ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା ଅବସରରେ 'ଏକ ପେଡ୍ ମା କେ ନାମ' ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନକୁ ଆଗକୁ ନେବା ପାଇଁ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ
18 SEP 2024 9:21AM by PIB Bhubaneshwar
ବିଶ୍ୱ ପରିବେଶ ଦିବସ ଅବସରରେ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 'ଏକ ପେଡ୍ ମା କେ ନାମ' ଅଭିଯାନର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି । ଆମ ପୃଥିବୀକୁ ଉନ୍ନତ କରିବାରେ ଯୋଗଦାନ କରିବା ପାଇଁ ଏବଂ ପ୍ରକୃତି ମା’ଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ଜୀବନଶୈଳୀ ଗ୍ରହଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଗଷ୍ଟ ଦ୍ୱିତୀୟ ସପ୍ତାହରୁ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନ ଆରମ୍ଭ କରିଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା ଦେଶର ଉଭୟ ସହରାଞ୍ଚଳ ଏବଂ ଗ୍ରାମୀଣ ସ୍ଥାନରେ ଏହାର କ୍ଷେତ୍ରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ସହିତ ପ୍ରାୟ ୭୦୦୦ ବୃକ୍ଷରୋପଣ କରାଯାଇଛି । ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୭ରୁ ଅକ୍ଟୋବର ୧ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚାଲିଥିବା ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା ଅଭିଯାନରେ ମା'ଙ୍କ ପ୍ରତି ସ୍ନେହ ଓ ସମ୍ମାନ ଏବଂ ପୃଥିବୀ ମାତାଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ଓ ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ କରାଯାଉଛି ।
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ଆକାଶବାଣୀ ପରିସରରେ ବୃକ୍ଷରୋପଣ
ଆଇଜୱାଲ୍‌ସ୍ଥିତ ଦୂରଦର୍ଶନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ବୃକ୍ଷରୋପଣ
ଦୂରଦର୍ଶନ କେନ୍ଦ୍ର, ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରେ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନ
ତିରୁବନନ୍ତପୁରମସ୍ଥିତ ଦୂରଦର୍ଶନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନ
ଦୂରଦର୍ଶନ କେନ୍ଦ୍ର, ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ରେ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନ
ଦୂରଦର୍ଶନ କେନ୍ଦ୍ର, ଭୁବନେଶ୍ୱରରେ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନ
ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ସଞ୍ଜୟ ଜାଜୁ ଫଟୋରେ ତାଙ୍କ ମା'ଙ୍କ ନିକଟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ତାଙ୍କ ବାସଭବନରେ ଏକ ବୃକ୍ଷରୋପଣ କରୁଛନ୍ତି।

Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of Information & Broadcasting gears up to take forward the tree plantation campaign ‘Ek Ped Maa Ke Naam' during Swachhata Hi Seva
18 SEP 2024 9:21AM by PIB Delhi
‘Ek Ped Maa Ke Naam’ Campaign was launched by Hon’ble Prime Minister, Shri Narendra Modi on World Environment Day on 05.06.2024. Inspired by his clarion call to contribute in making our planet better and our commitment to protecting mother nature and making sustainable lifestyle choices, the Ministry of Information and Broadcasting has launched the plantation drive from 2nd week of August. Till date about 7000 plantations have been done by the Ministry with its Field offices both in Urban and Rural locations across the country. During the fortnight campaign Swachhata Hi Seva from 17th Sept to 1st Oct 2024, efforts are being made to expedite the plantation drive as a mark of love and respect to our mother and protecting & preserving mother earth.
Plantation of saplings at Akashvani premises, New Delhi
Tree Plantation drive at Doordarshan Kendra, Aizawl
Tree Plantation drive at Doordarshan Kendra, Bengaluru
Tree Plantation drive at Doordarshan Kendra, Thiruvananthapuram
Tree Plantation drive at Doordarshan Kendra, Chandigarh
Tree Plantation drive at Doordarshan Kendra, Bhubaneswar
Shri Sanjay Jaju, Secretary, Ministry of I&B, planting a tree at his residence in New Delhi, beside his mother in the picture.