প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী অহমেদবাদতা লুপা করোর ৮,০০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
অহমেদবাদ অমসুং ভুজগী মরক্তা নমো ভারত রেপিদ রেল শঙ্গাখ্রে
বন্দে ভারত ত্রেন কয়া লমথাখ্রে
পি.এম অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা য়ুম ৩০,০০০ হেন্না সেঙ্কসন তৌখ্রে
ইন্তরনেসনেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতিগী শিঙ্গল ৱিন্দো আই.তি সিস্তেম(এস দব্লিউ আই তি এস) হৌদোকখ্রে
“ঐখোয়গী অহুমশুবা তার্মগী অহানবা নুমিৎ ১০০ অসিনা মীওই খুদিংমক্কী চাউখৎপা পুরক্লে”
“চহি ৭০গী মথক্তা লৈবা অহল ওইরবা মীওই খুদিংমক লুপা লাখ ৫ ফাওবা লেম্না লায়েংদুনা লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাসকী হকশেলগী মতাংদা অচৌবা ৱারেপ লৌরে”
“অহানবা নুমিৎ ১০০ দা বন্দে ভারত নেতৱার্ক পাকথোক-চাউথোকপা অসি মমাঙদা অমুক্তা থোকখিদ্রি”
“হৌজিক ভারতকী মতমনি, হৌজিক ভারতকী সনাগী যুগনি, হৌজিক ভারতকী অমৃত কালনি”
“হৌজিক ভারতকী কোমথোক্নবা মতম লৈতে, ঐখোয়না ভারতকী তৌবা ঙম্বা হেনগৎহনগদবনি অমসুং ভারতমচা খুদিংমক্তা পুন্সি অমগী ইকায়খুম্নবশু ফংহনগদবনি”
16 SEP 2024 6:21PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী অহমেদবাদতা লুপা করোর ৮,০০০ হেনবগী রেলৱেজ, লম্বী, পৱার, য়ুম শাবা অমসুং ফাইনান্স সেক্তরশিংগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। মসিগী মমাঙদা, শ্রী মোদীনা অহমেদবাদ অমসুং ভুজগী মরক্তা ভারতকী অহানবা নমো ভারত রেপিদ রেল শঙ্গাখ্রে। মহাক্না নাগপুরদগী সিকন্দরবাদ, কোলহাপুরদগী পুনে, অগ্রা কেন্তদগী বরানাস, দুর্গতগী বিশাখাপত্নম, পুনেদগী হুববালি লম্বীশিংদা বন্দে ভারত ত্রেন কয়া লমথাখ্রে অমসুং বরানাসীদগী দিল্লি ফাওবগী অহানবা কোচ ২০গী বন্দে ভারত ত্রেনশু লমথাখ্রে। মখা তানা মহাক্না ইন্তরনেসনেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতিগী শিঙ্গল ৱিন্দো আই.তি সিস্তেম(এস দব্লিউ আই তি এস) হৌদোকখ্রে।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোক্লিবা গনপতি মহোৎসব অমসুং মিলাদ-উন-নবী অমসুং তোঙান-তোঙানবা শেংলবা কুহ্মৈশিংগী মরমদা পনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি কুহ্মৈশিংগী মরক অসিদা, লুপা করোর ৮,৫০০ রোমগী রেল, লম্বী অমসুং মেত্রোগী প্রোজেকশিং শঙ্গাদুনা অমসুং উরেপ-উয়ুং তমদুনা ভারতকী চাউখৎপগী কুহ্মৈশু পাংথোক্লি। ইমুং লিশিং কয়া ঙসি মখোয়গী অনৌবা য়ুমশিংদা চঙলে অমসুং অতোপ্পা ইমুং লিশিং কয়াগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্লে। হায়রিবা ইমুংশিং অসি লাক্লিবা নাবরাত্রি, দুসেহরা, দুর্গা পুজা, ধান্তেরাস, দিৱালি কুহ্মৈশিংদা মখোয়গী অনৌবা য়ুমশিংদা লৈরগনি। শেংলবা গৃহ প্রভেস অমগীদমক অদোমগী মফমদা ঐনা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং অসিগীদমক ভারত অমসুং ভারতকী মীয়াম, মরুওইনা হৌজিক য়ুমশিংগী মপু ওইরবী নুপীশিংগী মফমদা হরাওবা ফোঙদোকচরি।
