକ୍ଷା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଗଣ୍ଡାକୁ ବଞ୍ଚାଇବା ପାଇଁ ଯେଉଁମାନେ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
22 SEP 2024 11:12AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବିଶ୍ୱ ଗଣ୍ଡା ଦିବସ ଅବସରରେ ଗଣ୍ଡା ସୁରକ୍ଷା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି। ଆସାମର କାଜିରଙ୍ଗା ଜାତୀୟ ଉଦ୍ୟାନ ପରିଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ସେ ଲୋକଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଠାରେ ଭାରତରେ ଗୋଟିଏ ଶିଙ୍ଗ ଥିବା ଗଣ୍ଡାର ସର୍ବାଧିକ ସଂଖ୍ୟା ରହିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ଅପଲୋଡ୍ କରିଛନ୍ତି:
ଆମେ ବିଶ୍ୱ ଗଣ୍ଡା ଦିବସର ମହତ୍ତ୍ୱକୁ ସ୍ୱୀକାର କରୁଛୁ ଏବଂ ପୃଥିବୀର ସବୁଠାରୁ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ପ୍ରଜାତି ଗଣ୍ଡାର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଉଛୁ। ବିଗତ କିଛି ବର୍ଷ ଧରି ଗଣ୍ଡା ସଂରକ୍ଷଣରେ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଜଡ଼ିତ ଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନେକ ଧନ୍ୟବାଦ ।
ଭାରତର ଏକ ଶିଙ୍ଗଥିବା ଗଣ୍ଡାର ପ୍ରଚୁରତା ଆମକୁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗର୍ବରେ ଭରି ଦେଇଛି । ମୁଁ ଆସାମର କାଜିରଙ୍ଗାରେ ବିତାଇଥିବା ମୋର ସମୟକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମନେ ପକାଇଛି ଏବଂ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସେଠାକୁ ଯିବା ପାଇଁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି।