Ministry of Information & Broadcasting
India must leverage its rich ancient legacy and literature to come up with Made in India gaming products: Prime Minister
Our products from the gaming industry should reach the entire world; We should also establish our dominance in the world of animation: Sh. Narendra Modi
15 AUG 2024 12:29PM by PIB Delhi
On the occasion of 78th Independence day today, Prime Minister of India, Sh. Narendra Modi, in his address to the nation from the ramparts of Red Fort, exhorted the people of India to work towards making the country as a global leader across various sectors.
Leader in Global Gaming Market
PM Modi said that India must leverage its rich ancient legacy and literature to come up with Made in India gaming products. There is a big emerging market for gaming and we can come up with new talent in the sector.
Sh Narendra Modi in his address said that, “We can attract every child towards the indigenously developed games and I want every Indian child, youth, IT professional including AI professionals to lead the world of gaming—not just in playing, but also in taking our gaming products to the entire world. We can also establish our dominance in the world of animation, he added.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
গেমগী পোৎথোকশিং ভারত্তা পুথোকপা মতমদা ভারতনা লৈবাক অসিগী ইনাকখুল্লবা চৎনবী অমসুং সাহিত্য শীজিন্নগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
গেমিং ইন্দস্ত্রিগী ঐখোয়গী পোৎথোকশিং মালেম শীনবা থুংনা য়ৌহনগদবনি; এনিমেসনগী তাইবংদশু ঐখোয়না মাঙজিল থানবা ঐখোয়না হোৎনগদবনি: শ্রী নরেন্দ্র মোদী
15 AUG 2024 12:29PM by PIB Imphal
ঙসি ৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমদা, লাল কিলাদগী ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা লৈবাক অসি মালেমগী লুচিংবা অমা ওইনবা মাইকৈদা ভারতকী মীয়াম্না থবক তৌগদবনি।
মালেমগী গেমিং মার্কেত্তা লুচিংবা ওইবা
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি গেমগী পোৎথোকশিং ভারত্তা পুথোকপা মতমদা ভারতনা লৈবাক অসিগী ইনাকখুল্লবা চৎনবী অমসুং সাহিত্য শীজিন্নগদবনি। গেমিংগী অচৌবা কৈথেল অমা লৈরি অমসুং হিরম অসিদা ঐখোয়না অনৌবা লৌশিংগা লোয়ননা চঙশিনগদবনি।
India has a huge legacy and we can bring forth talent in the field of gaming. I urge that India's children, youngsters, IT professionals lead the world of gaming with our gaming products. We can make our mark in the field of #animation
India has also taken significant steps… pic.twitter.com/ISbpiNqNqi
— PIB India (@PIB_India) August 15, 2024
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি লৈবাক অসিদা পুথোকচবা গেমশিংনা ঐখোয়না অঙাং খুদিংমক পুক্নিং চিংশিনবা ঙমগনি অমসুং শুপ্নগী শান্নবা খক্তগী নত্তনা, ঐখোয়গী গেমিংগী পোৎথোকশিং মালেম শীনবা থুংনা য়ৌহনবা ঙম্নবা গেমিংগী তাইবং অসিদা ভারতকী অঙাং, নহারোল, আই.তিগী শীনফমদা লৈরিবশিং অমসুং এ.আইগী শীনফমদা লৈরিবশিংনা মাংজিল থাবা ঐ পাম্মী। এনিমেসনগী তাইবংদশু ঐখোয়না মাঙজিল থানবা ঐখোয়না হোৎনগদবনি।