নুংঙাইতবা ফোঙদোক্লদুনা, শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি কুহ্মৈগী নুংঙাইবা মরক্তা, গুজরাতকী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা অচৌবা ঈশিং ইচাউ মায়োক্নরে। গুজরাতকী কাচিন-কোয়া শীনবা থুংনা তেনখ্রবা মতম অমদা অকনবা নোং চুখিবা অসি হন্দক্কী অসিনা অহানবনি। ইচাউনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী মফমদা অৱাবা ফোঙদোকচরি। অৱাবা তারবশিং মতেং পাংনবা অমসুং খুন্দা-লৈতানবা কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা পায়খৎপা য়াবা থবকশিং পায়খৎলে। অশোকপশিং অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা ঈশ্বরগী মফমদা থৌনিজরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, অহুমলকশুবা ওইনা প্রধান মন্ত্রী ওইরবা মতুংদা হন্দক্কী অসিনা ঐনা অহানবা ওইনা গুজরাত্তা লাকপনি। গুজরাত অসি মহাক্কী পুন্সিগী পারা কয়া তমখিবা মহাক্কী পোক্নফম লমদমনি। গুজরাতকী মীয়াম্না মহাক্কী মফমদা নুংশিবা উৎলে অমসুং অনৌবা থৌনা অমসুং হরাওবা অমুক হন্না ফংনবা মচানুপা অমনা য়ুমদা হল্লকপা অদুগা মান্নবা ৱাখল্লোনা ফাওরে। মহাক্কী মফমদা থৌজাল পীনবা অসুক্কী মতিক মশিং য়াম্লবা মীয়াম থোক্লকপা অসি মহাক্কী ওইনা লাইবক ফবনি। অহুমলকশুবা ওইনা ৱাশক লৌরবা মতুংদা রাজ্য অসিদা লাক্নবা গুজরাতকী মীয়ামগী অপাম্বা লৈবদগী মহাক রাজ্য অসিদা লাকখিবনি। মসি লাকফম থোকপনি। চহি ৬০গী মতুংদা চপ মান্নবা সরকার অমা অহুমলকশুবা ওইনা মীয়ামগী থবক তৌনবা খুদোংচাবা পীদুনা ভারতকী মীয়াম্না পুৱারি শেম্লে। মসি ভারতকী গনতন্ত্রদা শিংথানিঙাই ওইবা থৌদোক অমনি। লৈবাক্কী থবক্না হান্না পাংথোকপা হায়রিবা ৱাশক অসিগা লোয়ননা গুজরাতকী মীয়াম্না ঐ দিল্লিদা থারকখিবনি।
সরকারগী অহানবা নুমিৎ ১০০দা মরুওইবা ৱারেপশিং লৌবগী মতাংদা লোক সভা মীখল মনুংদা ভারতকী মীয়ামদা থাজবা পীখিবা অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত নত্ত্রগা মপান লৈবাকশিংদা মহাক্না পায়খৎপা য়াবা থবকশিং পায়খৎলে। মীয়াম য়াইফনবা অমসুং লৈবাক্কীদমক থৌশিলশিং শেম্নবা অমসুং ৱারেপশিং লৌনবা মহাক্না অহানবা নুমিৎ ১০০ কৎথোক্লে।
অহানবা নুমিৎ ১০০ অসিদা লুপা করোর লাখ ১৫ হেনবগী প্রোজেকশিং থবক হৌরে। মীখল মনুংদা লৈবাক অসিদা অনৌবা য়ুম করোর ৩ হেন্না শাগনি হায়না ৱাশকখি। মসিগীদমক থবকশিং য়াংনা পায়খৎলে। মখোয়গী পাক্কা য়ুমশিং ফংনবা থৌরম অসিদা গুজরাতকী ইমুং লিশিং কয়া শরুক য়াবা অসিদা হরাওবা ফোঙদোকচরি। ঝারখন্দদশু ইমুং লিশিং কয়া নৌবা পাক্কাগী য়ুমশিং ফংলগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি খুঙ্গংশিং নত্ত্রগা সহরশিং ওইগেরা, মীওই খুদিংমক্তা হেন্না ফিবম অমা ফংহন্নবা মহাক্কী সরকারনা লেপ্তনা হোৎনরি। সহরগী মিদল ক্লাসগী য়ুমশিং শাবদা মতেং পাংনবা, চুনবা ভারাদা শীন্মিশিংদা অফবা য়ুমশিং ফংহন্নবা কেম্পেনগীদমক, নত্ত্রগা ফেক্তরিশিংদা থবক শুরিবশিংগী অখন্নবা য়ুম শানবা নত্ত্রগা থবক তৌবী নুপীশিংগী লৈবাক অসিদা অনৌবা হোস্তেলশিং শানবা সরকারনা লুপা করোর লিশিং কয়া চাদিং তৌরে।
লায়রবশিং অমসুং মিদল ক্লাসকী হকশেলগী মতাংদা নুমি খরনিগী মমাঙদা অচৌবা ৱারেপ লৌখিবা অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চহি ৭০গী মথক্তা লৈবা অহলশিংদা লুপা লাখ ৫ ফাওবগী লেম্না লায়েংবগী খুদোংচাবা পীনবা মহাক্না ৱাশকখি। মখোয়গী মমা-মপাশিং লায়েংবগীদমক মিদল ক্লাসকী মচানুপাশিং অমসুং মচানুপীশিংনা ৱানিঙাই ওইদ্রে।
