বিত্ত মন্ত্ৰালয়
চৰকাৰী আঁচনি আৰু নীতিৰ অধীনত কোনো লাভৰ বাবে যোগ্য নোহোৱা যুৱক-যুৱতীসকলক ঘৰুৱা প্ৰতিষ্ঠানসমূহত উচ্চ শিক্ষাৰ বাবে ১০ লাখ টকালৈকে ঋণৰ বিত্তীয় সাহায্য ঘোষণা
প্ৰতি বছৰে ১ লাখ শিক্ষাৰ্থীক পোনপটীয়াকৈ ই-ভাউচাৰ প্ৰদান কৰা হ'ব
অনুসন্ধান ৰাষ্ট্ৰীয় গৱেষণা পুঁজি মৌলিক গৱেষণা আৰু আৰ্হি বিকাশৰ বাবে কাৰ্যকৰী কৰা হ'ব
23 JUL 2024 12:51PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় বিত্ত আৰু কৰ্পোৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণে আজি সংসদত 'কেন্দ্ৰীয় বাজেট ২০২৪-২৫' উপস্থাপন কৰি ঘোষণা কৰে যে চৰকাৰৰ আঁচনি আৰু নীতিৰ অধীনত কোনো ধৰণৰ লাভালাভৰ বাবে যোগ্য নোহোৱা আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলক সহায় কৰাৰ উদ্দেশ্যে মই ঘৰুৱা প্ৰতিষ্ঠানসমূহত উচ্চ শিক্ষাৰ বাবে ১০ লাখ লৈকে ঋণৰ বাবে বিত্তীয় সাহায্য ঘোষণা কৰিছোঁ। ইয়াৰ বাবে প্ৰতি বছৰে ১ লাখ শিক্ষাৰ্থীক ঋণৰ পৰিমাণৰ ৩% বাৰ্ষিক সুত ৰেহাইৰ বাবে ই-ভাউচাৰ প্ৰদান কৰা হ'ব।
কেন্দ্ৰীয় বিত্তমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে অনুসন্ধান ৰাষ্ট্ৰীয় গৱেষণা পুঁজি মৌলিক গৱেষণা আৰু আৰ্হি বিকাশৰ বাবে পৰিচালনা কৰা হ'ব। ব্যক্তিগত খণ্ডৰ গৱেষণা আৰু উদ্ভাৱনৰ বাবে বাণিজ্যিক স্তৰত এটা প্ৰণালী প্ৰস্তুত কৰা হ'ব। ইয়াৰ বাবে ১ লাখ কোটি টকাৰ পুঁজি সৃষ্টি কৰা হ'ব, যিটো অন্তৱৰ্তীকালীন বাজেটত ঘোষণা কৰা হৈছিল।

Ministry of Finance
FINANCIAL SUPPORT FOR HIGHER EDUCATION LOANS UPTO ` 10 LAKH TO HELP YOUTH WHO HAVE NOT BEEN ELIGIBLE FOR BENEFIT UNDER GOVERNMENT SCHEMES AND POLICIES
E-VOUCHERS TO BE GIVEN DIRECTLY TO 1 LAKH STUDENTS EVERY YEAR
ANUSANDHAN NATIONAL RESEARCH FUND TO BE OPERATIONALIZED FOR BASIC RESEARCH AND PROTOTYPE DEVELOPMENT
23 JUL 2024 12:51PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman announced a financial support for loans upto ` 10 lakh for higher education in domestic institutions for helping youth who have not been eligible for any benefit under government schemes and policies. While presenting the Union Budget 2024-25 in Parliament today, the Union Minister said that E-vouchers for this purpose will be given directly to 1 lakh students every year for annual interest subvention of 3 per cent of the loan amount.
The Union Finance Minister further said that the Anusandhan National Research Fund will be operationalized for basic research and prototype development. Further, a mechanism will be set up for spurring private sector-driven research and innovation at commercial scale with a financing pool of ` 1 lakh crore in line with the announcement in the interim budget.