প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পোলেন্দা ভারতমচাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে
22 AUG 2024 12:49AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱারসোদা ভারতমচাশিংনা মহাক ইকায়খুম্নবা উৎতুনা শীনবা থৌরম অমদা মফম অদুদা লৈবা ভারতমচাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা হরাও-তয়াম্না ওকখি। মহাক্কী ৱারোলদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি ৪৫গী মতুংদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমনা পোলেন্দা লাকপনি অমসুং ভারত-পোলেন্দ লৈবাক অনিগী মরীশিং হেন্না ফগৎহন্নবা রাস্ত্রপতি অন্দরজেজ দুদা অমসুং প্রধান মন্ত্রী দোনাল্দ তুসক উন্নবা মহাক্না খৌরাংনা ঙাইরি। ভারত গনতন্ত্রগী হৌরকফমনি অমসুং মসিগী গুনশিং পোলেন্দগা শরুক য়ামিন্নদুনা লৈবাক অনি হেন্না নকশিন্নহনগনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পোলেন্দা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা শিংথানিঙাই ওইনা মতেং পাংলি। ওপরেসন গঙ্গা মাইপাক্না পাংথোকপদা মখোয়না লৌখিবা থৌদাং অদু থাগৎনিঙাইনি। ভারতমচাশিং অসি ভারতকী তুরিজমগী ব্রান্দ এম্বেসেদর অমা ওইগদবনি অমসুং মসি চাউখৎনবগী ৱারিগী শরুক অমা ওইগদবনি। কোলহাপুরগী বোব্রি মহারাজ অমসুং মোন্তে কেসিনো লানফমগী মেমোরিএলশিং অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা মীগা-মীগা লৈনরিবা অফবা মরীশিংগী ময়েক লারবা খুদমশিংনি। মসিগী অখন্নবা মরী অসি হেন্না চেৎশীনহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা জামসাহেব মেমোরিএল য়ুথ একচেঞ্জ প্রোগ্রাম অমা লাউথোকখি অমসুং থৌরম অসিগী মখাদা চহি অমদা পোলিস নহারোল ২০ ভারত্তা লাক্নবা চেবাউ পীগনি। গুজরাতকী য়ুহা হাবা মনুংদা পোলেন্দনা পীরকখিবা মতেং অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০ অসিদা ভারত্তা চাউখৎ-থৌরাংগী অওনবা কয়া পুরক্লে। চহি খরগী মনুংদা ভারত মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা অহুমশুবা ইকোনোমি ওইরগনি। লৈবাক অসি ২০৪৭ দা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা মহাক্কী পান্দমশিং লৈরি। অনৌবা তেক্নোলোজি অমসুং গ্রিন ইনর্জি অমসুং গ্রিন গ্রোথকী মতাংদা ভারত অমসুং পোলেন্দগী মরক্তা লৈনবা মরীশিং হেনগৎলক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতনা “বসুধাইব কুতুম্বকম” হায়বদি মালেম অসি ইমুং অমনি হায়বা অসিদা থাজবা থম্লি অমসুং মসিনা মালেমগী য়াইফনবা থবক তৌনবা অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী অৱাবা তারকপা মতমদা অহানবা ওইনা মতেং পাংবা লৈবাক অমা ওইনবা লৈবাক অসিদা ইথিল পীরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the Indian Community in Poland
22 AUG 2024 12:49AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Indian diaspora at an event organized in his honour by the Indian community in Warsaw today.
Prime Minister was welcomed with special warmth and exuberance by the community. In his address, he noted that a visit to Poland by Indian Prime Minister was happening after 45 years and he was eagerly looking forward to meeting President Andrzej Duda and Prime Minister Donald Tusk to strengthen India-Poland ties. He stated that India as Mother of Democracy and its shared values with Poland bring the two countries closer.
Prime Minister shared his thoughts on the significant contribution made by the Indian Diaspora in strengthening bilateral relations between the two countries. He also commended their role in the success of Operation Ganga. He called upon the community to become a brand ambassador of tourism to India and be part of its growth story. He noted that the Dobry Maharaja, Kolhapur and Battle of Monte Cassino memorials were shining examples of vibrant people-to-people ties between the two countries. To further strengthen this special bond, Prime Minister announced a new initiative called Jamsaheb Memorial Youth Exchange Program under which 20 Polish youth would be invited to India each year. He also recalled the help provided by Poland during the earthquake in Gujarat.
Prime Minister spoke about the transformative progress achieved by India in the last 10 years. He expressed confidence that India will become the third largest economy in the next few years. He also spoke about his vision for the country to becoming a developed nation - Viksit Bharat - by 2047. He stated that Poland and India were enhancing their partnership in areas of new technology and clean energy and driving green growth.
Prime Minister dwelt on India’s belief in "Vasudhaiva Kutumbakam” – the world is one family – which inspires it to contribute to global well-being and to be the First Responder in humanitarian crises.