Ministry of Women and Child Development
Union Minister of Women and Child Development launches new She-Box Portal to make Workplaces safer for Women
Launch of portal a major step to deter Sexual Harassment of Women at Workplace
New website of the Ministry also launched by Minister
29 AUG 2024 4:24PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development, under the leadership of Union Minister Smt. Annpurna Devi, has launched the new SHe-Box portal, a centralized platform for registering and monitoring complaints of sexual harassment of women at the workplace. The launch event was held in New Delhi today. She also launched the new website of the Ministry during the event. Minister of State for Women and Child Development Smt. Savitri Thakur and Secretary for Women and Child Development Shri Anil Malik alongwith other officials of the Ministry were also present on the occasion.
The new She-Box portal serves as a centralized repository of information related to Internal Committees (ICs) and Local Committees (LCs) formed across the country, encompassing both the government and private sectors. It offers a common platform to file complaints, track their status and ensure a time-bound processing of complaint by ICs. It provides assured redressal of complaints and streamlined process for all stakeholders. The portal through a designated nodal officer will enable real-time monitoring of complaints.
As India approaches its centenary in the next 25 years, the Government of India, led by Prime Minister Shri Narendra Modi, is committed towards “Viksit Bharat” by 2047. To achieve this, the Government has placed significant emphasis on women-led development over the past decade, recognizing the pivotal role of women's leadership in driving inclusive economic growth.
A cornerstone of this initiative to enhance women's participation in the workforce is ensuring that workplaces are safe and secure, enabling women to thrive and succeed. The Sexual Harassment of Women at Workplace (Prevention, Prohibition, and Redressal) Act, 2013, serves to protect women from sexual harassment in the workplace and address their grievances. In line with this commitment, the new SHe-Box portal represents a significant step forward in addressing and managing complaints of workplace sexual harassment.
In addition to the SHe-Box portal, the Ministry also launched a newly developed website tailored to meet the needs of the Government of India. This website aims to establish a cohesive visual identity across digital platforms, enhancing the government’s engagement with national and global audiences. As digital platforms become the primary point of contact for citizens, maintaining a strong and compelling brand presence is essential.
Speaking at the event, Smt. Annpurna Devi stated, “This initiative is a critical step forward in providing a more efficient and secure platform for addressing workplace-related sexual harassment complaints. It furthers the government’s commitment to creating a safer and more inclusive working environment for women across India.” She expressed confidence that the portal will ensure that complaints can be safely registered without personal information being publicly accessible.
She-Box portal and the new website of the ministry can be accessed at https://shebox.wcd.gov.in/ and https://wcd.gov.in/ respectively.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
নুপী অমদি অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা নুপীশিংগীদমক থবক মফমশিংবু শাফবা ওইহন্নবা অনৌবা সী-বোক্স পোর্তেল হৌদোকখ্রে
পোর্তেল হৌদোকপা অসি থবক মফমদা নুপীশিংদা চত্থবা সেকচুএল হরাসমেন্ত হন্থহন্নবা মায়কৈদা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইরি
