প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ছিংগাপুৰৰ আগশাৰীৰ ব্যৱসায়ীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপ
05 SEP 2024 4:57PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ছিংগাপুৰৰ বিনিয়োগ পুঁজি, আন্তঃগাঁথনি, নিৰ্মাণ, শক্তি, দীৰ্ঘস্থায়িত্ব আৰু লজিষ্টিককে ধৰি বিভিন্ন খণ্ডৰ আগশাৰীৰ চিইঅ’ৰ এটা দলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। এই কাৰ্যসূচীত ছিংগাপুৰৰ উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী গণ কিম ইয়ং আৰু গৃহ পৰিক্ৰমা আৰু আইন মন্ত্ৰী শ্ৰী কে শ্বানমুগামে অংশগ্ৰহণ কৰে।
ভাৰতত তেওঁলোকৰ ক্ৰমবৰ্ধমান বিনিয়োগৰ শলাগ লৈ, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত আৰু ছিংগাপুৰৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক সুদৃঢ় কৰাৰ লগতে অৰ্থনৈতিক সহযোগিতাৰ প্ৰসাৰৰ ক্ষেত্ৰত ছিংগাপুৰৰ ব্যৱসায়িক নেতাসকলে গ্ৰহণ কৰা ভূমিকাৰ কথা উল্লেখ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ সৈতে তেওঁলোকৰ সহযোগিতা অধিক সুবিধাজনক কৰি তুলিবলৈ, ছিংগাপুৰত এটা ইনভেষ্ট ইণ্ডিয়া অফিচ স্থাপনৰ কথা ঘোষণা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে ভাৰত-ছিংগাপুৰৰ সম্পৰ্কক এক ব্যাপক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে দ্বিপাক্ষিক অৰ্থনৈতিক সম্পৰ্কত এক বৃহৎ উত্থান ঘটিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতে বিগত দহ বছৰত পৰিৱৰ্তনশীল অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে আৰু ৰাজনৈতিক স্থিতিশীলতা, নীতিৰ ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্যতা, ব্যৱসায় কৰাত সহজতা আৰু সংস্কাৰমুখী অৰ্থনৈতিক এজেণ্ডাত ভাৰতৰ শক্তিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি একে পথতে আগবাঢ়ি যাব। আগন্তুক কেইবছৰমানৰ ভিতৰত ভাৰত বিশ্বৰ তৃতীয় বৃহত্তম অৰ্থনীতি হিচাপে পৰিগণিত হ’বলৈ গৈ আছে। ভাৰতৰ আকৰ্ষণীয় বিকাশৰ কাহিনী, ইয়াৰ দক্ষ প্ৰতিভাৰ পুল আৰু সম্প্ৰসাৰিত বজাৰৰ সৈতে জড়িত অসংখ্য সুযোগৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি, তেওঁ আলোকপাত কৰে যে ভাৰতে বিশ্ব অৰ্থনৈতিক বিকাশত ১৭ শতাংশ অৰিহণা যোগাইছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰডাকচন লিংকড ইনচেন্টিভ আঁচনি, ভাৰত অৰ্ধপৰিবাহী মিছন আৰু ১২খন নতুন উদ্যোগিক স্মাৰ্ট চিটি স্থাপনৰ দৰে কাৰ্যসূচীৰ জৰিয়তে বিশ্ব মূল্য শৃংখলত ভাৰতৰ অংশগ্ৰহণ বৃদ্ধিৰ বাবে বিভিন্ন পদক্ষেপৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। তেওঁ ব্যৱসায়িক নেতাসকলক দক্ষতা বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতত থকা সুযোগসমূহ অন্বেষণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। নমনীয় যোগান শৃংখলৰ সন্ধানত থকা ব্যৱসায়ীসকলৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ নিজৰ শক্তিক বিবেচনা কৰি এয়াই সৰ্বোত্তম বিকল্প। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ তৃতীয় কাৰ্যকালত আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নৰ গতি আৰু পৰিসৰ বৃদ্ধি কৰিব বুলি আশ্বাস দিয়ে। তদুপৰি, ৰে’লৱে, পথ, বন্দৰ, অসামৰিক বিমান পৰিবহণ, ঔদ্যোগিক উদ্যান আৰু ডিজিটেল সংযোগৰ ক্ষেত্ৰত নতুন সুযোগৰ বিষয়ে মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলক অৱগত কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছিংগাপুৰৰ ব্যৱসায়িক নেতাসকলক ভাৰতত বিনিয়োগৰ সুযোগ বিচাৰি উলিয়াবলৈ আৰু দেশত নিজৰ উপস্থিতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়।
ব্যৱসায়িক ঘূৰণীয়া মেজমেলত নিম্নোল্লিখিত ব্যৱসায়িক নেতাসকলে অংশগ্ৰহণ কৰে:
ক্ৰঃনং
নাম
পদবী
১
লিম মিঙ্গ য়ান
অধ্যক্ষ, ছিংগাপুৰ বাণিজ্য মহাসংঘ
২
কোক পিঙ্গ ছুন
চিইঅ’, ছিংগাপুৰ বাণিজ্য মহাসংঘ
৩
গৌতম বেনাৰ্জী
অধ্যক্ষ, ভাৰত আৰু দক্ষিণ এছিয়া বাণিজ্য গোট, ছিংগাপুৰ বাণিজ্য মহাসংঘ; জ্যেষ্ঠ এমডি তথা অধ্যক্ষ, ব্লেকষ্টোন ছিংগাপুৰ
৪
লিম বুন হেঙ্গ
অধ্যক্ষ, টেমাছেক হল্ডিংছ
৫
লিম চাও কিয়াট
চিইঅ', জিআইচি প্ৰাইভেট লিমিটেড
৬
পীয়ুষ গুপ্তা
চিইঅ' তথা নিৰ্দেশক, ডিবিএছ সমূহ
৭
গোহ চুন ফোঙ্গ
চিইঅ', ছিংগাপুৰ এয়াৰলাইন্স
৮
ৱং কিম য়িন
গোট অধ্যক্ষ তথা চিইঅ’, ছেম্বকৰ্প ইণ্ডাষ্ট্ৰিজ লিমিটেড
৯
লী চী কুন
গোট চিইঅ’, কেপিটলেণ্ড বিনিয়োগ
১০
ওং কিম পং
গোট চিইঅ', পিএছএ ইণ্টাৰনেশ্যনেল
১১
কেৰী মক
চিইঅ', এছএটিএছ লিমিটেড
১২
ব্ৰুনো লোপেজ
অধ্যক্ষ তথা গোট চিইঅ', এছটি টেলিমিডিয়া গ্লোবেল ডাটা চেণ্টাৰ
১৩
ছিয়েন চিয়াও
গোট চিইঅ', সুৰবানা জুৰোং
১৪
য়াম কুম ৱেং
