প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অবে উনখে
ভারত-জপানগী অচেৎপা মরী অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে
06 SEP 2024 8:51PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জপানগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী লৈখিদ্রবা সিনজো অবেগী লোয়নবী অবে উনখ্রে। উনখিবা অদুদা, শ্রী মোদীনা লৈখিদ্রবা সিনজো অবেগা মহাক্কা লৈনখিবা অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবগী মরী অদু নিংশিংখি অমসুং ভারত-জপানগী মরীশিংগী খুদোংচাবশিংদা অবে সান্না অচেৎপা থাজবা থমখিবা অদু পনখি।
অবেনা মখা তানা ভারতকা লোয়নবা অসিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ঙসি নুংথিল অবেগা উনখিবা অদু অপেনবা ওইখি। জপানগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী সিনজো অবেগা ঐগা য়াম্না নকশিন্না তিনখিবা অদু নিংশিংখি। ভারত-জপানগী মরীশিংগী খুদোংচাবশিংদা অবে সান্না থাজবা থমখিবা অসিনা ঐখোয়গী অকনবা থৌনাগী হৌরকফম অমা ওইরগনি। অবেনা মখা তানা ভারতকা লোয়নবা অসিদা থাগৎপা ফোঙদোক্লি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister, Shri Narendra Modi meets Mrs. Abe
Reaffirms strong India-Japan Ties
06 SEP 2024 8:51PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today met with Mrs. Abe, wife of former Japanese Prime Minister, Late Shinzo Abe. During the meeting, Shri Modi fondly recalled his close personal friendship with the late Prime Minister, Shinzo Abe and highlighted Abe San’s strong belief in the potential of India-Japan relations.
The Prime Minister, Shri Narendra Modi also expressed deep appreciation for Mrs. Abe’s continued association with India.
The Prime Minister posted on X;
“Pleased to meet Mrs. Abe this afternoon. Recalled my close personal friendship with former Prime Minister Shinzo Abe of Japan. Abe San’s belief in the potential of India-Japan relations will remain a source of enduring strength for us. Deeply appreciate Mrs. Abe’s continuing association with India.”