ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিত্তা ত্রাইবেল নিংতম লান্মী ভাগবন বিরসা মুন্দাগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
15 AUG 2024 2:05PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিউ দিল্লিদা লাল কিলাদগী ৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমদা মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্কী ৱারোলদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী নিংতম ইহৌগী অথৌবশিংগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
নিংতম ইহৌগী অৱাবা তাঙ্কক অদু নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নিংতম ইহৌগী মতম অদু নহারোলশিং, লৌমীশিং, নুপীসিং অমসুং ত্রাইবেলশিং অমসুং মীওই খুদিংমক মীনাই নাইথাংগী ময়োক্তা লেপ্তনা লান্থেংনখি। তোঙান-তোঙানবা কাংলুপশিংগী অপুনবা থবকশিংনা ভারতকী নিংতম্বা পুরক্নবা অচৌবা থৌদাং লৌখি।
ভাগবন বিরসা মুন্দাগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎলদুনা, শ্রী মোদীনা হায়খি, “ মশাগী ওইজবা থিদনা কৎথোকখিবা অমসুং লৈবাক্কী থবক কয়া পাংথোকখিবগীদমক লৈবাক অসিনা মহাক্কী মফমদা শিংবা ঙম্লরোইদবা লমন তোল্লে”। য়াম্না নহা ওইনা মশাগী চহি ২২ শুবদা নিংতম্বা ফংনবগীদমক মুন্দানা লৌখিবা শিংথানিঙাই ওইরবা থৌদাং অদুদা বৃতিস রাজগী য়ুম্ফম নিকহনখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনাপনখি।

Ministry of Tribal Affairs
Prime Minister Shri Narendra Modi pays tribute to Tribal Freedom Fighter Bhagwan Birsa Munda on 78th Independence Day
15 AUG 2024 2:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Nation from the ramparts of the Red Fort on the occasion of 78th Independence Day, in New Delhi today. In his address, the PM paid tribute to the heroes of India's freedom struggle.
The Prime Minister reflected on the gruelling journey of the freedom movement and said, “The period of freedom movement has been one of struggle. Youngsters, farmers, women, and tribals, everyone fought continuously against slavery.” His words highlighted the diverse and united efforts of various groups who contributed to India's independence.
Paying a special homage to Bhagwan Birsa Munda, Shri Modi said, “The country remains forever indebted to him for the selfless sacrifice and service to the nation.” He emphasized Munda's significant role in the fight for freedom, who at a young age of 22, shook the foundations of the British Raj.