চিইঅ', চাংগী এয়াৰপৰ্ট গোট
১৫
য়ুৱেন কোৱান মুন
চিইঅ', ছিংটেল
১৬
লোহ বুন চ্যে
চিইঅ', এছজিএক্স গ্ৰুপ
১৭
মাৰ্কোছ লিম
সহ-সংস্থাপক তথা চিইঅ', ইকোছফ্ট
১৮
কোৱেক কোৱাং মেং
ক্ষেত্ৰীয় চিইঅ', ভাৰত, মেপলট্ৰী ইনভেষ্টমেণ্ট প্ৰাইভেট লিমিটেড
১৯
লোহ চিন হুৱা
চিইঅ' তথা ইডি, কেপেল লিমিটেড
২০
ফুৱা য়ং টেট
গ্ৰুপ প্ৰবন্ধ নিৰ্দেশক, এইচটিএল ইণ্টাৰনেশ্যনেল

Prime Minister's Office
Prime Minister’s interaction with Singaporean Business Leaders
05 SEP 2024 4:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted today with a group of leading Singaporean CEOs from diverse sectors including investment funds, infrastructure, manufacturing, energy, sustainability and logistics. Deputy Prime Minister H.E. Mr. Gan Kim Yong and Minister for Home Affairs and law H.E. Mr. K Shanmugam of Singapore participated in the event.
Appreciating their investment footprint in India, Prime Minister acknowledged the role played by the Singaporean industry leaders in strengthening bilateral relations and promoting economic cooperation between India and Singapore. To further facilitate their collaboration with India, Prime Minister announced the setting up of an INVEST INDIA office in Singapore. He further added that the elevation of India-Singapore ties to a Comprehensive Strategic Partnership would give a major thrust to bilateral economic relations.
Prime Minister noted that India had made transformative progress in the last ten years and would continue on the same path given its strengths of political stability, policy predictability, Ease of Doing Business, and its reform oriented economic agenda. It is set to become the third largest economy in the world over the next few years. Talking of India’s impressive growth story, its skilled talent pool, and expansive market opportunities, he highlighted that India is contributing 17% to global economic growth. Prime Minister spoke about various initiatives to enhance India’s participation in global value chains through programs such as Production Linked Incentive scheme, India Semiconductor Mission and establishment of 12 new Industrial Smart Cities. He called upon the business leaders to look at opportunities in India in the field of skill development. For businesses looking for resilient supply chains, Prime Minister noted that India is the best alternative given its strengths. PM assured that India will increase the pace and scale of infrastructure development in his third term and apprised the CEOs of new opportunities in the fields of Railways, Roads, Ports, Civil Aviation, Industrial Parks and Digital connectivity.
Prime Minister invited Singaporean business leaders to look at investment opportunities in India and to increase their presence in the country.
Following business leaders participated in the Business Round Table:
No. Name Designation
1 Lim Ming Yan Chairman, Singapore Business Federation
2 Kok Ping Soon CEO, Singapore Business Federation
3 Gautam Banerjee Chairman, India & South Asia Business Group,
Singapore Business Federation
Senior MD and Chairman,
Blackstone Singapore
4 Lim Boon Heng Chairman, Temasek Holdings
5 Lim Chow Kiat CEO, GIC Private Limited
6 Piyush Gupta CEO and Director, DBS Group
7 Goh Choon Phong CEO, Singapore Airlines
8 Wong Kim Yin Group President & CEO, Sembcorp Industries Limited
9 Lee Chee Koon Group CEO, CapitaLand Investment
10 Ong Kim Pong Group CEO, PSA International
11 Kerry Mok CEO, SATS Limited
12 Bruno Lopez President & Group CEO, ST Telemedia Global Data Centers
13 Sean Chiao Group CEO, Surbana Jurong
14 Yam Kum Weng CEO, Changi Airport Group
15 Yuen Kuan Moon CEO, SingTel
16 Loh Boon Chye CEO, SGX Group
17 Marcus Lim Co-founder and CEO, Ecosoftt
18 Quek Kwang Meng Regional CEO, India, Mapletree Investments Private Limited
19 Loh Chin Hua CEO & ED, Keppel Limited
20 Phua Yong Tat Group Managing Director, HTL International