প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২০২৩ বেটচৰ আইএফএছ বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থীসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎ কৰে
29 AUG 2024 5:57PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় বৈদেশিক সেৱাৰ (IFS) ২০২৩ বেটচৰ বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থীসকলে আজি পুৱাৰ ভাগত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক তেখেতৰ ৭ লোক কল্যাণ মাৰ্গস্থিত বাসগৃহত সাক্ষাৎ কৰে। ২০২৩ বেটচত ১৫ খন ভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৩৬ গৰাকী আইএফএছ বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থী আছে।
বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থীসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰ নেতৃত্বত বৈদেশিক নীতিৰ সফলতাক প্ৰশংসা কৰে আৰু তেওঁলোকৰ আগন্তুক নতুন নিযুক্তি সন্দৰ্ভত তেখেতৰপৰা পৰামৰ্শ তথা পথ-প্ৰদৰ্শন কামনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰামৰ্শ আগবঢ়ায় কয় যে তেওঁলোকে সদায় গৌৰৱ আৰু মৰ্য্যাদা সহকাৰে দেশৰ সংস্কৃতি মনৰ মাজত লৈ ফুৰিব লাগে আৰু তেওঁলোকে নিযুক্তি লাভ কৰা স্থানত ইয়াক প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ প্ৰয়াস কৰিব লাগে। তেখেতে ব্যক্তিগত আচৰণকে প্ৰমুখ্য কৰি জীৱনৰ সকলো ক্ষেত্ৰতে ঔপনিৱেশিক মানসিকতা পৰিহাৰেৰে দেশৰ গৌৰৱান্বিত প্ৰতিনিধি হিচাপে নিজকে প্ৰকাশৰ কথা কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্বৰ মঞ্চত দেশৰ প্ৰতি থকা ধাৰণা কেনেদৰে সলনি হৈছে, সেই সম্পৰ্কেও আলোচনা কৰে। তেখেতে কয় যে এতিয়া আমি বিশ্বৰ সৈতে সমানে, পাৰস্পৰিক সন্মান আৰু মৰ্য্যাদা সহকাৰে জড়িত হৈছোঁ। তেখেতে আন-আন ৰাষ্ট্ৰৰ তুলনাত ভাৰতে ক’ভিড মহামাৰীৰ সৈতে কেনেদৰে মোকাবিলা কৰিছিল, সেই সম্পৰ্কে কয়। তৃতীয় সৰ্ববৃহৎ অৰ্থনীতি হোৱাৰ লক্ষ্যৰে দেশখন অগ্ৰসৰ হোৱাৰ কথাও তেখেতে উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থীসকলক বহিঃৰাষ্ট্ৰত দায়িত্ব পালনৰ সময়ত প্ৰবাসী ভাৰতীয়সকলৰ সৈতে তেওঁলোকৰ সম্পৰ্ক বৃদ্ধি কৰিবলৈয়ো পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়।

Prime Minister's Office
IFS Officer Trainees of 2023 Batch call on PM
29 AUG 2024 5:57PM by PIB Delhi
The Officer Trainees of the 2023 Batch of Indian Foreign Service (IFS) called on Prime Minister Shri Narendra Modi at his residence at 7, Lok Kalyan Marg earlier today. There are 36 IFS Officer Trainees in the 2023 batch from 15 different States and UTs.
The Officer Trainees praised the success of foreign policy under the leadership of the Prime Minister and sought suggestions and guidance from him on their upcoming new assignments. Prime Minister suggested that they should always carry with them the culture of the country with pride and dignity and try to showcase it wherever they are posted. He talked about overcoming colonial mindset in all spheres of life, including personal conduct, and instead carry themselves as proud representatives of the country.
Prime Minister also discussed how the perception of the country is changing on the world stage. He said that now we engage with the world on equal footing, with mutual respect and dignity. He talked about how India handled the Covid pandemic in comparison to other nations. He also mentioned about the country’s onward march to become the third largest economy.
Prime Minister also suggested the Officer Trainees to expand their engagement with the Indian diaspora when posted abroad.