নহারোলশিং থবক পীনবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা অমসুং মখোয়গী স্কিল হেনগৎহন্নবা হৌখিবা নুমিৎ ১০০দা লৌখিবা ৱারেপশিংগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লুপা করোর লাখ ২ গী অখন্নবা পি.এম পেকেজ অমা লাউথোকখিবা অসিনা নহারোল করোর ৪ হেনবদা কান্নবা পীরগনি। করিগুম্বা কম্পেনিশিংনা নহারোলশিং থবক নেক্লবদি অহানবা থবক্কী অহানবা তোলোব সরকারনা পীগনি। মুদ্রা লোনগী শেনফম লুপা লাখ ১০ দগী লুপা লাখ ২০দা হেনগৎলে।
নুপীশিংগী ফিবম ফগৎনবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লাখপতি দিদি করোর ৩ শেমগৎনবা থাজবা পীরি। হৌখিবা চহি অমদা লাখপতি দিদি করোর ১ য়ৌরে অমসুং সরকার অসিগী অহানবা নুমিৎ ১০০দা লৈবাক অসিদা অনৌবা লাখপতি দিদি লাখ ১১ শেমগৎলে। এম.এস.পিদগী হেন্না ৱাংবা মমল অমদা য়োন্নবা থাউ থোকপা মরুশিং থাবা লৌমীশিংগী য়াইফনবা হন্দক সরকারনা ৱারেপশিং লৌরে। নুঙহৱাই অমসুং নুমিৎলৈ থারিবা লৌমীশিংগী পুক্নিং থৌগৎনবা মপান লৈবাকশিংদগী পুশিল্লকপা অচাথাউদা ইম্পোর্ত দ্যুতি হেনগৎলে অমসুং অচাথাউ পুথোকপদা অত্মানির্ভর ওইনবা খোঙজেল য়াংখৎহল্লে। মপান লৈবাকশিংদা ভারতকী চেঙ অমসুং তিলহৌ পাম্নবা হেনগৎলকপদগী বাসমাতি চেঙ অমসুং তিলহৌ মপান্দা থাদোকপদা থম্বা অথিংবা সরকারনা লৌথোক্লে।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা নুমিৎ ১০০দা রেল, লম্বী, হিথাংফম, এয়রপোর্ত অমসুং মেত্রোগা মরী লৈনবা প্রোজেক কয়া অয়াবা পীখ্রে। হায়রিবা থবকশিং অদুগা মান্নবা শক্তম অমা ঙসিগী থৌরম অসিদসু উবা ফংলে। ঙসি গুজরাত্তা লম্বী-থোংগা মরী লৈনবা প্রোজেক কয়া উরেপ-উয়ুং তম্লে। থৌরম অসিগী মমাঙদা মহাক মেত্রো তোংদুনা গিফ সিতি স্তেসন ফাওবা চৎখি। মোত্রো তোংলিঙৈ মনুংদা মীওই কয়ানা মখোয়গী ৱারি কয়া লীরকখি অমসুং অহমেদবাদ মেত্রো শাংদোকপদা মীওই খুদিংমক হরাওবা ফোঙদোকখি। হৌখিবা নুমিৎ ১০০গী মনুংদা, লৈবাক শীনবা থুংনা সহর কয়াদা মেত্রো পাকথোক-চাউথোক্নবা ৱারেপশিং লৌখ্রে।
ঙসি অসি গুজরাতকী অখন্নবা নুমিৎ অমনি হায়বা ৱাফম থম্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অহমেদবাদ অমসুং ভুজগী মরক্তা নমো ভারত রেপিদ রেল চেনবা হৌরে। নুমিৎ খুদিংগী লৈবাক অসিদা অতোপ্পা সহর অমদগী সহর অমদা চৎথোক-চৎশিন তৌরিবা মিদল ক্লাস ইমুংশিংদা নমো ভারত রেপিদ রেলনা খুদোংচাবা য়াম্না পীরগনি। থবক তৌরিবশিং, ললোন-ইতিক তৌবশিং অমসুং লাইরিক লাইশুগী থবক তৌরিবশিংদা মসিনা য়াম্না চাউনা কান্নবা পীরগনি। মতম খরগী মতুংদা, লৈবাক অসিগী সহর কয়া নমো ভারত রেপিদ রেলনা শম্নদুনা মীওই কয়াদা কান্নবা পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অহানবা নুমিৎ ১০০ দা বন্দে ভারত নেতৱার্ক পাকথোক-চাউথোকপা অসি মমাঙদা অমুক্তা থোকখিদ্রি। লম্বীশিংদা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন ১৫ হেন্না চেল্লে। ঙসি মহাক্না ঝারখন্দদগী অমসুং নাগপুরদগী সিকন্দরবাদ, কোলহাপুরদগী পুনে, অগ্রা কেন্তদগী বরানাস, দুর্গতগী বিশাখাপত্নম, পুনেদগী হুববালি লম্বীশিংদা বন্দে ভারত ত্রেন কয়া লমথাখ্রে। বরানাসীদগী দিল্লি ফাওবগী অহানবা কোচ ২০গী বন্দে ভারত ত্রেন লমথাখিবা অদুশু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিদা বন্দে ভারত ত্রেন ১২৫ হেনবনা নোংমদা মীওই লিশিং কয়া য়াংনা চৎথোক-চৎশিন তৌবা ঙমহল্লে।
