নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা 2047 ফাওবদা প্রধান মন্ত্রীগী ‘ভিকসিৎ ভারত’কী মঙলান মঙফাওনবা ঙমহন্নবা ‘য়ুবা শক্তি’ শীজিন্ননবা হায়খ্রে
নহা ওইরিবা ওফিসরশিংদা জাতি শেমগৎনবগীদমক স্ত্রেতেজিক ওইবা খন্ন-নৈনবশিংদা শরুক য়ানবা হায়খ্রে
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা দিস্ত্রিক্ত য়ুথ ওফিসরশিংগী ওইবা নুমিৎ নিনিগী নেস্নেল কনভেন্সন হৌদোকখ্রে
04 SEP 2024 4:32PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস অমসুং লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. মনসুখ মান্দাবিয়ানা ঙসি নই দিল্লীদা নুমিৎ নিনিগী ওইবা দিস্ত্রিক্ত য়ুথ ওফিসরশিংগী নেস্নেল কনভেন্সন হৌদোকখ্রে। 2047 ফাওবদা 'ভিকসিৎ ভারত'কীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলানবু মঙফাওনহনবদা নহারোলশিংগী মরু ওইবা থৌদাং অদুগী মতাংদা খন্ন-নৈনবা থৌরম অসিনা পান্দম থম্লি।
মহাক্কী হৌদোকপগী ৱারোলদা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ভারতকী তুংলমচৎ শেমগৎপদা য়ুবা শক্তিগী পোতেন্সিএল শীজিন্নবগী মরুওইবা অদু পনখি। মহাক্না দিস্ত্রিক্ত য়ুথ ওফিসরশিংদা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা নহাশিংবু ইথিল পীনবা, শক্তি পীনবা অমসুং মগুন লৈনা লৈবাক শেমগৎপদা শরুক য়ানবা থৌদাং লৌনবা হায়খি।
"ভারতকী নহারোলশিং অসি ঐখোয়গী খ্বাইদগী চাউবা শক্তিনি, অমসুং মখোয়গী ইনর্জী অসি চাউখৎপা অমসুং চাউখৎপা লৈবাক অমা শেমগৎপদা শিজিন্নগদবনি," হায়না মন্দাবিয়ানা ফোংদোকখি। 2047দা ঐখোয়না নীংতম্বা চহি 100 মপুং ফারকপদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী 'ভিকসিৎ ভারত'কী মঙলান অদু মংফাওনহন্নবা ঐখোয়না ঐখোয়গী নহাশিংগী শক্তি শীজিন্নবা মথৌ তাই।"
মীফম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, দোক্তর মান্দাবিয়ানা হন্দক্তা হৌদোকখিবা মাই ভারত প্লেৎফোর্মগী পোতেন্সিএল অদুসু পনখি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি প্লেতফোর্ম অসিনা হৌজিক্তি CV বিল্দিং অমসুং এক্সপরিয়েন্সেল লর্নিংগুম্বা মখল কয়াগী ফিচরশিং পীরি অমসুং তুংলমচৎতা, মসিনা নহাশিংদা স্কিলিং অমসুং থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা অহেনবা লম্বীশিং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। মাই ভারত প্লেৎফোর্মনা ঐখোয়গী নহারোলশিংগীদমক ৱান স্তোপ সোলুসন অমা ওইনা থবক তৌগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না চাউথোকচবা ফোংদোকখি মদুদি নহা ওইরিবা ভোলুন্তিয়র করোর 1.5 হেন্না প্লেৎফোর্ম অসিদা রেজিস্তার তৌখ্রে অমসুং 2024গী দিসেম্বর লোইশিল্লকপদা মশিং অসি করোর 3দা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোংদোকখিবা অমৃত কালগী "পঞ্চ প্রন"গী মতাংদসু কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা পনখি। মহাক্না নহারোলশিংদা হায়রিবা ৱাখল্লোনশিং অসিদগী ইথিল লৌনবা অমসুং লৈবাক অসিবু হেন্না ফগৎহন্নবা হোৎননবা হায়খি। মহাক্না নহা ওইরিবা জেনরেসনশিংদা তুংগী চহি 25 অসিদা লৈবাক অসিবু চাউখৎহন্নবা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হোৎনবদা থৱায় য়াওনবা হায়খি। তুংগী মতমদা মখোয়না হোৎনরিবশিং অদুগী কান্নবা ফংলগনি হায়বা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা মহাক্না হায়খি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং মাই ভারতকী ওফিসিএলশিংগা ৱারী শানদুনা ভিকসিৎ ভারত 2047, সেবা সে সিখেন, মীয়ামগী পুন্সিদা নহারোলশিং, ফিৎ ইন্দিয়া ক্লবশিং অমসুং স্বচ্ছ ভারত মিসন - নয়া সঙ্কলপ অসিনচিংবা মরুওইবা হীরম কয়াদা ৱারী শানখি।
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসনা নেস্নেল কনভেন্সন অসি 2024গী সেপ্তেম্বর 4 অমসুং 5দা ন্যু দিল্লীগী জৱাহর লাল নেহরু স্তেদিয়মদা পাংথোক্কনি। লৈবাক শিনবা থুংদগী য়ুথ ওফিসরশিংনা কনভেন্সন অসিদা শরুক য়াদুনা হকশেল, অর্বান গবর্নান্স, সাইবর সেক্যুরিতী, ওন্তপ্রিনোরশিপ, য়ুথ এক্সচেঞ্জ অমসুং সাইন্স মেলা য়াওনা হীরম কয়াদা ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নরি।
ৱারী শানবদা নহারোলশিংগী এচিবমেন্ত অমসুং থৌদাং হেনগৎহন্নবা মাই ভারত তেক্নোলোজী প্লেৎফোর্ম শীজিন্নবদা মীৎয়েং থমগনি। ব্রেইন স্তোর্মিং সেসনশিংদা নেস্নেল য়ুথ ফেস্তিবেল অমসুং সাইন্স মেলাগুম্বা মরু ওইবা হীরমশিং খন্নগনি। মসিগী মথক্তা, দাক চৌপাল, সাইবর সেক্যুরিতী অমসুং সাইবর ক্রাইমগী মতাংদা এৱারনেস অমসুং য়ুথ ওন্তপ্রিনোরশিপকী মতাংদা প্রজেন্তেসনশিং পীগনি।
