Cabinet
Dr. T.V. Somanathan takes over as the new Cabinet Secretary
30 AUG 2024 4:47PM by PIB Delhi
Dr. T.V. Somanathan today took over as the new Cabinet Secretary in the Government of India after the superannuation of Shri Rajiv Gauba. Dr. Somanathan is an IAS officer of Tamil Nadu cadre (1987 batch). He holds a Ph.D. in Economics from Calcutta University. He has also completed the Executive Development Program of Harvard Business School, and is a fully qualified Chartered Accountant, Cost Accountant and Company Secretary.
Dr. Somanathan has held important assignments at the Centre like Joint Secretary and Additional Secretary in Prime Minister’s Office. He also served as Joint Secretary in the Ministry of Corporate Affairs and was deputed as Director, Corporate Affairs at the World Bank in Washington DC. Prior to his joining as Cabinet Secretary, he was holding the charge of Finance Secretary and Secretary, Department of Expenditure.
In the State Government of Tamil Nadu, Dr. Somanathan served at many key positions such as Managing Director of Chennai Metro Rail Corporation Ltd., Secretary to the Chief Minister and was Additional Chief Secretary & Commissioner of Commercial Taxes during the crucial phase of roll out of GST. He also served as Commissioner, Disciplinary Proceedings. As founder Managing Director of Metro Rail Corporation Limited, Chennai, he was responsible for achieving financial closure and awarding the initial tenders for implementing the Chennai Metro Rail Project.
Dr. Somanathan joined the World Bank in 1996, Washington through the Young Professionals Program, as Financial Economist in the East Asia & Pacific Regional Vice Presidency. He became one of the Bank’s youngest Sector Managers when he was appointed Manager of the Budget Policy Group. In 2011, his services were sought by the World Bank and he served as Director from 2011 to 2015.
Dr. Somanathan has published over 80 papers and articles in journals and newspapers on economics, finance and public policy, and is the author of three books published by McGraw Hill, Cambridge/ Oxford University Press.

মন্ত্রীমন্দল
দোক্তর তি.ভি সোমানাথন্না অনৌবা কেবিনেত সেক্রেতরি ওইরে
30 AUG 2024 4:47PM by PIB Imphal
শ্রী রজিব গৌবা থবক্তগী পোথারবা মতুংদা ঙসি দোক্তর তি.ভি সোমানাথন্না ভারত সরকারগী অনৌবা কেবিনেত সেক্রেতরি ওইরে। দোক্তর তি.ভি সোমানাথন তামিল নাদু কেদর (১৯৮৭ বেতচ) গী আই.এ.এস ওফিসার অমনি। মহাক কলকত্তা য়ুনিভর্সিতিদগী ইকোনোমিক্সতা পি.ঐচ.দি অমনি। মহাক হর্বাদ ব্যুজিনেস স্কুলগী ইজুক্যুতিপ দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামশু লোইরে অমসুং চার্তর একাউন্তেন্ত, কোস্ত একাউন্তেন্ত অমসুং কম্পেনি সেক্রেতরি মপুংফানা ক্বালিফাই ওইরে।
দোক্তর তি.ভি সোমানাথন্না কেন্দ্র সরকারগী জোইন্ত সেক্রেতরি অমসুং প্রধান মন্ত্রী ওফিসকী এদিসেনেল সেক্রেতরিগী ফমশু পায়খ্রে। মহাক্না কোর্পোরেত এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিদা জোইন্ত সেক্রেতরিগী ফমশু পায়খি অমসুং ৱাশিংতন দি.সিদা ৱার্ল্দ বেঙ্কতা কোর্পোরেত এফেয়ার্সকী দিরেক্তর ওইনা ফম পায়খি। মহাক্না কেবিনেত সেক্রেতরিগী ফম পায়দ্রিঙৈদা, মহাক ফাইনান্স সেক্রেতরি অমসুং এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তদা সেক্রেতরিগী ফম পায়রমখি।
তামিল নাদু সরকারনা দোক্তর তি.ভি সোমানাথন্না মরুওইবা ফম কয়া পায়খি, মহাক্না চেন্নাই মেত্রো রেল কোর্পোরেসন লিমিতেকী মেনেজিং দিরেক্তর, চীফ মিনিস্তরগী চীফ সেক্রেতরি অমসুং এদিসনেল চীফ সেক্রেতরি অমসুং জি.এস.তি চৎনবা হৌরকপা মতমদা কম্মর্সিএল তেক্সেসনগী কম্মিসন্নর ওইরমখি। মহাক দিসপ্লিনারি প্রোসিদিংসগী কম্মিসন্নর ওইরমখি। মেত্রো রেল কোর্পোরেসন লিমিতেদ, চেন্নাইগী ফাউন্দর মেনেজিং দিরেক্তর ওইনা মহাক্না শেন-থুমগী অচৌবা থৌদাং লৌখি অমসুং চেন্নাই মেত্রো রেল প্রোজেক পায়খৎনবা অহানবা তেন্দরশিং পীখি।
দোক্তর তি.ভি সোমানাথন ১৯৯৬ দা য়ং প্রোফেসনেল প্রোগ্রামগী মখাদা ৱার্ল্দ বেঙ্কতা চঙখি অমসুং নোংপোক এসিয়া অমসুং পেসিফিক লমদমগী রিজনেল ভাইস প্রসিদেন্সিদা ফাইনান্সিএল ইকোনোমিস্ত ওইখি। মহাক বজেত পোলিসি গ্রুপকী মেনেজর হাপ্পা মতমদা মহাক বেঙ্ক অসিগী খ্বাইদগী নহা ওইবা সেক্তর মেনেজর ওইখি। ২০১১দা, ৱার্ল্দ বেঙ্কনা মহাক কৌখি অমসুং ২০১১ দগী ২০১৫ ফাওবা দিরেক্তর ওইনা থবক তৌখি।
দোক্তর তি.ভি সোমানাথন্না ইকোনোমিক্স, ফাইনান্স অমসুং লৈঙাক্কী থৌশিলগী মতাংদা চেফোঙশিং অমসুং পাউচেশিংদা পেপর ৮০ হেন্না ফোঙখ্রে অমসুং মেগগ্রো হিল, কেমব্রিজ/ওক্সফোর্দ য়ুনিভর্সিতি প্রেসনা ফোঙদুনা লাইরিক অহুম ইখ্রে।