মন্ত্রীমন্দল
শেনবা চহি ২০২৪-২৫ দগী ২০২৮-২৯ ফাওবা প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা-৪(পি এম জি এস ৱাই-৪) পায়খৎপা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
স্কিম অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৭০,১২৫ ওইগনি
লম্বী লৈত্রিবা খুঙ্গং ২৫,০০০গী অনৌবা লম্বীশিং শেমগনি অমসুং থোংশিং শাগনি/ফগৎহনগনি
11 SEP 2024 8:16PM by PIB Imphal
শেনবা চহি ২০২৪-২৫ দগী ২০২৮-২৯ ফাওবা রুরেল দিবলপমেন্ত দিপার্তমেন্তনা প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা-৪ (পি এম জি এস ৱাই-৪) পায়খৎনবা পুখৎলকপা ৱাফম ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে।
লম্বী শেমদ্রিবা খুঙ্গং ২৫,০০০গী কিমি ৬২,৫০০ গী অনৌবা লম্বীশিং শেম্নবা অমসু অনৌবা লম্বীশিংদা থোংশিং শানবা/ফগৎহন্নবা শেন্থং পীগনি। স্কিম অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৭০,১২৫ ওইগনি।
স্কিমগী অকুপ্পা মরোলশিং:
মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখিবগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
i. শেনবা চহি ২০২৪-২৫ দগী ২০২৮-২৯ ফাওবগী প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা-৪ হৌদোক্লে। স্কিম অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৭০,১২৫ নি (কেন্দ্রগী সিয়ার লুপা করোর ৪৯,০৮৭.৫০ অমসুং রাজ্যগী সিয়ার লুপা করোর ২১,০৩৭.৫০)।
ii. সেন্সন ২০১১গী মতুংইন্না, স্কিম অসিনা তম্পাক্তা অপুনবা মীশিং ৫০০ হেন্না লৈবা লম্বী লৈত্রিবা খুঙ্গংশিং, অৱাং-নোংপোক অমসুং চীংগী রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং, অখন্নবা কাংলুপকী লমশিং(সেদুল ৫গী ত্রাইবেল, এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিকশিং/ব্লোকশিং, মরুভুমিগী লমশিং)দা অপুনবা মীশিং ২৫০ হেন্না লৈবা অমসুং এল.দব্লিউ.ইনা শোকহল্লবা মফমশিংদা অপুনবা মীশিং ১০০ হেন্না লৈবা লম্বী লৈত্রিবা খুঙ্গং ২৫,০০০গী লম্বীশিং শেমগনি।
iii. স্কিম অসিগী মখাদা, লম্বী লৈত্রিবা খুঙ্গংশিংদা চহি চুপ্পা চৎপা য়াবা কিমি ৬২,৫০০ শাংবা লম্বীশিং শেমগনি। চহি চুপ্পা চৎপা য়াবা লম্বী অদুদা দরকার ওইবা থোংশিং শাগনি।
কান্নবশিং:
• লম্বী লৈত্রিবা খুঙ্গং ২৫,০০০ দা চহি চুপ্পা চৎপা য়াবা লম্বী শেমগৎকনি।
• চহি চুপ্পা চৎপা য়াবা লম্বীনা খুন্নাই অমসুং শেন-থুম চাউখৎনবা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি অমসুং খুঙ্গংশিংগী লমদা অওনবা পুরক্কনি। খুঙ্গংশিং লম্বী শেম্বা অসিনা, লমদম অদুগী মীয়ামদা চহি চুপ্পা চৎপা য়াবা লম্বী ফংহন্দুনা অনকপা সরকারগী মহৈলোয়শঙশিং, হকশেল, কৈথেল অমসুং গ্রোথ সেন্তরশিংগা শম্নহনগনি।
• পি.এম.জি.এস.ৱাই-৪ না লম্বী শেম্নবা মালেমগী ওইনা চৎনরিবা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং হায়বদি কোল্দ মিক্স তেক্নোলোজি অমসুং ফত্তবা প্লাস্তিক, পেনেল্দ সিমেন্ত কনক্রিত, সেল ফিল্দ কনক্রিত, ফুল দেপ রিক্লেমেসন, য়ুম শাবখিবগী অমোৎপা শীজিন্নবা অমসুং ফ্লাই এস, স্তিল শ্লেগগুম্বা অমোৎপশিং লম্বী শেম্বদা শীজিন্নগনি।
• পি.এম.জি.এস.ৱাই-৪গী লম্বী শেম্বগী থৌরাং তৌবা পি.এম গাতি শক্তি পোর্তেলগী মখাদা পাংথোক্কনি। দি.পি.আর শেম্বদা পি.এম গাতি শক্তি পোর্তেলগী প্লান্নিং তুলনা মতেং পাংগনি।

Cabinet
Cabinet approves implementation of the Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana - IV (PMGSY-IV) during FY 2024-25 to 2028-29
Total outlay of the scheme will be Rs.70,125 crore
25,000 unconnected habitations and construction/upgradation of bridges on new connectivity roads
11 SEP 2024 8:16PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today approved the proposal of the Department of Rural Development for “Implementation of the Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana - IV (PMGSY-IV) during FY 2024-25 to 2028-29”.
The financial assistance is to be provided for the construction of 62,500 Kms road for providing new connectivity to eligible 25,000 unconnected habitations and construction/upgradation of bridges on the new connectivity roads. Total outlay of this scheme will be Rs. 70,125 crore.
Details of the Scheme:
The details of the approval given by the Cabinet are as follows:
i. Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana -IV is launched for financial year 2024-25 to 2028-29. Total outlay of this scheme is Rs. 70,125 crore (Central Share of Rs. 49,087.50 crore and Sate Share of Rs. 21,037.50 crore).
ii. Under this scheme 25,000 unconnected habitations of population size 500+ in plains, 250+ in NE & Hill Sates/UTs, special category areas (Tribal Schedule V, Aspirational Districts/Blocks, Desert areas) and 100+ in LWE affected districts, as per Census 2011 will be covered.
iii. Under this scheme 62,500 Km of all-weather roads will be provided to unconnected habitations. Construction of required bridges along the alignment of the all-weather road will also be provided.
Benefits:
• 25,000 unconnected habitations will be provided all weather road connectivity.
• The all-weather roads will play the role of catalysts for the required socio-economic development and transformation of the remote rural areas. While connecting habitations, the nearby government educational, health, market, growth centers will be connected, as far as feasible, with the all-weather road for the benefit of the local people.
• The PMGSY -IV will incorporate international benchmarks and best practices under road constructions such as Cold Mix Technology and Waste Plastic, Panelled Cement concrete, Cell filled concrete, Full Depth Reclamation, use of construction waste and other wastes such as Fly Ash, Steel Slag, etc.
• PMGSY -IV road alignment planning will be undertaken through the PM Gati Shakti portal. The planning tool on PM Gati Shakti portal will also assist in DPR preparation.