নেস্নেল কনভেন্সন্না লমদম অসিগী ওর্গনাইজেসনশিংদা লৈরিবা ওফিসিএলশিংবু মখোয়গী খ্বাইদগী ৱাংবা পোতেন্সিএল ফংনবগী খুদোংচাবা পীদুনা নহাশিংবু লুচিংবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎপদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি হায়না পানরি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Dr. Mansukh Mandaviya Calls for Channelizing 'Yuva Shakti' to Realize Prime Minister's Vision of 'Viksit Bharat' by 2047
Urges Youth Officers to Engage in Strategic Deliberations for Nation-Building
Union Minister Inaugurates Two-Day National Convention of District Youth Officers
04 SEP 2024 4:32PM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs & Sports and Labour & Employment, Dr. Mansukh Mandaviya inaugurated a two-day National Convention of District Youth Officers in New Delhi today. The event aims to foster discussions on the vital role of youth in realizing Prime Minister Narendra Modi’s vision of a developed India — 'Viksit Bharat' — by 2047.
In his inaugural address, the Union Minister emphasized the importance of harnessing the potential of Yuva Shakti in shaping India's future. He called on District Youth Officers to lead the way in inspiring, empowering, and engaging young people across the nation to contribute meaningfully to nation-building.
"The youth of India are our greatest strength, and their energy must be directed towards building a prosperous and developed nation," said Dr. Mandaviya. "We need to channelize the power of our youth to realize the dream of Prime Minister Narendra Modi's vision of ‘Viksit Bharat’ by the time we celebrate 100 years of independence in 2047."
Addressing the attendees, Dr. Mandaviya also highlighted the potential of the recently launched MY Bharat platform. He emphasized that the platform currently offers a wide range of features, such as CV building and experiential learning, and in the future, it aims to provide young people with additional avenues for skilling and employment opportunities. My Bharat platform will serve as a one-stop solution for our youth, he added. He proudly noted that over 1.5 crore young volunteers have already registered on the platform and set an ambitious target to increase this number to 3 Crore by the end of December 2024.
Union Minister also referred to the "Panch Pran" of Amrit Kaal, as articulated by Prime Minister Narendra Modi. He urged the youth to draw inspiration from these principles and dedicate themselves to the betterment of the country. He called on the younger generation to commit the next 25 years to advancing and enriching the nation, with the understanding that they will ultimately benefit from their efforts in the future.
Union Minister chaired interactive sessions on various themes of significance such as Viksit Bharat 2047, Seva Se Seekhen, Youth in public life, FIT India Clubs and Swachh Bharat Mission – Naya Sankalp with officials of Department of Youth Affairs and MY Bharat coming from all over the country.
The National Convention is being organised by the Department of Youth Affairs, Ministry of Youth Affairs & Sports on 4th and 5th September 2024 at Jawahar Lal Nehru Stadium, New Delhi. Youth Officers from across the country are attending the convention to share insights on various themes, including Health, Urban Governance, Cyber Security, Entrepreneurship, Youth Exchange, and Science Mela.
The discussions will also focus on leveraging the MY Bharat technology platform to enhance youth outreach and engagement. Brainstorming sessions will address significant topics such as the National Youth Festival and Science Mela. Additionally, there will be presentations on Dak Chaupal, Cyber Security and Cyber Crime awareness, and Youth Entrepreneurship.
The National Convention is expected to play a critical role in empowering the officials at the field organizations to lead and inspire the youth by creating opportunities for them to achieve their highest potential.