য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ভারতনা এসিয়ন দিজাস্তর প্রিপ্যার্দনেস সেন্তর (এ.দি.পি.সি.)গী চেয়র লৌখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা ভারতনা দিজাস্তর রিক্স রিদক্সন (দি.আর.আর.)গী লমদা গ্লোবোল অমসুং রিজনেল লীদরশিপকী থৌদাং অমা লৌরি
ভারতনা দি.আর.আর.দা গ্লোবেল ইনিসিয়েতিব কয়া অমা পায়খৎলে, অখন্ননা ইন্তরনেস্নেল কোলিয়েসন ফোর দিজাস্তর রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর (সি.দি.আর.আই.) অমা লিংখৎপা
26 JUL 2024 3:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা ভারতনা দিজাস্তর রিক্স রিদক্সন (দি.আর.আর.)গী লমদা গ্লোবোল অমসুং রিজনেল লীদরশিপকী থৌদাং অমা লৌরি। মায়কৈ অসিদা ভারতনা গ্লোবেল ইনিসিয়েতিব কয়া অমা পায়খৎলে, অখন্ননা ইন্তরনেস্নেল কোলিয়েসন ফোর দিজাস্তর রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর (সি.দি.আর.আই.) অমা লিংখৎপদুনি।
ভারত সরকারগী মীহুৎ অমা ওইনা নেস্নেল দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ওথোরিতী (এন.দি.এম.এ.)গী মেম্বর অমসুং হেদ ওফ দিপার্তমেন্ত শ্রী রাজেন্দ্র সিংহনা ২০২৪গী জুলাই ২৫, শগোলশেন নুমিৎতা থাইলেন্দগী বেঙ্কোকতা চহি ২০২৪-২৫গীদমক পিপল রিপব্লিক ওফ চাইনাদগী এসিয়ন দিজাস্তর প্রিপ্যার্দনেস সেন্তর (এ.দি.পি.সি.)গী চেয়র লৌখ্রে। এ.দি.পি.সি. অসি এসিয়া অমসুং পেসিফিক রিজনদা দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন অমসুং বিলদিং ক্লাইমেত রেসিলিয়েন্স ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা তেংবাং পীননবগীদমক ওতোনোমস ইন্তরনেস্নেল ওর্গনাইজেসন অমনি। ভারত অমসুং য়ুমলোন্নবা লৈবাক নিপান হায়বদি বঙ্গলাদেশ, কম্বোদিয়া, চাইনা, নেপাল, পাকিস্তান, ফিলিপিনস, শ্রী লঙ্কা অমসুং থাইলেন্দ অসি এ.দি.পি.সি.গী ফাউন্দিং মেম্বরশিংনি।
ভারতনা থাইলেন্দগী বেঙ্কোকতা ২০২৪গী জুলাই ২৫দা পাংথোকখিবা এ.দি.পি.সি.গী জ্ঞশুবা বোর্দ ওফ ত্রস্তী (বি.ও.তি.) মীফমসু চিয়ার লৌখি।

Ministry of Home Affairs
India assumes the Chair of Asian Disaster Preparedness Centre (ADPC)
Under Prime Minister, Shri Narendra Modi, India is playing a global and regional leadership role in the field of Disaster Risk Reduction (DRR)
India has taken a number of global initiatives in DRR, especially establishing an international Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI)
26 JUL 2024 3:10PM by PIB Delhi
Under Prime Minister, Shri Narendra Modi, India is playing a global and regional leadership role in the field of Disaster Risk Reduction (DRR). India has taken a number of global initiatives in this direction, especially that of establishing an international Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI).
As a representative of Government of India, Shri Rajendra Singh, Member & HoD, National Disaster Management Authority (NDMA), has taken over the Chair of Asian Disaster Preparedness Centre (ADPC) from People Republic of China for the year 2024-25 in Bangkok, Thailand on Thursday, 25th July 2024. ADPC is an autonomous International Organization for cooperation in and implementation of disaster risk reduction and building climate resilience in Asia and the Pacific region. India and eight neighbouring countries viz. Bangladesh, Cambodia, China, Nepal, Pakistan, Philippines, Sri Lanka and Thailand are the founding members of ADPC.
India also chaired the 5th Board of Trustee (BoT) meeting of ADPC held on 25th July, 2024 in Bangkok, Thailand.