গুজরাতকী মীয়াম্না মতমগী মমল খঙবগী মতাংদা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চৎলিবা মতম অসি ভারতকী সনাগী যুগ নত্ত্রগা অমৃত কালনি। মথং চহি ২৫ দা ভারতকী মীয়াম্না চাউখৎলবা ভারত অমা ওইহনগনি অমসুং মসিদা গুজরাতকী মীয়াম্না মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। ঙসি গুজরাত মেনুফেকচরিংগী অচৌবা মফম অমা ওইরকপদা অমসুং ভারতকী রাজ্যশিংগী মনুংদা লম্বী-থোং খ্বাইদগী ফবা রাজ্য অমা ওইরকপদা হরাওবা ফোঙদোক্লি। লৈবাক অসিগী অহানবা মেদ-ইন-ইন্দিয়া ত্রান্সপোর্ত এয়রক্রাফ সি-২৯৫ গুজরাতনা ভারত্তা পীগদবা নুমিৎ অদু কুইরক্ত্রে।
মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা সেমিকন্দক্তর মিসন্দা গুজরাতনা মাংজিল থাবদা হরাওবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি গুজরাত্তা পেত্রোলিয়ম, ফোরেন্সিক, ৱেলনেস য়াওনা হিরম কয়াদা য়ুনিভর্সিতি কয়া লৈরে অমসুং অনৌবা সবজেক্ত খুদিংমক তম্নবা গুজরাত্তা অফবা খুদোংচাবশিং লৈরে। মপান লৈবাকশিংগী য়ুনিভর্সিতিশিংনা মখোয়গী কেম্পসশিং গুজরাত্তা হাংদোক্লে। কলচরদগী হৌরগা লৌউ-শিংউ ফাওবগী লমদা মালেম শীনবা থুংনা গুজরাতনা মশক অমা তাক্লে। কনাগুম্বা অমনা কৈদৌঙৈদা খনখিবদা অমা ওইনা হৌজিক গুজরাতনা মপান লৈবাকশিংদা মহৈ-মরোংশিং থাদোক্লে অমসুং মসি গুজরাতকী মীয়ামগী হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং থবক কন্নবা শুবা-নোম্বদগী ওইরকপনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাজ্য অসি চাউখৎনবা কৎথোকখিবা মীরোল অমা হৌখ্রে অমসুং রাজ্য অসি অনৌবা থাকশিংদা পুখৎনবা মখা তানা থাজবা থম্লি। ভারত্তা পুথোক্লিবা পোৎথোকশিং মগুন লৈহন্নবা মহাক্না লাল কিলাদা মহাক্কী ৱারোল ফোঙদোকপদা থমখ্রে। মপান্দা থাদোক্তবা পোৎ-চৈশিং ফত্তবা ঙাক্তনি হায়না খনবগী ৱাখল্লোন অমা লৈরিবা অসি মীয়াম্না লৌথোক্কদবনি। ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংদা অৱাংবা থাক্কী মগুন লৈবা পোৎ-চৈশিং শাবদা গুজরাতনা মৈরা অমা ওইগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অনৌবা ৱাশকশিংগা লোয়ননা, লৈবাক অসি মালেমদা মশক তাক্নবা ভারত থবক তৌরি। লৈবাক কয়াদা অচৌবা মফমশিংদা ভারতকী ইকায়খুম্নবা য়াম্না ফংলে। মালেমদা মীওই খুদিংমক্না ভারত তরাম্না ওক্লে অমসুং মখুৎ তিংথোক্তুনা ভারতমচাশিং ওক্লে। লৈবাক খুদিংমক ভারতকা অফবা মরীশিং থম্নবা পাম্লে। অৱাবা তারকপা মতমদা ভারতকী পাম্বৈশিং ফংনবা মালেমগী মীয়াম্না ভারতকী মাইকৈদা য়েংনরক্লে। ভারতকী মীয়াম্না অহুমলকশুবা ওইনা তুংদু-লৈতাবা সরকার অমা শেম্বদগী মালেম্না থাজবা মখা তানা হেনগৎলক্লে। হৈথোই-শিংথোইবা নহারোলশিং পাম্নবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা থাজবা হেনগৎলকপা অসিগী কান্নবশিং লৌমীশিং অমসুং নহারোলশিংনা ফংলে। থাজবা অমা হেনগৎলকপা অসিনা মপান্দা থাদোকপা হেনগৎলে অমসুং মপান লৈবাকশিংগী ইনভেস্তরশিংগী খুদোংচাবা পীরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মখোয়গী লৈবাক্কী মপাঙ্গল উৎতুনা মালেম অসিদা ভারতকী ব্রান্দ এম্বেসেদর অমা ওইনবা লৈবাক অসিগী নাগরিক খুদিংমক পাম্লিঙৈদা, লৈবাক অসিদা ফত্তবা ৱাখল খনবা অমসুং ওন্ন-তৈনবা থবক তৌবা মীওই খর লৈরি। অসিগুম্বা মীওইশিংনা লৈবাক অসিগী অপুনবদা