প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ সংবিধানক কেতিয়া পদদলিত কৰা হৈছিল ‘সংবিধান হত্যা দিৱস’-য়ে সেই কথাৰ স্মাৰক হিচাপে কাম কৰিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
12 JUL 2024 5:06PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে ২৫ জুনত ‘সংবিধান হত্যা দিৱস’ ঘোষণা কৰা কথাই ভাৰতৰ সংবিধানক কেতিয়া পদদলিত কৰা হৈছিল সেই কথাৰ স্মাৰক হিচাপে কাম কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ‘এক্স’-ত কৰা এটা ‘পোষ্ট শ্বেয়াৰ’ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লিখিছে;
"২৫ জুনক ‘সংবিধান হত্যা দিৱস’ হিচাপে পালন কৰা কথাই ভাৰতৰ সংবিধানক পদদলিত কৰাৰ সময়ত কি ঘটিছিল সেই ঘটনাৱলীৰ স্মাৰক হিচাপে কাম কৰিব। এয়া হৈছে জৰুৰীকালীন অৱস্থাত চলা আতিশয্যত ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা প্ৰতিগৰাকী ব্যক্তিক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনোৱাৰ এটা দিন, কংগ্ৰেছে ভাৰতীয় ইতিহাসৰ ক’লা অধ্যায়ৰ সূচনা কৰিছিল।"

Prime Minister's Office
Samvidhaan Hatya Diwas will serve as a reminder of when the Constitution of India was trampled over: PM
12 JUL 2024 5:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that declaration of 25th June as Samvidhaan Hatya Diwas will serve as a reminder of the time when the Constitution of India was trampled over.
Sharing a post on X by Union Home Minister, Shri Amit Shah, the Prime Minister wrote;
“To observe 25th June as Samvidhaan Hatya Diwas will serve as a reminder of what happens when the Constitution of India was trampled over. It is also a day to pay homage to each and every person who suffered due to the excesses of the Emergency, a Congress unleashed dark phase of Indian history.”