Prime Minister's Office
Prime Minister’s interaction with Singaporean Business Leaders
05 SEP 2024 4:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted today with a group of leading Singaporean CEOs from diverse sectors including investment funds, infrastructure, manufacturing, energy, sustainability and logistics. Deputy Prime Minister H.E. Mr. Gan Kim Yong and Minister for Home Affairs and law H.E. Mr. K Shanmugam of Singapore participated in the event.
Appreciating their investment footprint in India, Prime Minister acknowledged the role played by the Singaporean industry leaders in strengthening bilateral relations and promoting economic cooperation between India and Singapore. To further facilitate their collaboration with India, Prime Minister announced the setting up of an INVEST INDIA office in Singapore. He further added that the elevation of India-Singapore ties to a Comprehensive Strategic Partnership would give a major thrust to bilateral economic relations.
Prime Minister noted that India had made transformative progress in the last ten years and would continue on the same path given its strengths of political stability, policy predictability, Ease of Doing Business, and its reform oriented economic agenda. It is set to become the third largest economy in the world over the next few years. Talking of India’s impressive growth story, its skilled talent pool, and expansive market opportunities, he highlighted that India is contributing 17% to global economic growth. Prime Minister spoke about various initiatives to enhance India’s participation in global value chains through programs such as Production Linked Incentive scheme, India Semiconductor Mission and establishment of 12 new Industrial Smart Cities. He called upon the business leaders to look at opportunities in India in the field of skill development. For businesses looking for resilient supply chains, Prime Minister noted that India is the best alternative given its strengths. PM assured that India will increase the pace and scale of infrastructure development in his third term and apprised the CEOs of new opportunities in the fields of Railways, Roads, Ports, Civil Aviation, Industrial Parks and Digital connectivity.
Prime Minister invited Singaporean business leaders to look at investment opportunities in India and to increase their presence in the country.
Following business leaders participated in the Business Round Table:
No. Name Designation
1 Lim Ming Yan Chairman, Singapore Business Federation
2 Kok Ping Soon CEO, Singapore Business Federation
3 Gautam Banerjee Chairman, India & South Asia Business Group,
Singapore Business Federation
Senior MD and Chairman,
Blackstone Singapore
4 Lim Boon Heng Chairman, Temasek Holdings
5 Lim Chow Kiat CEO, GIC Private Limited
6 Piyush Gupta CEO and Director, DBS Group
7 Goh Choon Phong CEO, Singapore Airlines
8 Wong Kim Yin Group President & CEO, Sembcorp Industries Limited
9 Lee Chee Koon Group CEO, CapitaLand Investment
10 Ong Kim Pong Group CEO, PSA International
11 Kerry Mok CEO, SATS Limited
12 Bruno Lopez President & Group CEO, ST Telemedia Global Data Centers
13 Sean Chiao Group CEO, Surbana Jurong
14 Yam Kum Weng CEO, Changi Airport Group
15 Yuen Kuan Moon CEO, SingTel
16 Loh Boon Chye CEO, SGX Group
17 Marcus Lim Co-founder and CEO, Ecosoftt
18 Quek Kwang Meng Regional CEO, India, Mapletree Investments Private Limited
19 Loh Chin Hua CEO & ED, Keppel Limited
20 Phua Yong Tat Group Managing Director, HTL International

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শিঙ্গাপুরগী ললোন-ইতিক্কী লুচিংবশিংগা ৱারি শান্নখ্রে
