মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলনা য়ুনিফাইদ পেন্সন স্কীম অয়াবা পীখ্রে
24 AUG 2024 8:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা ঙসি য়ুনিফাইদ পেন্সন স্কীম (UPS) অয়াবা পীখ্রে‍।
UPS কী মচং ওইবা ৱাফমশিংদি:
১. এস্যুর্দ পেন্সন: য়ামদ্রবদা ক্বালিফাইং সর্ভিস চহি ২৫ তৌরগা সুপরএনুএসনগী মমাঙগী হৌখিবা থা ১২দা ফংখিবা এভরেজ বেসিক পেগী ৫০%‍। তলব অসি চহি য়ামদবা সর্ভিস মতমগী ওইনা চুনবা ওইহন্দুনা য়ামদ্রবদা চহি ১০গী সর্ভিস তৌবা ওইগদবনি‍।
২. এস্যুর্দ ফেমিলী পেন্সন: এমপ্লোয়ীদুনা লৈখিদবগী হেক মমাঙদা ফংলম্বা পেন্সনগী ৬০%গী চাংদা‍।
৩. এস্যুর্দ মিনিমম পেন্সন: য়ামদ্রবদা চহি ১০গী সর্ভিস তৌরম্লবা মতুংদা সুপরএনুএসন চৎপদা থাদা লুপা ১০,০০০ গী চাংদা‍।
৪. ইনফ্লেসন ইন্দেক্সেসন: এস্যুর্দ পেন্সন, এস্যুর্দ ফেমিলী পেন্সন অমসুং এস্যুর্দ মিনিমম পেন্সন্দা
সর্ভিস এমপ্লোয়ীশিংগীদা তৌবগুম, ওল ইন্দিয়া কঞ্জ্যুমর প্রাইস ইন্দেক্স ফোর ইন্দস্ত্রিএল ৱর্কর্স (AICPI-IW) দা য়ুম্ফম ওইবা দিয়রনেস রিলীফ
৫. গ্রেতুইতীগী মথক্তা সুপরএনুএসন চৎপা মতমদা লল্প-সম পেমেন্ত
থা তরুক্কী সর্ভিস মপুং ফাবা খুদিংগী সুপরএনুএসনগী তাংদা লৈবা থাগী ইমোলুমেন্ত (পে + DA)গী 1/10th পেমেন্ত অসিনা এস্যুর্দ পেন্সনগী শেনফমদা হন্থহল্লোই‍।

Cabinet
Cabinet approves Unified Pension Scheme
24 AUG 2024 8:33PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today approved the Unified Pension Scheme (UPS).
The salient features of the UPS are:
1. Assured pension: 50% of the average basic pay drawn over the last 12 months prior to superannuation for a minimum qualifying service of 25 years. This pay is to be proportionate for lesser service period upto a minimum of 10 years of service.
2. Assured family pension: @60% of pension of the employee immediately before her/his demise.
3. Assured minimum pension: @10,000 per month on superannuation after minimum 10 years of service.
4. Inflation indexation: on assured pension, on assured family pension and assured minimum pension
Dearness Relief based on All India Consumer Price Index for Industrial Workers (AICPI-IW) as in case of service employees
1. lump sum payment at superannuation in addition to gratuity
1/10th of monthly emoluments (pay + DA) as on the date of superannuation for every completed six months of service
this payment will not reduce the quantum of assured pension