শিংনরকখি। নিংথৌ পানবা লৈবাক ৫০০ হেন্না পুনশিন্দুনা সারদার পতেলনা অপুনবা ভারত শেমগৎখি। শক্তি পাম্বা মীওই খরনা ভারত অসি মচেৎ কয়া থোক্না থুগায়বা পাম্লে। অসিগুম্বা মীওইশিংদগী গুজরাতকী মীয়াম্না চেকশিন্না লৈগদবনি। ভারত চাউখৎপগী লম্বীদা চৎলি অমসুং অসিগুম্বা ফত্তবা ফোর্সশিং থৌনা লৈনা থেংনবা ঙম্মী। হৌজিক ভারতকী কোমথোক্নবা মতম লৈতে, ঐখোয়না ভারতকী তৌবা ঙম্বা হেনগৎহনগদবনি অমসুং ভারতমচা খুদিংমক্তা পুন্সি অমগী ইকায়খুম্নবশু ফংহনগদবনি। হিরম অসিদশু গুজরাতনা লুচিংবা অমা ওইনা চোংথোরক্কনি। ঐখোয় ময়ামগী থবকশিংনা ৱাশক খুদিংমক ঙাক্কদবনি। সবকা প্রায়াসকা লোয়ননা ৱাশক খুদিংমক ঙাক্কদবনি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা গুজরাতকী রাজ্যপাল অচার্য়া দেবব্রাত অমসুং গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা মরু ওইবা প্রোজেক্ত কয়া অমা সামাখ্যালি – গান্ধিধাম অমসুং গান্ধিধাম – আদিপুর রেলৱে লাইনশিং ক্বাদ্রুপ্লিং তৌবা, এহ্মদবাদকী এ.এম.সিদা মমিং লৈরবা লৈম্বিশিং শেমগৎপা, অমসুং বাক্রোল, হাথিজান, রামোল, অমসুং পঞ্জারপোল জঙ্কশনগী মথক্তা ফ্লাইওভর ব্রিজশিং শাবনচিংবা প্রোজেক্তশিং অসিগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা মেগাৱাত ৩০গী সোলার সিস্তেম শঙ্গাখ্রে। মহাক্না কচকী কচ লিগ্নাইত থর্মল পাৱর স্তেসনদা মেগাৱাত ৩৫গী বেস সোলর পি.ভি প্রোজেক্ত অমসুং মোর্বি অমসুং রাজকোততা ২২০ কিলোভোল্তকী সবস্তেসনশিং শঙ্গাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ফাইনান্সিয়েল সর্বিসশিং স্ত্রীলাইন তৌনবা শেম্বা ইন্তরনেসনেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতিগী শিঙ্গল ৱিন্দো আই.তি সিস্তেম(এস দব্লিউ আই তি এস) হৌদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা য়ুম ৩০,০০০ হেন্না সেঙ্কসন তৌখ্রে অমসুং মসিগী য়ুমশিং অসিগী অহানবা ইনস্তোলমেন্ত থাদোকখ্রে। মহাক্না স্কীমগী মখাদা য়ুমশিং শাবা হৌদোকখ্রে। মহাক্না রাজ্য অসিগী বেনিফিসরীশিংদা, পি.এম.এ.ৱাইগী অর্বান অমসুং রুরল সেগমেন্তশিংগী মখাদা শাবা লোইরবা য়ুমশিং খুৎশীন্নখ্রে।
তুংদা, মহাক্না ভুজদগী এহ্মদবাদ ফাওবা ভারতকী অহানবা বন্দে মেত্রো অমসুং নাগপুরদগী সিকন্দরাবদ, কোলহাপুরদগী পুনে, এগ্রা কেন্ততগী বনারস, দুর্গদগী ৱিশাখাপত্নম, পুনেদগী হুবল্লি চেনবা বন্দে ভারত ত্রেনশিং অমসুং বরানসিদগী দিল্লী ফাওবা খ্বাইদগী অহানবা কোচ-২০গী বন্দে ভারত ত্রেন লমথাখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates and lays the foundation stone for multiple development projects worth more than Rs 8,000 crore in Ahmedabad, Gujarat
Inaugurates Namo Bharat Rapid Rail between Ahmedabad and Bhuj
Flags off several Vande Bharat trains
Sanctions more than 30,000 houses under the PM Awas Yojana - Gramin
Launches Single Window IT System (SWITS) of International Financial Services Centres Authority
“The first 100 days of our third term have brought impactful development for all”
“Big decision taken regarding the health of the poor and the middle class by providing free treatment worth Rs 5 lakh to all elderly people above 70 years of age”