মন্ত্রালয়গী অনৌবা ৱেবসাইৎ অমসু মন্ত্রীনা হৌদোকখ্রে
29 AUG 2024 4:24PM by PIB Imphal
নুপী অমদি অঙাংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতী অন্নপুর্না দেভিগী লুচিং মখাদা থবক মফমদা নুপীশিংদা সেকচুএল হরাসমেন্তকী কমপ্লেন্তশিং রেজিস্তর তৌনবা অমসুং মোনিতর তৌনবা সেন্ত্রেলাইজ তৌরবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরিবা অনৌবা সী-বোক্স পোর্তেল হৌদোকখ্রে। হৌদোকপগী থৌরম অদু ঙসি নই দিল্লীদা পাংথোকখ্রে। থৌরম অদুদা মহাক্না মন্ত্রালয় অসিগী অনৌবা ৱেবসাইৎসু হৌদোকখি। থৌরম অদুদা নুপী অমদি অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাংগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি সাবিত্রি থাকুর অমসুং নুপী অমদি অঙাংগী চাউখৎ থৌরাংগী সেক্রেতরী শ্রী অনিল মালিক অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী অতোপ্পা ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখি।
অনৌবা সী-বোক্স পোর্তেল অসিনা সরকার অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর অনিমক য়াওনা লৈবাক শিনবা থুংনা শেমখিবা ইন্তর্নেল কম্মিতীশিং (ICশিং) অমসুং লোকেল কম্মিতীশিং (LCশিং) গা মরী লৈনবা ইনফোর্মেসনগী সেন্ত্রেলাইজ তৌরবা রিপোজিসরী অমা ওইনা মথৌ তৌরি। মসিনা কমপ্লেন্তশিং ফাইল তৌনবা, মখোয়গী স্তেতস ত্রেক তৌনবা অমসুং ICশিংনা কমপ্লেন্তশিং মতম চানা প্রোসেস তৌনবা কম্মন প্লেৎফোর্ম অমা পীরি। মসিনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কীদমক কমপ্লেন্তশিংগী এস্যুর্দ রিদ্রেসেল অমসুং স্ত্রীমলাইন তৌরবা প্রোসেস অমা পীরি। পোর্তেল অসিনা মশক খঙদোক্লবা নোদেল ওফিসর অমগী খুত্থাংদা কমপ্লেন্তশিং রিএল তাইমদা য়েংশিনবা ঙমহনগনি।
লাক্কদৌরিবা চহি 25 অসিদা ভারতনা মশাগী চহি 100 শুগদৌরিবা অসিদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ভারত সরকারনা 2047 ফাওবদা 'ভিক্সিৎ ভারত'কী মায়কৈদা অচেৎপা ৱাফম থম্লি। মসি ফংনবগীদমক্তা, সরকারনা হৌখিবা চহি তরা অসিদা নুপীশিংনা লুচিংবা চাউখৎ থৌরাংদা মরুওইবা মীৎয়েং থম্লি। মসিনা নুপীশিংনা লুচিংদুনা ইনক্লুসিব ইকনোমিক গ্রোথ পুরকপদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি।
নুপীশিংনা থবক শুবদা শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা খোঙথাং অসিগী য়ুম্ফম অমা হায়রগদি, থবক মফমশিং অসি নুপীশিংনা চাউখৎপা অমসুং মায়পাকপা ঙম্নবা, সেফ অমসুং সেক্যুর ওইহনবা হায়বসিনি। ৱার্কপ্লেসতা নুপীশিংবু সেকচুএল হরাসমেন্ত (প্রিভেন্সন, প্রোহিবিসন অমসুং রিদ্রেসেল) এক্ত, 2013না নুপীশিংবু থবক মফমদা সেকচুএল হরাসমেন্তদগী ঙাকথোক্নবা অমসুং মখোয়গী কমপ্লেন্তশিং কোকহন্নবা হোৎনরি। মসিগী অচেৎপা ফিরেপ অসিগী মতুং ইন্না, অনৌবা সী-বোক্স পোর্তেল অসিনা থবক মফমদা সেকচুএল হরাসমেন্তকী কমপ্লেন্তশিং য়েংশিন্নবা অমসুং মেনেজ তৌবদা মরুওইবা খোঙথাং অমা উৎলি।
সী-বোক্স পোর্তেলগী মথক্তা, মন্ত্রালয়না ভারত সরকারগী মথৌ তাবশিং ফংহন্নবা শেমগৎলবা অনৌবা ৱেবসাইৎ অমসু হৌদোকখ্রে। মসিগী ৱেবসাইৎ অসিনা দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংগী মরক্তা অপুনবা ভিজুএল আইদেন্তিতী অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্লি। মসিনা নেস্নেল অমসুং গ্লোবেল ওদিয়ন্সশিংগা লৈঙাক্না ৱারী শানবগী থৌওং হেনগৎহনগনি। দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিং অসি নাগরিকশিংগী মরুওইবা কন্তেক্ত পোইন্ত ওইরকপগা লোয়ননা, মপাঙ্গল লৈরবা অমসুং পুক্নিং চিংশিনবা ঙম্বা ব্রান্দ অমা লৈহনবা অসি তঙাইফদে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রীমতি অন্নপুর্না দেবীনা হায়খি, "মসিগী খোঙথাং অসি থবক মফমগা মরী লৈনবা সেকচুএল হরাসমেন্তকী কমপ্লেন্তশিং য়েংশিন্নবা হেন্না ইফিসিএন্ত ওইবা অমসুং সেক্যুর ওইবা প্লেৎফোর্ম অমা পীনবগী মায়কৈদা মরুওইবা খোঙথাং অমনি। মসিনা ভারত শিনবা থুংনা নুপীশিংগীদমক হেন্না সেফ অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা থবক শুবগী ফিভম অমা শেমগৎনবা সরকারনা লৌরিবা ফিরেপ অদু মখা তানা চেৎশিলহল্লি। মহাক্না থাজবা থমখি মদুদি পোর্তেল অসিনা লন্নাইগী ই-পাউ মীয়ামদা খঙহনবা তৌদনা কমপ্লেন্তশিং অসি সেফ ওইনা রেজিস্তর তৌবা ঙমহনগনি।
সী-বোক্স পোর্তেল অমসুং মন্ত্রালয়গী অনৌবা ৱেবসাইৎ অসি মথং শিৎনা পীরিবা অসিদা ফংগনি https://shebox.wcd.gov.in/ অমসুং https://wcd.gov.in/