ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল ব্যুরো ওফ কম্ম্যুনিকেসন্না ললিত কলা একাদমীদা পার্তিসন হোরর রিমেম্ব্রেন্স দেগী ফোতো একজিবিসন পাঙথোকখ্রে
একজিবিসন্দা ১৯৪৭গী পার্তিসনগী লনাই ওইবা ৱারীশিং, অকন্বা অৱা-অনা, অমসুং তুং কোইবা শাফুশিং উৎখি
14 AUG 2024 4:14PM by PIB Imphal
“পার্তিসন হোরর রিমেম্ব্রেন্স দে” পাঙথোকপা ওইনা সেন্ত্রেল ব্যুরো ওফ কম্ম্যুনিকেসন, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না পাঙথোকপা একজিবিসন অমা ঙসি ললিত কলা একাদমী (এল.কে.এ.), নই দিল্লীদা ঙসি হৌদোকখ্রে‍। একজিবিসন অসি এল.কে.এ. (গ্রাউন্দ ফ্লোর গেল্লরী), কোপরনিকস মার্গ, নই দিল্লীদা ওগস্ত ১৪, ২০২৪দগী ওগস্ত ১৭, ২০২৪ ফাওবা চত্থগনি‍।
হৌদোকপগী থৌরম অদু অতৈ লাকপা মীওইশিংগা লোয়ননা মশিং য়াম্লবা মহৈরোয়শিংনা মীৎয়েঙ তাখি‍।
একজিবিসন অসিনা ১৯৪৭গী পার্তিসনগী লনাই ওইবা ৱারীশিং, অকন্বা অৱা-অনাশিং, অমসুং মশিং থিঙমদ্রবা মীওইশিংগী পুন্সিদা মতম শাংনা লৈরিবা শাফুশিং মীয়ামদা উহন্নবা পান্দম থম্লি‍। একজিবিসন অসিনা অৱা-অনা তাখ্রবশিংগী কাউঙমদ্রবা থৌদোকশিং ইকায় খুম্ননবা অমসুং পুৱারীগী ওইবা থৌদোক্তুগী মরুমদা লৈরিবা ফীভমশিং অমসুং মীওই কয়া লৈখিদববু মুন্না ৱাখল তামিন্ননবা পান্দম থম্লি‍। মসিনা পুৱারীগী ওইবা ফোতোগ্রাফশিং, ভিদিওশিং অমসুং ইন্তরেক্তিব দিস্প্লেশিং উত্তুনা থীম অদুগী নুংগী ওইবা শক্তমশিং উৎখি‍।
একজিবিসন অসি হৌখ্রবশিংগী মমিখক্তা নত্তনা তুংগী মীরোলশিং, অখন্ননা মহৈরোয়শিং অমসুং নহাশিংনা মীনুংশি, য়াশিন্নবা, অমসুং অমত্তা ওইবা ৱাখল্লোন্দা শেমগৎপা তুংলমচৎ অমা ঐখোয়না কমদৌনা শেমগৎকনি হায়বগী মরমদা ৱাহন্থোক লৈবা ৱারী-ৱাতায়শিং শাননবগী তাঞ্জা অমসুনি‍। মসিনা মহৈশঙগী করিকুলম অমসুং মমলশিংগী পরিংদা মমল নাইদ্রবা মহৈ মশিংগী এক্সপিরিএন্স অমা পীরি‍। হৌদোকপগী থৌরমদা, সি.বি.সি. আর্তিস্তশিংনা তোঙান তোঙানবা লৈবাক নিংবগী ঈশৈশিং শক্তুনা মীৎয়েঙ তারিবশিংগী পুক্নিং চিংশিনখি‍।

Ministry of Information & Broadcasting
Central Bureau of Communication organizes Photo Exhibition on Partition Horrors Remembrance Day at Lalit Kala Academy
Exhibition showcases personal stories, the immense pain, and the lasting impact of the partition of 1947
14 AUG 2024 4:14PM by PIB Delhi
An exhibition organized by the Central Bureau of Communication, Ministry of Information & Broadcasting, marking the "Partition Horrors Remembrance Day" was inaugurated today at Lalit Kala Academy (LKA), New Delhi. The exhibition will be held from August 14, 2024 to August 17, 2024, at LKA (Ground Floor Gallery), Copernicus Marg, New Delhi.
The inaugural ceremony was witnessed by a large number of school students along with other visitors.
This exhibition seeks to bring to light the personal stories, the immense pain, and the lasting impact of the partition of 1947 on countless lives. This exhibition aims to honor the memories of those who suffered and to foster a deeper understanding of the complexities and human cost of this historic event. It showcases historical photographs, videos & interactive displays, providing insights into the theme.
This exhibition is not only a reflection on the past but also an opportunity for the future generations, specifically the students and youth, to engage in meaningful conversations about how we can build a future grounded in empathy, reconciliation, and unity. It offers a valuable educational experience aligned with school curriculum and values. During the inauguration, CBC artists performed various patriotic songs enthralling and capitulating the audience.