“Namo Bharat Rapid Rail is going to provide a lot of convenience to middle-class families”
“Expansion of Vande Bharat network in these 100 days is unprecedented”
“This is the time for India, This is the golden period of India, This is the Amrit Kaal of India”
“India has no time to lose now, We have to increase India’s credibility and also provide every Indian a life of dignity”
16 SEP 2024 6:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone for multiple development projects of railways, road, power, housing and finance sectors worth more than Rs 8,000 crore in Ahmedabad, Gujarat today. Earlier in the day, Shri Modi inaugurated India’s first Namo Bharat Rapid Rail between Ahmedabad and Bhuj. He also flagged off several Vande Bharat trains on routes - Nagpur to Secunderabad, Kolhapur to Pune, Agra Cantt to Banaras, Durg to Visakhapatnam, Pune to Hubballi, and the first 20-coach Vande Bharat train from Varanasi to Delhi. Further, he launched the Single Window IT System (SWITS) of International Financial Services Centres Authority.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the auspicious occasions of Ganpati Mahotsav and Milad-un-Nabi and various festivals being celebrated all around the country. Shri Modi said that during this time of festivities, India’s festival of development is also underway with projects in the sectors of rail, road and metro worth around Rs 8,500 crore inaugurated and foundation stones laid. Terming the inauguration of Namo Bharat Raid Rail as a new star studded in Gujarat’s honour, the Prime Minister said that it will prove to be a new milestone in India’s urban connectivity. Shri Modi noted that thousands of families are entering into their new homes today while the first installment for thousands of other families has also been released. He said with belief that these families would spend the upcoming festive period of Navratri, Dussehra, Durga Puja, Dhanteras, Diwali in their new homes with the same fervor. “I wish you an auspicious Grih Pravesh ”, PM Modi said. He congratulated the people of Gujarat and India for the development projects of today, especially the women who have now become homeowners.
Expressing pain, Shri Modi said that amidst the festive fervor, there have been incessant floods in various parts of Gujarat. He added that it was for the first time there was such incessant rains in a short span of time across nook and corners of Gujarat. He condoled the demise of those citizens who lost their lives due to floods. He assured that the Union and State governments were leaving no stone unturned to ensure support and rehabilitation of the affected. He also wished a very speedy recovery to the injured.
