Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Jan Dhan Yojana stands not only for financial inclusion but also for socio-economic transformation, says Jitendra Singh
"Empowering Every Indian: Jan Dhan Yojana Marks 10 Years of Financial Inclusion, "says Union Minister Dr. Jitendra Singh
Women Empowerment is a cornerstone as over 55.6% of Jan dhan Account holder are women: Dr. Singh
"Dr. Jitendra Singh on Jan Dhan Yojana: A Decade of Socio-Economic Transformation got vindicated during Covid -19 pandemic"
28 AUG 2024 4:38PM by PIB Delhi
The Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY), one of the most transformative initiatives in India’s financial history, today celebrates its 10th anniversary. Launched in 2014 under the visionary leadership of Prime Minister Narendra Modi, the scheme has become a global benchmark for financial inclusion, bringing banking services to the doorstep of every Indian, including those in the most remote corners of the country.
In a media interaction with IANS News, Union Minister of State (Independent Charge) for Science and Technology, Minister of State (Independent Charge) for Earth Sciences, MoS PMO, Department of Atomic Energy, Department of Space, Personnel, Public Grievances and Pensions, Dr. Jitendra Singh, lauded the scheme as a "role model of the Prime Minister’s visionary leadership." The decision to launch this revolutionary scheme was taken within months of PM Modi assuming office, reflecting the government’s commitment to inclusive growth.
Dr. Jitendra Singh highlighted that the PMJDY’s success was vindicated during the COVID-19 pandemic, where the scheme played a crucial role in preventing starvation in nearly 80 crore households by facilitating seamless direct benefit transfers.
“PMJDY has truly been a game-changer in ensuring financial inclusion. says Dr. Jitendra Singh. Recalling the features of the scheme he said it offered zero balance account, RuPay Card free of cost, Accidental insurance of Rs. 2 lakhs on RuPay Debit Card along with overdraft facility of 10 thousand rupees to eligible account holders.
Dr. Jitendra Singh emphasized the scheme’s socio-economic impact, stating "PMJDY has empowered women in every household, he shared that Over 55.6% of Jan dhan Account holders are women. He gave the credit to Prime Minister Narendra Modi and thanked him for such a decisive step. He said it ensured the timely disbursal of PM-Kisan instalments, and eliminated leakages and pilferages, marking it as one of the biggest financial reforms in India's history." He further noted that the initiative has linked each person in the family to formal banking, thereby bringing India on par with global standards of financial inclusion.
The Minister also pointed out that the scheme has fueled the aspirations of common citizens, making banking a familiar and accessible part of daily life. "Once upon a time, banks were unfamiliar to many; today, no one remains untouched. PMJDY has not just globalized banking in India, but it has also sparked the aspirations of the common citizen," Dr. Jitendra Singh added.
Dr. Jitendra Singh said “As the Jan Dhan Yojana completes a decade, it stands as a milestone in India’s journey toward economic empowerment.” He also reaffirmed the government's commitment in continuing this trajectory of inclusive growth, with many more such reforms on the horizon.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
জন ধন য়োজনা‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌না ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন ফংহনবা খক্তা নত্তনা খুন্নাই-শেন্মিৎলোনদসু অওনবা পুরকখি হায়না জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে
“ভারত মচা খুদিংমকপু শক্তি পীরি: ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন ফংহনখিবা জন ধন য়োজনা চহি 10 মপুং ফাখ্রে,” হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে
নুপীদা শক্তি পীবা অসি মরু ওইরি মরমদি জন ধন একাউন্ত হোল্দরগী 55.6% হেনবদি নুপীশিংনা ওইরি: দা. সিংহ
"দা. জিতেন্দ্র সিংহনা জন ধন য়োজনাগী মতাংদা: দিকেদ অমদা খুন্নাই-শেন্মিৎলোনদা অওনবা পুরকপা অদু কোবিদ-19 মনুংদা ময়েক শেংনা তাকপা ঙমখি"
28 AUG 2024 4:38PM by PIB Imphal
ভারতকী শেল-থুমগী পুৱারীদা খ্বাইদগী চাউনা অহোংবা পুরকপা খোঙথাং অমা ওইরিবা প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা (PMJDY)না ঙসি চহি 10শুবা মপোক কুমওন পাংথোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েং শানবা লুচিং মখাদা 2014দা হৌদোকখিবা স্কিম অসিনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী অরাপ্পা মফমশিংদা লৈবা মীওইশিং য়াওনা ভারত মচা খুদিংমক্কী য়ুমদা বেঙ্কিং সর্ভিসশিং য়ৌহন্দুনা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজনগীদমক মালেমগী বেঞ্চমার্ক অমা ওইরে।
IANS ন্যুজকা লোয়ননা পাউ ফাওনবদা, কেন্দ্রগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), আর্থ সাইন্সকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), PMO, এতোমিক ইনর্জী দিপার্তমেন্ত, স্পেস, পর্সনেল, পব্লিক গ্রিভান্স অমসুং পেন্সনগী দিপার্তমেন্তগী MoS দোক্তর. জিতেন্দ্র সিংহনা স্কিম অসিবু "প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েং শানবা লুচিংবগী রোল মোদেল অমনি" হায়না থাগৎখি। ইনক্লুসিব গ্রোথকী মায়কৈদা সরকারগী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎতুনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ওফিস পায়রকপা থা খরগী মনুংদা মসিগী রিভোলুস্নরী স্কিম অসি হৌদোক্নবা ৱারেপ লৌখি।
PMJDY গী মায় পাকপা অসি কোবিদ-19 গী লাইচৎ মনুংদা ময়েক শেংনা তাকপা ঙমখি হায়না জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখি। মসিদা স্কিম অসিনা অপনবা লৈতনা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর তৌদুনা ইমুং করোর 80 রোমদা সেচুরেসন ফংহনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌখি।
“PMJDY না ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন ফংহনবদা তশেংনা গেম-চেঞ্জর অমা ওইরে হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখি। স্কিম অসিগী ফীচরশিং নীংশিংলদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি মসিদা জিরো বেলেন্স একাউন্ত, শেল লৌদবা রুপে কার্দ, রুপে দেবিৎ কার্দতা এক্সিদেন্তেল ইন্সুরেন্স লুপা লাখ 2 অমসুং ইলিজিবল ওইবা একাউন্ত হোল্দরশিংদা লুপা 10,000গী ওভরদ্রাফ্ত ফেসিলিতী পীরি”।
দোক্তর. জিতেন্দ্র সিংহনা স্কিম অসিগী সোসিও-ইকোনোমিক ইম্পেক্তকী মতাংদা পনখি। মহাক্না হায়খি, " PMJDYনা ইমুং খুদিংগী নুপীশিংদা শক্তি পীরি। মহাক্না হায়খি মদুদি জন ধন একাউন্ত হোল্দরশিংগী 55.6%গী মথক্তা নুপীশিংনি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং অসিগুম্বা ৱারেপ লৌবা য়াবা খোঙথাং অমগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিনা পি.এম.-কিসানগী ইন্সতোলমেন্ত মতম চানা পীবা ঙমহল্লে, অমসুং লিকেজ মুত্থৎলে, মসিনা ভারতকী পুৱারীদা খ্বাইদগী চাউবা ফাইনান্সিএল রিফোর্ম অমা ওইহল্লে।" মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি থৌরাং অসিনা ইমুং অমগী মীওই খুদিংমকপু বেঙ্কিংগা শম্নহল্লে। মসিনা ভারতপু ফাইনান্সিএল ইনক্লুজনগী লমদা মালেমগী থাক্তা পুখৎলি।
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি স্কিম অসিনা বেঙ্কিংবু নুংতিগী পুন্সিগী অরায়বা অমসুং এক্সেসিবল ওইবা শরুক অমা ওইহন্দুনা মীচম প্রজাগী আশাশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। " মতম অমদা, বেঙ্কশিং অসি মীওই কয়ানা খঙলমদে; ঙসিদি, কনাগুম্বা অমত্তনা খঙলমদে। PMJDYনা ভারত্তা বেঙ্কিংবু মালেমগী থাক্তা য়ৌহনবতা নত্তনা, মসিনা মীপুম খুদিংমক্কী আশাশিংবুসু পুক্নিং থৌগৎলি,” হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা মখা তাখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি "জন ধন য়োজনা অসিনা চহি তরা মপুং ফারকপগা লোয়ননা, মসিনা ইকনোমিক এম্পাৱরমেন্তকী মায়কৈদা ভারতকী খোঙচৎতা মাইলস্তোন অমা ওইরি।" মহাক্না ইনক্লুসিব গ্রোথকী খোঙচৎ অসিবু মখা চত্থবদা সরকারগী অচেৎপা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।