Prime Minister's Office
Roadmap For U.S.-India Initiative to Build Safe and Secure Global Clean Energy Supply Chains
22 SEP 2024 8:12AM by PIB Delhi
The United States and India share an enduring commitment to deepen our collaboration on issues of shared national and economic security. As an important aspect of our economic growth agendas, we are committed to working together to capture the benefits of the clean energy transition, including the creation of high-quality jobs for our populations, acceleration of clean energy deployment globally, and achievement of global climate goals.
In support of these objectives, the United States and India intend to elevate and expand bilateral technical, financial, and policy support to expand complementary U.S. and Indian manufacturing capacity for clean energy technologies and components and lay the groundwork for enhanced cooperation in third countries, with a focus on partnerships in Africa. This effort will build on existing clean energy cooperation between the United States and India, including clean energy initiatives launched during Prime Minister Modi’s visit to the United States in 2023, the Strategic Clean Energy Partnership led by the U.S. Department of Energy and Government of India ministries, technical assistance provided by U.S. laboratories, and novel financial platforms such as the Payment Security Mechanism established to support the rapid deployment of electric buses in India. A U.S. and Indian partnership to establish a shared, resilient, and cutting-edge techno-industrial base centered on innovative clean energy manufacturing techniques sets a strong example for the world and positions our countries to lead clean economic development in the 21st century.
To launch this partnership, the United States and India are working to unlock USD$1 billion in new multilateral finance through the International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) for projects that include catalyzing India’s domestic clean energy supply chain buildout. The funding could support supply-side manufacturing capacity expansion for key technology verticals, focusing on solar, wind, battery, energy grid systems, and high-efficiency air conditioner and ceiling fan supply chains. Over time, we seek to mobilize additional financing into priority clean energy manufacturing sectors that harness public and private financial tools and pioneer innovative financial vehicles to meet the rapid demand for flexible climate finance solutions.
The United States and India intend to work with relevant government agencies, civil society, U.S. and Indian private sectors, philanthropies, and multilateral development banks to identify a package of pilot projects across the clean energy value chain that meet our eligibility criteria and meaningfully contribute to supply chain expansion and diversification in identified sectors. The U.S. and Indian governments also pledge to work with industry leaders on the following lines of effort to launch and eventually scale this new partnership:
Identifying near-term investment opportunities to expand manufacturing capacity for specific clean energy supply chain segments, with initial focuses on the following clean energy components:
Solar wafers and wafer manufacturing equipment & next generation solar cells
Wind turbine nacelle components
Power transmission line components including conductors, cabling, transformers, and next generation technologies
Energy storage components including batteries
Battery packs for 2- and 3-wheel electric vehicles (EVs) and zero-emission e-bus and truck components
High-efficiency air conditioners and ceiling fan components
Collaborating with the private sector to scope eligible opportunities in the above supply chain segments and support an initial package of pilot projects, ideally including one project focused on clean energy deployment to Africa. Additional investments plans and sources of funding can be developed over time. This effort would build on private sector partnerships facilitated by U.S. Development Finance Corporation (DFC) across the solar, wind, battery, and critical minerals sectors to pursue opportunities to finance the manufacture of clean energy components. Such investments may be in scope for India’s Green Transition Fund – which will support renewable energy, storage, and e-mobility investments in India and strengthen demand for localized manufacturing – as well as for Indian private equity fund manager Eversource Capital’s new DFC-supported $900 million fund to invest in clean technologies such as renewable energy, efficient cooling, and electric transportation.
Building trilateral relationships with African partners that have stated political commitments to clean energy deployment, focusing on solar and battery storage opportunities. India and the United States can work multilaterally with African partners to pursue high-potential solar and EV deployment opportunities, understand the conditions required for project success, detail the partnerships and financial model for project success, and implement the project. The United States intends to collaborate with Indian companies to explore investment opportunities and facilitate public-private matchmaking expand partnerships with local African manufacturers. DFC and the U.S. Agency for International Development are anchoring this effort by collaborating with India-based International Solar Alliance to deploy solar and EV charging networks near health facilities.
Collaborating with each other and industry to consult on policies that will strengthen demand certainty for locally manufactured clean technologies. The U.S. Bipartisan Infrastructure Law and Inflation Reduction Act were historic laws designed to invest in the large-scale deployment of clean energy technologies while also reinvigorating the manufacturing capacity of the United States to appropriately onshore clean energy supply chains. Likewise, India’s Production Linked Incentive Schemes have invested over $4.5 billion to catalyze nascent clean energy manufacturing. However, additional policies are vital to expand and protect these investments in the face of global market dynamics and thin profit margins. Both countries acknowledge the importance of sharing insights on how to design policy frameworks to reduce demand uncertainties and ensure sufficient input materials, technological expertise, finance, and other manufacturing enablers are available and secure.
This roadmap is intended to serve as a short-term mechanism for driving initial cooperation on projects, to help inform a long-term roadmap including working together to establish a cadence of meetings and milestones this partnership. This roadmap is not intended to give rise to rights or obligations under domestic or international law.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନିରାପଦ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଆମେରିକା-ଭାରତ ପଦକ୍ଷେପ ପାଇଁ ରୋଡମ୍ୟାପ୍
22 SEP 2024 8:12AM by PIB Bhubaneswar
ଆମେରିକା ଏବଂ ଭାରତ ସହଭାଗୀ ଜାତୀୟ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଆମର ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ଘନିଷ୍ଠ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସ୍ଥାୟୀ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ବାଣ୍ଟିଛନ୍ତି। ଆମର ଅର୍ଥନୈତିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏଜେଣ୍ଡାର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଦିଗ ଭାବରେ, ଆମେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ପରିବର୍ତ୍ତନର ଲାଭ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ଏକାଠି କାମ କରିବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ, ଯେଉଁଥିରେ ଆମର ଜନସଂଖ୍ୟା ପାଇଁ ଉଚ୍ଚମାନର ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି, ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ନିୟୋଜନର ତ୍ୱରାନ୍ୱିତତା ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଜଳବାୟୁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ।
ଏହି ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ସମର୍ଥନ କରି, ଆମେରିକା ଏବଂ ଭାରତ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ଉପାଦାନ ପାଇଁ ପରିପୂରକ ଆମେରିକା ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତାକୁ ବିସ୍ତାର କରିବା ପାଇଁ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବୈଷୟିକ, ଆର୍ଥିକ ଏବଂ ନୀତିଗତ ସମର୍ଥନକୁ ଉନ୍ନତ ଏବଂ ବିସ୍ତାର କରିବାକୁ ଇଚ୍ଛୁକ ଏବଂ ତୃତୀୟ ଦେଶରେ ବର୍ଦ୍ଧିତ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସ୍ଥାପନ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ଆଫ୍ରିକାରେ ସହଭାଗୀତା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରିତ କରି। ଏହି ପ୍ରୟାସ ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ଭାରତ ମଧ୍ୟରେ ବିଦ୍ୟମାନ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ସହଯୋଗ ଉପରେ ନିର୍ମାଣ କରିବ, ଯେଉଁଥିରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ 2023 ମସିହାରେ ଆମେରିକା ଗସ୍ତ ସମୟରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ପଦକ୍ଷେପ, ଆମେରିକାର ଶକ୍ତି ବିଭାଗ ଏବଂ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ରଣନୈତିକ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ସହଭାଗୀତା, ଆମେରିକାର ପ୍ରୟୋଗଶାଳା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ବୈଷୟିକ ସହାୟତା ଏବଂ ଭାରତରେ ବୈଦ୍ୟୁତିକ ବସ୍‌ର ଦ୍ରୁତ ନିୟୋଜନକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ପେମେଣ୍ଟ ସୁରକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥା ଭଳି ନୂତନ ଆର୍ଥିକ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ନବସୃଜନଶୀଳ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଉତ୍ପାଦନ କୌଶଳ ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ରିତ ଏକ ସହଭାଗୀ, ସ୍ଥିର ଏବଂ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଟେକ୍ନୋ-ଶିଳ୍ପ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ଏକ ଆମେରିକା ଏବଂ ଭାରତ ସହଭାଗୀତା ବିଶ୍ୱ ପାଇଁ ଏକ ଦୃଢ଼ ଉଦାହରଣ ସୃଷ୍ଟି କରେ ଏବଂ 21 ଶତାବ୍ଦୀରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଆର୍ଥିକ ବିକାଶର ନେତୃତ୍ୱ ନେବା ପାଇଁ ଆମ ଦେଶଗୁଡ଼ିକୁ ସ୍ଥିତି ପ୍ରଦାନ କରେ।
ଏହି ସହଭାଗୀତା ଆରମ୍ଭ କରିବା ପାଇଁ, ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ଭାରତ ଭାରତର ଘରୋଇ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ ନିର୍ମାଣକୁ ଉତ୍ତେଜିତ କରିବା ସମେତ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପୁନର୍ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ବିକାଶ ବ୍ୟାଙ୍କ (ଆଇବିଆରଡି) ମାଧ୍ୟମରେ 1 ବିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ନୂତନ ବହୁପକ୍ଷୀୟ ଆର୍ଥିକ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ କାମ କରୁଛନ୍ତି। ଏହି ପାଣ୍ଠି ସୌର, ପବନ, ବ୍ୟାଟେରୀ, ଶକ୍ତି ଗ୍ରୀଡ୍ ସିଷ୍ଟମ ଏବଂ ଉଚ୍ଚ-ଦକ୍ଷତା ଏୟାର କଣ୍ଡିସନର ଏବଂ ସିଲିଂ ଫ୍ୟାନ୍ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଯୋଗାଣ-ପାର୍ଶ୍ୱ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା ବିସ୍ତାରକୁ ସମର୍ଥନ କରିପାରିବ। ସମୟ ସହିତ, ଆମେ ପ୍ରାଥମିକତା ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକରେ ଅତିରିକ୍ତ ପାଣ୍ଠି ସଂଗ୍ରହ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛୁ ଯାହା ନମନୀୟ ଜଳବାୟୁ ଆର୍ଥିକ ସମାଧାନର ଦ୍ରୁତ ଚାହିଦା ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ସାର୍ବଜନୀନ ଏବଂ ଘରୋଇ ଆର୍ଥିକ ଉପକରଣ ଏବଂ ଅଗ୍ରଣୀ ନବସୃଜନଶୀଳ ଆର୍ଥିକ ଯାନଗୁଡ଼ିକୁ ବ୍ୟବହାର କରେ।
ଆମେରିକା ଏବଂ ଭାରତ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ସରକାରୀ ଏଜେନ୍ସି, ନାଗରିକ ସମାଜ, ଆମେରିକା ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ର, ଏବଂ ବହୁପକ୍ଷୀୟ ବିକାଶ ବ୍ୟାଙ୍କ ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଇଚ୍ଛୁକ, ଯାହା ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳରେ ପାଇଲଟ୍ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକର ଏକ ପ୍ୟାକେଜ୍ ଚିହ୍ନଟ କରିବ ଯାହା ଆମର ଯୋଗ୍ୟତା ମାନଦଣ୍ଡ ପୂରଣ କରିବ ଏବଂ ଚିହ୍ନଟ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକରେ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ବିବିଧତାରେ ଅର୍ଥପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବରେ ଯୋଗଦାନ ଦେବ। ଆମେରିକା ଏବଂ ଭାରତ ସରକାର ଏହି ନୂତନ ସହଭାଗୀତା ଆରମ୍ଭ କରିବା ଏବଂ ଶେଷରେ ସ୍କେଲ୍ କରିବା ପାଇଁ ନିମ୍ନଲିଖିତ ପ୍ରୟାସରେ ଶିଳ୍ପ ନେତାମାନଙ୍କ ସହିତ କାମ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଛନ୍ତି:
ନିର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଟ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା ବିସ୍ତାର କରିବା ପାଇଁ ନିକଟବର୍ତ୍ତୀ ନିବେଶ ସୁଯୋଗ ଚିହ୍ନଟ କରିବା, ନିମ୍ନଲିଖିତ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଧ୍ୟାନ ସହିତ:
ସୌର ୱେଫର୍ସ ଏବଂ ୱେଫର୍ ଉତ୍ପାଦନ ଉପକରଣ ଏବଂ ପରବର୍ତ୍ତୀ ପିଢ଼ିର ସୌର ସେଲ୍
ପବନ ଟର୍ବାଇନ୍ ନାସେଲ୍ ଉପାଦାନ
ପରିବାହୀ ପରିବହନ ଲାଇନ ଉପାଦାନ ଯେଉଁଥିରେ କଣ୍ଡକ୍ଟର, କେବୁଲିଂ, ଟ୍ରାନ୍ସଫର୍ମର ଏବଂ ପରବର୍ତ୍ତୀ ପିଢ଼ିର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ
ବ୍ୟାଟେରୀ ସମେତ ଶକ୍ତି ସଂରକ୍ଷଣ ଉପାଦାନ
୨ ଏବଂ ୩-ଚକିଆ ବୈଦ୍ୟୁତିକ ଯାନ (ଇଭି) ଏବଂ ଶୂନ୍ୟ-ନିର୍ଗମ ଇ-ବସ୍ ଏବଂ ଟ୍ରକ୍ ଉପାଦାନ ପାଇଁ ବ୍ୟାଟେରୀ ପ୍ୟାକ୍
ଉଚ୍ଚ-ଦକ୍ଷତା ଏୟାର କଣ୍ଡିସନର ଏବଂ ସିଲିଂ ଫ୍ୟାନ୍ ଉପାଦାନ
ଉପରୋକ୍ତ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକରେ ଯୋଗ୍ୟ ସୁଯୋଗଗୁଡ଼ିକୁ ସୁଯୋଗ ଦେବା ପାଇଁ ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ର ସହିତ ସହଯୋଗ କରିବା ଏବଂ ପାଇଲଟ୍ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକର ଏକ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ପ୍ୟାକେଜ୍ ସମର୍ଥନ କରିବା, ଆଦର୍ଶ ଭାବରେ ଆଫ୍ରିକାରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ନିୟୋଜନ ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ରିତ ଏକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ସମୟ ସହିତ ଅତିରିକ୍ତ ନିବେଶ ଯୋଜନା ଏବଂ ପାଣ୍ଠିର ଉତ୍ସ ବିକଶିତ କରାଯାଇପାରିବ। ଏହି ପ୍ରୟାସ ସୌର, ପବନ, ବ୍ୟାଟେରୀ ଏବଂ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଖଣିଜ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକରେ ୟୁ.ଏସ୍. ଡେଭଲପମେଣ୍ଟ ଫାଇନାନ୍ସ କର୍ପୋରେସନ (ଡିଏଫସି) ଦ୍ୱାରା ସହଜରେ ନିର୍ମିତ ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ର ସହଭାଗୀତା ଉପରେ ନିର୍ମାଣ କରିବ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକର ଉତ୍ପାଦନ ପାଇଁ ଆର୍ଥିକ ସୁଯୋଗ ହାସଲ କରାଯାଇପାରିବ। ଏହିପରି ନିବେଶ ଭାରତର ସବୁଜ ପରିବର୍ତ୍ତନ ପାଣ୍ଠି ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ହୋଇପାରେ - ଯାହା ଭାରତରେ ନବୀକରଣୀୟ ଶକ୍ତି, ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ଇ-ମୋବିଲିଟି ନିବେଶକୁ ସମର୍ଥନ କରିବ ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ଉତ୍ପାଦନ ପାଇଁ ଚାହିଦାକୁ ମଜବୁତ କରିବ - ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଘରୋଇ ଇକ୍ୱିଟି ପାଣ୍ଠି ପରିଚାଳକ ଏଭରସୋର୍ସ କ୍ୟାପିଟାଲର ନୂତନ ଡିଏଫସି-ସମର୍ଥିତ 900 ନିୟୁତ ଡଲାର ପାଣ୍ଠି ପାଇଁ ନବୀକରଣୀୟ ଶକ୍ତି, ଦକ୍ଷ ଶୀତଳୀକରଣ ଏବଂ ବୈଦ୍ୟୁତିକ ପରିବହନ ଭଳି ସ୍ୱଚ୍ଛ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାରେ ନିବେଶ କରିବାକୁ ସୁଯୋଗ ହୋଇପାରେ।
ସୌର ଏବଂ ବ୍ୟାଟେରୀ ସଂରକ୍ଷଣ ସୁଯୋଗ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ନିୟୋଜନ ପାଇଁ ରାଜନୈତିକ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପ୍ରକାଶ କରିଥିବା ଆଫ୍ରିକୀୟ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କ ସହିତ ତ୍ରିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କ ସ୍ଥାପନ। ଭାରତ ଏବଂ ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଉଚ୍ଚ-ସମ୍ଭାବ୍ୟ ସୌର ଏବଂ ଇଭି ନିୟୋଜନ ସୁଯୋଗ ଅନୁସରଣ କରିବା, ପ୍ରକଳ୍ପ ସଫଳତା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ପରିସ୍ଥିତି ବୁଝିବା, ପ୍ରକଳ୍ପ ସଫଳତା ପାଇଁ ସହଭାଗୀତା ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ମଡେଲକୁ ବିସ୍ତୃତ କରିବା ଏବଂ ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ପାଇଁ ଆଫ୍ରିକୀୟ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କ ସହିତ ବହୁପାକ୍ଷିକ ଭାବରେ କାମ କରିପାରିବେ। ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ନିବେଶ ସୁଯୋଗ ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିବା ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ଆଫ୍ରିକୀୟ ନିର୍ମାତାମାନଙ୍କ ସହିତ ସହଭାଗୀତା ବିସ୍ତାର କରିବା ପାଇଁ ଭାରତୀୟ କମ୍ପାନୀଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ସହଯୋଗ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି। ଡିଏଫସି ଏବଂ ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିକାଶ ସଂସ୍ଥା ଭାରତ-ଭିତ୍ତିକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସୌର ଆଲାୟନ୍ସ ସହିତ ସହଯୋଗ କରି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସୁବିଧା ନିକଟରେ ସୌର ଏବଂ ଇଭି ଚାର୍ଜିଂ ନେଟୱାର୍କ ନିୟୋଜନ କରି ଏହି ପ୍ରୟାସକୁ ସମର୍ଥନ କରୁଛନ୍ତି।
ସ୍ଥାନୀୟ ଭାବରେ ନିର୍ମିତ ସ୍ୱଚ୍ଛ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପାଇଁ ଚାହିଦା ନିଶ୍ଚିତତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବା ପାଇଁ ନୀତି ଉପରେ ପରାମର୍ଶ କରିବା ପାଇଁ ପରସ୍ପର ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ସହିତ ସହଯୋଗ କରିବା। ଆମେରିକାର ଦ୍ୱିପକ୍ଷୀୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଆଇନ ଏବଂ ମୁଦ୍ରାସ୍ଫୀତି ହ୍ରାସ ଆଇନ ହେଉଛି ଐତିହାସିକ ଆଇନ ଯାହା ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାର ବୃହତ ପରିମାଣରେ ନିୟୋଜନରେ ନିବେଶ କରିବା ସହିତ ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ରର ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତାକୁ ଉପଯୁକ୍ତ ଭାବରେ କୂଳରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ପୁନଃଜୀବିତ କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଥିଲା। ସେହିପରି, ଭାରତର ଉତ୍ପାଦନ ଲିଙ୍କ୍ଡ୍ ଇନସେଣ୍ଟିଭ୍ ସ୍କିମ୍ ନବଜାତ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଉତ୍ପାଦନକୁ ଉତ୍ତେଜିତ କରିବା ପାଇଁ 4.5 ବିଲିୟନ ଡଲାରରୁ ଅଧିକ ନିବେଶ କରିଛି। ତଥାପି, ବିଶ୍ୱ ବଜାର ଗତିଶୀଳତା ଏବଂ ପତଳା ଲାଭ ପରିମାଣର ମୁକାବିଲାରେ ଏହି ନିବେଶଗୁଡ଼ିକୁ ବିସ୍ତାର ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଅତିରିକ୍ତ ନୀତି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଚାହିଦା ଅନିଶ୍ଚିତତାକୁ ହ୍ରାସ କରିବା ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଇନପୁଟ୍ ସାମଗ୍ରୀ, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ବିଶେଷଜ୍ଞତା, ଅର୍ଥ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଉତ୍ପାଦନ ସମର୍ଥକ ଉପଲବ୍ଧ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ହେବା ନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ନୀତି ଢାଞ୍ଚା କିପରି ଡିଜାଇନ୍ କରିବେ ସେ ବିଷୟରେ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ବାଣ୍ଟିବାର ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ଉଭୟ ଦେଶ ସ୍ୱୀକାର କରନ୍ତି।
ଏହି ରୋଡମ୍ୟାପ୍ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକରେ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ସହଯୋଗ ଚଳାଇବା ପାଇଁ ଏକ କ୍ଷଣସ୍ଥାୟୀ ଯନ୍ତ୍ରପାତି ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ପାଇଁ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ, ଯାହା ଏହି ସହଭାଗୀତାକୁ ବୈଠକ ଏବଂ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ସ୍ଥାପନ କରିବା ପାଇଁ ଏକାଠି କାମ କରିବା ସମେତ ଏକ ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ରୋଡମ୍ୟାପ୍ ସୂଚିତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ। ଏହି ରୋଡମ୍ୟାପ୍ ଘରୋଇ କିମ୍ବା ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଆଇନ ଅଧୀନରେ ଅଧିକାର କିମ୍ବା ଦାୟିତ୍ୱକୁ ଜନ୍ମ ଦେବା ପାଇଁ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ।