প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৩ জুলাইত মুম্বাই ভ্ৰমণ কৰিব
২৯,৪০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ ভিন্ন প্ৰকল্পৰ আৰম্ভণি, ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন
থানে বৰিভালি টুইন টানেল প্ৰকল্প আৰু গোৰেগাঁও মুলুণ্ড লিংক ৰোড প্ৰকল্পৰ সুৰংগৰ কামৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
নৱী মুম্বাইত কল্যাণ য়াৰ্ড ৰিমডেলিং আৰু গতি শক্তি মাল্টিমডাল কাৰ্গ’ টাৰ্মিনেলৰ আধাৰশিলা স্থাপন
লোকমান্য তিলক টাৰ্মিনাছৰ নতুন প্লেটফৰ্ম তথা ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজ টাৰ্মিনাছ ষ্টেচনৰ ১০ আৰু ১১ নং প্লেটফৰ্মৰ সম্প্ৰসাৰিত ৰূপ ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা
প্ৰায় ৫৬০০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে মুখ্যমন্ত্ৰী যুৱ কাৰ্য্য প্ৰশিক্ষণ যোজনাৰ শুভাৰম্ভ
লগতে মুম্বাইত ইণ্ডিয়ান নিউজপেপাৰ ছ’চাইটি (INS) টাৱাৰৰ উদ্বোধন
12 JUL 2024 5:23PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ১৩ জুলাই, ২০২৪ত মহাৰাষ্ট্ৰৰ মুম্বাই ভ্ৰমণ কৰিব। সেইদিনা আবেলি প্ৰায় ৫:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে মুম্বাইৰ গোৰেগাঁৱৰ “নেস্ক’” প্ৰদৰ্শনী কেন্দ্ৰত উপস্থিত হৈ ২৯,৪০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ পথ, ৰেলৱে আৰু বন্দৰ খণ্ডৰ সৈতে জড়িত একাধিক প্ৰকল্পৰ শুভাৰম্ভ, ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ইয়াৰ পিছতে সন্ধিয়া প্ৰায় ৭ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে মুম্বাইৰ বান্দ্ৰা কুৰ্লা কমপ্লেক্সৰ জি-ব্লকস্থিত ইণ্ডিয়ান নিউজপেপাৰ ছ’চাইটি (INS) সচিবালয়ত আইএনএছ টাৱাৰ উদ্বোধন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৬,৬০০ কোটি টকা মূল্যৰ থানে বৰিভালি সুৰংগ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। থানে আৰু বৰিভালিৰ মাজৰ এই টুইন টিউব টানেল সঞ্জয় গান্ধী ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যানৰ তলেৰে পাৰ হৈ যাব, যিয়ে বৰিভালিৰ ফালৰ পশ্চিম এক্সপ্ৰেছ হাইৱে আৰু থানেৰ ফালৰ থানে ঘোডবন্দৰ ৰোডৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ যোগাযোগ প্ৰশস্ত কৰিব। প্ৰকল্পটোৰ মুঠ দৈৰ্ঘ্য ১১.৮ কিলোমিটাৰ। ইয়াৰ জৰিয়তে থানেৰপৰা বৰিভালিলৈ যাত্ৰাৰ দৈৰ্ঘ্য ১২ কিলোমিটাৰ হ্ৰাস পাব আৰু যাত্ৰাৰ সময় প্ৰায় ১ ঘন্টা ৰাহি হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৬৩০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ গোৰেগাঁও মুলুণ্ড লিংক ৰোড (GMLR) প্ৰকল্পৰ সুৰংগৰ কামৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। জিএমএলআৰে গোৰেগাঁৱৰ পশ্চিম এক্সপ্ৰেছ হাইৱেৰপৰা মুলুণ্ডৰ পূব এক্সপ্ৰেছ হাইৱেলৈকে পথ সংযোগ প্ৰশস্ত কৰিব। জিএমএলআৰৰ মুঠ দৈৰ্ঘ্য প্ৰায় ৬.৬৫ কিলোমিটাৰ আৰু ই নৱী মুম্বাইত নতুন প্ৰস্তাৱিত বিমানবন্দৰ আৰু পুনে মুম্বাই এক্সপ্ৰেছৱেৰ সৈতে পশ্চিম উপকণ্ঠ অঞ্চলৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ যোগাযোগ প্ৰশস্ত কৰিব।
নৱী মুম্বাইৰ তুৰ্ভেত কল্যাণ য়াৰ্ড ৰিমডেলিং আৰু গতি শক্তি মাল্টি মডাল কাৰ্গ’ টাৰ্মিনেলৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। কল্যাণ য়াৰ্ডে দীৰ্ঘ দূৰত্ব আৰু উপ-নগৰীয়া যাতায়াতৰ পৃথকীকৰণত সহায় কৰিব। ৰিমডেলিঙে য়াৰ্ডটোৰ অধিক ৰেল চম্ভালিব পৰাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব, যানজঁট হ্ৰাস কৰিব আৰু ৰেল পৰিচালনাৰ কাৰ্য্যক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব। নৱী মুম্বাইৰ গতি শক্তি মাল্টিমডাল কাৰ্গ’ টাৰ্মিনেলটো ৩২৬০০ বৰ্গমিটাৰৰো অধিক এলেকাত নিৰ্মাণ হ’ব। ই স্থানীয় জনসাধাৰণক অতিৰিক্ত নিয়োগৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব আৰু চিমেন্ট তথা আন-আন সামগ্ৰী পৰিচালনাৰ বাবে অতিৰিক্ত টাৰ্মিনেল হিচাপে কাম কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লোকমান্য তিলক টাৰ্মিনাছৰ নতুন প্লেটফৰ্ম তথা ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজ টাৰ্মিনাছ ষ্টেচনৰ প্লেটফৰ্ম নং ১০ আৰু ১১ৰ সম্প্ৰসাৰিত ৰূপ ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব। লোকমান্য তিলক টাৰ্মিনাছৰ নতুন দীঘলীয়া প্লেটফৰ্মত দীঘলীয়া ৰেল ৰখাব পৰা যাব, যাৰ ফলত প্ৰতিখন ৰেলত অধিক যাত্ৰীৰ সুবিধা হ’ব আৰু বৰ্ধিত যাতায়াত চম্ভালিব পৰাকৈ ষ্টেচনৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি পাব। ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজ টাৰ্মিনাছ ষ্টেচনৰ ১০ আৰু ১১ নং প্লেটফৰ্ম ক’ভাৰ চেড আৰু ৱাচেবল এপ্ৰনৰ সৈতে ৩৮২ মিটাৰ সম্প্ৰসাৰিত কৰা হৈছে। ই ২৪ টা ডবালৈকে ৰেল বৃদ্ধিত সহায় কৰিব, যাৰ ফলত কঢ়িয়াই নিয়া যাত্ৰীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাব।
প্রধানমন্ত্রীয়ে ৫৬০০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে মুখ্যমন্ত্রী যুৱ কাৰ্য্য প্রশিক্ষণ আঁচনিৰো শুভাৰম্ভ কৰিব। এয়া হৈছে ১৮ৰ পৰা ৩০ বছৰ বয়সৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ দক্ষতা বৃদ্ধি আৰু উদ্যোগৰ সংস্পৰ্শৰ সুযোগ প্ৰদানেৰে যুৱ নিবনুৱা সমস্যা সমাধানৰ লক্ষ্যেৰে এক ৰূপান্তৰশীল ইন্টাৰ্ণশ্বিপ কাৰ্য্যক্ৰম।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মুম্বাইৰ বান্দ্ৰা কুৰ্লা কমপ্লেক্সত থকা ইণ্ডিয়ান নিউজপেপাৰ ছ’চাইটি (INS) সচিবালয়ত আইএনএছ টাৱাৰ উদ্বোধন কৰিব। নতুন ভৱনটোৱে মুম্বাইত আধুনিক আৰু সুবিধাসম্পন্ন কাৰ্য্যালয়ৰ স্থানৰ বাবে আইএনএছৰ সদস্যসকলৰ বৰ্ধিত প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিব, যি মুম্বাইৰ বাতৰিকাকত উদ্যোগৰ অভিকেন্দ্ৰ হৈ উঠিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Mumbai on 13th July
PM to launch, dedicate to the nation and lay foundation stone of various projects worth more than Rs 29,400 crore
PM to lay foundation stone for Thane Borivali Twin Tunnel Project and Tunnel Work at Goregaon Mulund Link Road Project
PM to also lay foundation stone for Kalyan Yard Remodelling and Gati Shakti MultiModal Cargo Terminal at Navi Mumbai
PM to dedicate to the nation new platforms at Lokmanya Tilak Terminus and extension of platforms 10 and 11 at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus Station
PM to launch Mukhyamantri Yuva Karya Prashikshan Yojana with an outlay of around Rs. 5600 crore
PM also to inaugurate Indian Newspaper Society (INS) Towers in Mumbai
12 JUL 2024 5:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra will visit Mumbai, Maharashtra on 13th July, 2024. At around 5:30 PM, the Prime Minister will reach NESCO Exhibition Centre, Goregaon, Mumbai, where he will launch, dedicate to the nation and lay the foundation stone for multiple projects related to the road, railways and ports sector worth more than Rs 29,400 crore. After that, at around 7 PM, Prime Minister will also visit the Indian Newspaper Society (INS) Secretariat at G-Block, Bandra Kurla Complex, Mumbai to inaugurate the INS Towers.
