য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকার অসিনা লৌমীশিং অপাম্বা অদুবু খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইনা লৌই অমসুং লৌমীশিংনা মখোয়গী মতিক চাবা মমল ফংনবগীদমক্তা এক্সপোর্তশিং হেনগৎহল্লগনি হায়না হায়খি
এক্সপোর্তশিং হেনগৎহন্দুনা, লৌমীশিংনা মখোয়গী মহৈ-মরোংশিংগীদমক্তা খ্বাইদগী য়াম্বা মমল তানবা ঙম্লগনি
তিহৌশিংদা মিনিমম এক্সপোর্ত প্রাইস লৌথৌক্নবগী অমসুং এক্সপোর্ত দ্যুতীবু ৪০%দগী ২০%দা হন্থহন্নবগী ৱারেপ অসিনা তিলহৌগী এক্সপোর্ত হেনগৎহল্লগনি অমসুং তিলহৌ পুথোক্লিবা লৌমীশিংগী ইনকম হেনগৎহল্লগনি
বাস্মতি চেংদা MEP লৌথোক্নবগী ৱারেপ অদুনা বাস্মতি চেং পুথোক্লিবা লৌমীশিংনা মসিবু এক্সপোর্ত তৌদুনা শেন্দোং হেন্না ফংবা ঙম্লগনি
মোদী সরকার অসিনা শুংদোক্ত্রিবা পাম, সোয়া অমসুং সনফ্লাৱর ওইলশিংদা ইমপোর্ত দ্যুতী ১২.৫%দগী ৩২.৫%দা হেনগৎনবা অমসুং মখোয়গী শুংদোক্লবা থাওশিং অদুদা দ্যুতী ১৩.৭৫%দগী ৩৫.৭৫%দা হেনগৎনবা ৱারেপ লৌখ্রে
মোদী সরকারগী ৱারেপ অসিনা ভারতকী সোইবীন পুথোক্লিবা লৌমীশিংনা মখোয়গী মহৈ-মরোংশিং অদুগী হেন্না মতিক চাবা মমল ফংলগনি অমসুং মখোয়গী ইনকম হেনগৎলগনি
14 SEP 2024 4:43PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, সরকার অসিনা লৌমীশিংবু মখোয়গী মহৈ-মরোংশিং অদুগী মতিক চাবা মমল ফংহন্নবা এক্সপোর্তশিং হেনগৎহল্লগনি, মসিনা মখোয়দা মখোয়গী পোত্থোকশিং অদুগী খ্বাইদগী অয়াম্বা মমল ফংবা ঙমহল্লগনি।
‘X’ প্লেতফোর্মদা তৌরকখিবা পোস্ত অমদা, শ্রী অমিত শাহনা পনখি মদুদি লৌমীশিংগী য়াইফববু খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইনা থমদুনা, মোদী সরকার অসিনা মরু ওইবা ফিরেপ অহুম লৌখি:
1. মোদী সরকারনা তিলহৌশিংদা মিনিমম এক্সপোর্ত প্রাইস (MEP) লৌথোক্নবা অমসুং এক্সপোর্ত দ্যুতীবু ৪০%দগী ২০%দা হন্থনবা ৱারেপ লৌখ্রে। মসিনা তিলহৌগী এক্সপোর্ত হেনগৎহন্দুননা তিলহৌ পুথোক্লিবা লৌমীশিংগী ইনকম হেনগৎহল্লগনি।
2. সরকার অসিনা বাস্মতি চেংদা MEP লৌথোক্নবগী ৱারেপ লৌখ্রে, মসিনা বাস্মতি চেং পুথোক্লিবা লৌমীশিংনা এক্সপোর্ত তৌবা ঙমহন্দুনা অমসুং শেন্দোং হেন্না ৱাংনা ফংবা ঙমহল্লগনি।
3. মসিগী মথক্তা, মোদী সরকার অসিনা শুংদোক্ত্রিবা পাম, সোয়া অমসুং সনফ্লাৱর ওইলশিংদা ইমপোর্ত দ্যুতী ১২.৫%দগী ৩২.৫%দা হেনগৎনবা অমসুং মখোয়গী শুংদোক্লবা থাওশিং অদুদা দ্যুতী ১৩.৭৫%দগী ৩৫.৭৫%দা হেনগৎনবা ৱারেপ লৌখ্রে। মসিনা ভারতকী সোইবীন পুথোক্লিবা লৌমীশিংনা মখোয়গী মহৈ-মরোংশিং অদুগী হেন্না মতিক চাবা মমল ফংহল্লগনি অমসুং মখোয়গী ইনকম হেনগৎহল্লগনি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah says the government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has kept the interest of farmers paramount and is increasing exports to ensure that farmers get a fair price
By increasing exports, farmers will be able to earn maximum price for their crops
The decision to remove the Minimum Export Price on onions and reduce the export duty from 40% to 20% will increase onion exports and increase the income of onion producing farmers
Decision to end MEP on Basmati rice will enable Basmati rice producing farmers to get more profit by exporting them
The Modi government decides to increase the import duty on crude palm, soya and sunflower oils from 12.5% to 32.5% and the duty on their refined oils from 13.75% to 35.75%
Soybean farmers of India will get better prices for their crops by the decision of Modi Government, and their income will increase
14 SEP 2024 4:43PM by PIB Delhi
The Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, has stated that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the government is boosting exports to ensure that farmers receive a fair price for their crops, allowing them to earn maximum value for their produce.
In a post on ‘X’ platform, Shri Amit Shah mentioned that keeping the welfare of farmers paramount, the Modi government has made three important decisions:
1. The Modi government has decided to remove the Minimum Export Price (MEP) on onions and reduce the export duty from 40% to 20%. This will increase onion exports, resulting in a rise in income for onion-producing farmers.
2. The government has also decided to remove the MEP on Basmati rice, enabling Basmati rice-producing farmers to export and earn higher profits.
3. Additionally, the Modi government has decided to increase the duty on the import of crude palm, soyabean, and sunflower oils from 12.5% to 32.5% and on their refined oils from 13.75% to 35.75%. This will ensure that Indian soybean farmers receive better prices for their crops, thus increasing their income.