“This is my first visit to Gujarat after taking charge as the Prime Minister for the third time”, PM Modi said, highlighting that Gujarat is his place of birth where he learned all life lessons. He said that the people of Gujarat have showered their love upon him and the feeling is similar to a son returning home only to be rejuvenated with new energy and enthusiasm. He stated that it is his good fortune that the people have come out in such large numbers to bless him.
The Prime Minister expressed the desire of the people of Gujarat who wished that he paid a visit to the state as early as possible after taking oath for the third time. “It is only natural”, the Prime Minister said, “as the people of India have created history by giving the opportunity to the same government to serve for a record third time after sixty years”, noting that it is a significant event in India’s democracy. “It is the same people of Gujarat who sent me to Delhi by pledging the resolve of the nation first”, he added. Recalling the guarantee to the people of India during the Lok Sabha elections about taking crucial decisions in the first one hundred days of the government, the Prime Minister said that he has left no stone unturned, be it India or abroad. He said that he dedicated the first 100 days towards formulating policies and taking decisions towards public welfare and national interest.
The Prime Minister emphasized that work on projects worth more than Rs 15 lakh Crore have been started in the last 100 days. Recounting that a promise was made, during the elections, to the country to build 3 crore new houses, Shri Modi remarked that work was rapidly progressing in this direction. The Prime Minister expressed happiness that thousands of families from Gujarat who were present at the event had received their pucca houses. He added that thousands of families in Jharkhand too were beneficiaries of new pucca houses. Shri Modi remarked that his Government was continuously engaged in providing a better environment to all, be it in villages or the city. He added that the Government is spending thousands of crores of rupees, be it for financial help for houses of urban middle class, be it for the campaign to provide good houses to workers at reasonable rent, or be it building special housing for those working in factories or be it building new hostels in the country for working women.
Recalling the big decision taken regarding the health of the poor and the middle class a few days ago, the Prime Minister reminded of his promise of providing free treatment worth Rs 5 lakh to all elderly people above 70 years of age. He said that the sons and daughters of the middle class will not have to worry about the treatment of their parents.
Drawing attention to the significant decisions taken for the employment and self-employment of youth as well as their skill development in the last 100 days, the Prime Minister mentioned the announcement of a special PM package worth Rs 2 lakh crore which will benefit more than 4 crore youth. He stated that the government will also pay the first salary for the first job in companies if they hire the youth. He also mentioned increasing the limit of Mudra loan from Rs 10 lakh to Rs 20 lakh.
Reflecting on the women empowerment initiatives, the Prime Minister recalled the guarantee of creating 3 crore Lakhpati Didis. He informed with satisfaction that their numbers reached 1 crore in the last few years while 11 lakh new Lakhpati Didis have been created in the nation in the first one hundred days of the government. He also touched upon the recent decisions taken by the government in the interest of oilseed farmers so they get a higher price than the increased MSP. He informed that the duty on import of foreign oil has been increased to encourage farmers who grow crops like soybean and sunflower and also give momentum to becoming ‘Atmanirbhar’ in edible oil production. He further added that the government has lifted the ban on the export of Basmati rice and onion leading to an increased demand for Indian rice and onion abroad.
Shri Modi emphasized that in the last 100 days, dozens of projects related to rail, road, port, airport and metro have been approved. He added that a glimpse of the same was also visible in today's program. The Prime Minister underlined that the foundation stone of many connectivity related projects has been laid in Gujarat today. He further added that he traveled by metro to Gift City station prior to this event. He remarked that many people shared their experiences during the metro ride and everyone was happy with the expansion of Ahmedabad Metro. He further added that within the last 100 days, decisions related to the expansion of the metro have been taken in many cities across the country.
Citing it as a special day for Gujarat today, Shri Modi highlighted that Namo Bharat Rapid rail had begun its operations between Ahmedabad and Bhuj. He added that Namo Bharat Rapid Rail would be very convenient to the middle class families who travel from one city to another in the country every day and would greatly benefit those involved in jobs, business and education. Shri Modi expressed hope that in the coming days, Namo Bharat Rapid Rail would benefit many people by connecting many cities of the country.
“Expansion of the Vande Bharat network in these 100 days is unprecedented”, the Prime Minister remarked, as he highlighted more than 15 new Vande Bharat train routes. He mentioned flagging off multiple Vande Bharat trains from Jharkhand and Nagpur-Secunderabad, Kolhapur-Pune, Agra Cantt-Banaras, Durg-Visakhapatnam, Pune-Hubli Vande Bharat being flagged off today. He also spoke about the Delhi - Varanasi Vande Bharat train which now consists of 20 coaches. He informed that more than 125 Vande Bharat trains in the country are enabling better travel for thousands of people every day.