05 SEP 2024 4:57PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইনভেস্তমেন্ত ফন্দশিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর, মেনুফেকচরিং, ইনর্জি, স্তেনেবিলিতি অমসুং লোজিস্তিক্স য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংগী শিঙ্গাপুরগী সি.ই.ও কাংবু অমগা ৱারি শান্নখ্রে। থৌরম অদুদা শিঙ্গাপুরগী দিপুতি প্রাইম মিনিস্তর গান কিম য়োং অমসুং হোম এফেয়ার্স অমসুং লো মিনিস্তর কে সানমুগাম শরুক য়াখি।
মখোয়না ভারত্তা শেন থাদবদা থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা, লৈবাক অনিগী মরী ফগৎনবা অমসুং ভারত অমসুং শিঙ্গাপুরগী মরক্তা শেন-থুমগী মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা শিঙ্গাপুরগী উদ্যোগকী লুচিংবশিংনা লৌরিবা থৌদাং প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখি। শিঙ্গাপুরদা ইনভেস্ত ইন্দিয়া ওফিস অমা হাংদোক্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখি। মহাক্না মখা তানা হায়খি ভারত-শিঙ্গাপুর মরীশিং কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ অমদা পুখৎলকপা অসিনা লৈবাক অনিগী শেন-থুমগী মরীশিংদা অচৌবা ইনোৎ অমা পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০ দা ভারত্তা অফবা অওনবা কয়া লাক্লে অমসুং মখা তানা অফবা অওনবা পুরকপা অসিনা লৈবাক অসিগী রাজনিতিগী তংদু-লৈতাবা, মাঙজৌননা খঙবা ঙম্বা থৌশিল, ললোন-ইতিক পাংথোকপা নুংঙাইহনবা অমসুং লৈবাক অসিগী শেন-থুমগী অওনবা পুরকপা ঙম্লে। মথং চহি খরদা ভারত মালেমদা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরগনি। লৈবাক অসিগী মশিং য়াম্লবা হৈথোই-শিংথোইবা মীওইশিং অমসুং পাক-চাউরবা কৈথেলশিং লৈবনা ভারত চাউখৎলকপনি অমসুং মালেমগী শেন-থুম চাউখৎলকপদা ভারতনা চাদা ১৭ মতেং পাংলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিপ স্কিম, ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসনগুম্বা থবকশিংগী মখাদা মালেমগী ভেলু চেনশিংদা ভারত শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা তোঙান-তোঙানবা মতেং পীরে অমসুং অনৌবা ইন্দস্ত্রিএল স্মার্দ সিতি ১২ লিংখৎলে। স্কিল দিবলপমেন্তগী লমদা ভারত্তা লৈরিবা খুদোংচাবশিং য়েংনবা মহাক্না ললোন-ইতিক্কী লুচিংবশিংদা খঙহনখি। খুদোংচাদবা মায়োক্নবা ঙম্বা সপ্লাই চেনশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত অসি খ্বাইদগী ফবা অতোপ্পা পাম্বৈ অমনি। মহাক্কী অহুমশুবা তার্মদা ভারত্তা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎপগী খোঙজেল অমসুং পাক-চাউবা হেনগৎলগনি অমসুং রেলৱেজ, লম্বীশিং, হিথাংফমশিং, সিবিল এভিএসন, ইন্দস্ত্রিএল পার্কশিং অমসুং দিজিতেল কন্নেক্তিবিতিগী হিরমশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং থিরকপগীদমক সি.ই.ওশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ভারত্তা শেন থাদনবা খুদোংচাবশিং য়েংনবা অমসুং লৈবাক অসিদা মখোয় শরুক য়াবা হেনগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা শিঙ্গাপুরগী ললোন-ইতিক্কী লুচিংবশিংদা চেবাউ পীখি।
ব্যুজিনেস রাউন্দতেবলদা মখাগী ললোন-ইতিক্কী লুচিংবশিং শরুক য়াখি:
মশিং
মমিং
পায়রিবা ফম
1
লিম মিং য়ান
চিয়ার্মেন, শিঙ্গাপুর ব্যুজিনেস ফেদেরেসন
2
কোক পিং সুন
সি,ই.ও শিঙ্গাপুর ব্যুজিনেস ফেদেরেসন
3
গৌতম বেনর্জি
চিয়ার্মেন, ইন্দিয়া এন্দ সাউথ এসিয়া ব্যুজিনেস গ্রুপ,
শিঙ্গাপুর ব্যুজিনেস ফেদেরেসন
সেনিয়ার এম.দি অমসুং চিয়ার্মেন.
ব্লেকস্তোন শিঙ্গাপুর
4
লিম বুন হেং
চিয়ার্মেন, তেমাসেক হোলদিংস
5
লিম চৌ কিয়াত
সি.ই.ও, জি.আই.জি প্রাইভেত লিমিতেদ
6
পিয়ুস গুপ্তা
সি.ই.ও অমসুং দিরেক্তর, দি.বি.এস গ্রপ
7
গোহ চোন ফোং
সি.ই.ও, শিঙ্গাপুর এয়রলাইন্স
8
ৱোং কিম য়িন
গ্রুপ প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও, সেম্বকোর্প ইন্দস্ত্রিজ লিমিতেদ
9
লী চি কুন
গ্রুপ সি.ই.ও, কেপিতেল এন্দ ইনভেস্তমেন্ত
10
ওং কিম পোং
গ্রুপ সি.ই.ও, পি.এস.এ ইন্তরনেসনেল
11
কেরি মোক
সি.ই.ও, সাতস লিমিতেদ
12
ব্রুনো লোপেজ
প্রসিদেন্ত অমসুং গ্রুপ সি.ই.ও, এস.তি তেলিমেদিয়া গ্লোভেল দেতা সেন্তরস
13
সিয়ান চিয়াও
গ্রুপ সি.ই.ও, সুরবানা জুরোং
14
য়াম কুম ৱেং
সি.ই.ও, চাঙ্গি এয়রপোর্ত গ্রুপ
15
য়ুয়েন কুয়ান মুন
সি.ই.ও, শিংতেল
16
লোহ বুন চে
সি.ই.ও, এস.জি.এক্স গ্রুপ
17
মার্কস লিম
কো-ফাউন্দর অমসুং সি.ই.ও, ইকোসোফ
18
ক্বেক ৱাং মেং
রিজনেল সি.ই.ও, ইন্দিয়া, মেপলত্রি ইনভেস্তমেন্তস প্রাইভেত লিমিতেদ
19
লোহ চিন হুয়া
সি.ই.ও অমসুং ই.দি, কেপ্পেল লিমিতেদ
20
ফুয়া য়োং তাত
গ্রুপ মেনেজিং দিরেক্তর, ঐচ.তি.এল ইন্তরনেসনেল