Prime Minister will lay the foundation stone for Thane Borivali Tunnel Project worth Rs. 16,600 crores. This Twin Tube Tunnel between Thane and Borivali alignment will be passing below Sanjay Gandhi National Park which will create direct connection between Western Express Highway at Borivali side and Thane Ghodbander Road at Thane side. Total length of the project is 11.8 km. It will reduce the journey from Thane to Borivali by 12 Km with a saving of about 1 hour in travel time.
Prime Minister will lay the foundation stone for Tunnel work at Goregaon Mulund Link Road (GMLR) Project worth over Rs. 6300 crore. The GMLR envisages road connectivity from Western Express Highway at Goregaon to Eastern Express Highway at Mulund. The total length of the GMLR is approximately 6.65 kilometres and will provide direct connectivity for Western suburbs with the New proposed airport at Navi Mumbai and Pune Mumbai Expressway.
Prime Minister will also lay the foundation stone for Kalyan Yard Remodelling and Gati Shakti Multi Modal Cargo Terminal at Turbhe in Navi Mumbai. Kalyan Yard will help in the segregation of long distance and suburban traffic. The remodelling will increase the yard's capacity to handle more trains, reducing congestion and improving the efficiency of train operations. The Gati Shakti MultiModal Cargo Terminal in Navi Mumbai will be built in an area of more than 32600 sq mtrs. It will provide additional employment opportunities to the local people and will cater as an additional terminal for handling Cement and other commodities.
Prime Minister will dedicate to the nation the New Platforms at Lokmanya Tilak Terminus and Extension of Platform no. 10 & 11 at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus Station. The new longer platforms at Lokmanya Tilak Terminus can accommodate longer trains, allowing for more passengers per train and improving the station's capacity to handle increased traffic. Platform no. 10 & 11 at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus Station have been extended by 382 meters with a cover shed and washable apron. It will help in augmentation of the trains up to 24 coaches thus increasing the number of passengers carried.
Prime Minister will also launch the Mukhyamantri Yuva Karya Prashikshan Yojana with an outlay of around Rs. 5600 crore. It is a transformative internship program aimed at addressing youth unemployment by providing opportunities for skill enhancement and industry exposure for youth aged 18 to 30 years.
Prime Minister will also visit the Indian Newspaper Society (INS) Secretariat at Bandra Kurla Complex, Mumbai to inaugurate the INS Towers. The new building will fulfil the evolving needs of Members of INS for a modern and efficient office space in Mumbai, which would serve as the nerve centre for the newspaper industry in Mumbai.