Highlighting that the people of Gujarat understand the value of time, the Prime Minister exclaimed the current time period was the Golden Period or the Amrit Kaal of India. He exhorted the people to make India developed in the next 25 years and Gujarat had a very big role to play in this. Shri Modi expressed happiness that Gujarat was becoming a very big hub of manufacturing today and was one of the most well connected states of India. Expressing hope, Shri Modi declared that the day was not far when Gujarat would give India its first Made-in-India Transport Aircraft C-295. He lauded Gujarat’s lead in the Semiconductor Mission as unprecedented. The Prime Minister remarked that there were many universities in Gujarat today ranging across petroleum, forensics to wellness, and there were excellent opportunities in Gujarat for studying every modern subject. He added that Foreign universities were opening their campuses here in Gujarat. He expressed pride that Gujarat was making a splash in the whole world, ranging across culture to agriculture. He added that Gujarat was now exporting crops and grains abroad which one could never think of and all this was made possible by the tenacity and hardworking nature of the people of Gujarat.
The Prime Minister said that a generation has gone by that dedicated itself to the development of the state and expressed further belief in taking the state to new heights. Reminding about his address from the Red Fort on the quality of products manufactured in India, the Prime Minister urged the people to break away from the mindset that products not being exported are of inferior quality. He expressed the desire for Gujarat to become a beacon of high quality manufactured products in India and abroad.
The Prime Minister said the way India is working with new resolutions, it is making a mark in the world. Shri Modi said representing India on many big platforms in many countries could be seen as India getting so much respect “Everyone in the world welcomes India and Indians with open arms. Everyone wants to have good relations with India. People of the world look towards India for solutions in times of crisis”, the Prime Minister emphasized. He underlined that the expectations of the world have further increased as the people of India have formed a stable government for the third time in a row. He said that the farmers and the youth are direct beneficiaries of this boost in trust as demand for skilled youth increases. He further added that an increase in trust increases exports and creates opportunities for foreign investors.
The Prime Minister remarked that while on one hand every citizen of the country wanted to become the brand ambassador of India in the whole world by engaging in promoting the strength of their country, there were some people in the country with negativity and doing exactly the opposite. He added that such people were attacking the unity of the country. Shri Modi recalled how Sardar Patel unified India by merging more than 500 princely states. He further added that a certain section of power hungry people wanted to break India into pieces. Shri Modi warned the people of Gujarat to be cautious of such divisive elements and be wary of such people.
The Prime Minister emphasized that India is on the path to development and is capable of facing such negative forces boldly. “India has no time to lose now. We have to increase India’s credibility of India and provide every Indian a life of dignity”, the Prime Minister said, underlining that Gujarat will emerge as a leader in this too. Our every resolution will be fulfilled with the efforts of all of us. “All our resolutions will be fulfilled with Sabka Prayas”, Shri Modi concluded.
Governor of Gujarat, Acharya Devvrat and Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel were present on the occasion among others.
Background
The Prime Minister laid the foundation stone of several key projects, including the quadrupling of the Samakhiali – Gandhidham and Gandhidham – Adipur railway lines, the development of iconic roads in AMC, Ahmedabad, and the construction of flyover bridges over Bakrol, Hathijan, Ramol, and Panjarpol Junction.
The Prime Minister inaugurated a 30 MW solar system, a 35 Megawatt BESS Solar PV Project at Kutch Lignite Thermal Power Station, Kutch and 220 Kilovolt substations at Morbi and Rajkot.
The Prime Minister launched the Single Window IT System (SWITS) of International Financial Services Centres Authority, designed to streamline financial services.
The Prime Minister sanctioned more than 30,000 houses under the Pradhan Mantri Awas Yojana- Gramin and released the first installment for these homes. He also launched the construction of houses under the PMAY Scheme and handed over completed houses under both the Urban and Rural segments of the PMAY to the beneficiaries of the state.
Further, he flagged off India’s first Namo Bharat Rapid Rail between Ahmedabad and Bhuj, and several Vande Bharat trains on routes - Nagpur to Secunderabad, Kolhapur to Pune, Agra Cantt to Banaras, Durg to Visakhapatnam, Pune to Hubballi, and the first 20-coach Vande Bharat train from Varanasi to Delhi.