প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অষ্ট্ৰিয়াত ভাৰতীয় সমুদায়ক সম্বোধন কৰে
10 JUL 2024 11:59PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভিয়েনাত প্ৰবাসী ভাৰতীয়ই তেওঁৰ সন্মানত আয়োজন কৰা এক অনুষ্ঠানত ভাৰতীয় সমুদায়ক সম্বোধন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আগমনত প্ৰবাসী ভাৰতীয় সমুদায়ে তেওঁক অতি উৎসাহ আৰু মৰমেৰে আদৰণি জনায়। অষ্ট্ৰিয়াৰ ফেডাৰেল শ্ৰম আৰু অৰ্থনীতি মন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰী মাৰ্টিন কোচাৰেও এই সামুদায়িক সভাত অংশগ্ৰহণ কৰে।
নিজৰ ভাষণত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতীয় প্ৰবাসীসকলৰ অৱদান সম্পৰ্কে তেওঁৰ মতামত ব্যক্ত কৰে। তেওঁ কয় যে যি সময়ত ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰিয়া দুয়োখন বন্ধু ৰাষ্ট্ৰই কূটনৈতিক সম্পৰ্কৰ ৭৫ বছৰীয়া জয়ন্তী উদযাপন কৰি আছে, সেই সময়ত ইয়ালৈ কৰা ভ্ৰমণে এই অনুষ্ঠানটোক সঁচাকৈয়ে বিশেষ কৰি তুলিছে। দুয়োখন দেশৰ ভাগ-বতৰা কৰা গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ আৰু বহুত্ববাদী নীতি-নিয়মৰ কথা মনত পেলাই তেওঁ শেহতীয়া নিৰ্বাচনৰ বিস্তৃতি, পৰিসৰ আৰু সফলতাৰ কথা উল্লেখ কৰে, য’ত ভাৰতীয়সকলে ধাৰাবাহিকতাৰ বাবে ভোটদান কৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ তৃতীয় কাৰ্যকালৰ বাবে ঐতিহাসিক জনাদেশ লাভ কৰিলে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিগত ১০ বছৰত ভাৰতৰ পৰিৱৰ্তনশীল অগ্ৰগতিৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে আৰু বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে যে ভাৰত অদূৰ ভৱিষ্যতে তৃতীয় বৃহত্তম অৰ্থনীতি হিচাপে পৰিগণিত হ’ব, যি ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত এখন বিকশিত দেশ – বিকশিত ভাৰত – হোৱাৰ পথত অগ্ৰসৰ। তেওঁ এই বিষয়ে উল্লেখ কৰে যে কেনেকৈ সেউজ বৃদ্ধি আৰু উদ্ভাৱনৰ ক্ষেত্ৰত অষ্ট্ৰিয়াৰ বিশেষজ্ঞই ভাৰতৰ সৈতে অংশীদাৰিত্ব কৰিব পাৰে। যাৰ ফলত ইয়াৰ উচ্চ বৃদ্ধিৰ গতি আৰু বিশ্বব্যাপী খ্যাতিসম্পন্ন ষ্টাৰ্ট-আপ পৰিৱেশ তন্ত্ৰৰ সুবিধা ল’ব পাৰি। তেওঁ ভাৰতৰ "বিশ্ববন্ধু" হোৱাৰ লগতে বিশ্বৰ প্ৰগতি আৰু কল্যাণত অৰিহণা যোগোৱাৰ ওপৰতো গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ প্ৰবাসী ভাৰতীয় সমুদায়ক আহ্বান জনায় যে তেওঁলোকে নিজৰ মাতৃভূমিৰ সৈতে নিজৰ সাংস্কৃতিক আৰু আৱেগিক সম্পৰ্কক লালন-পালন কৰা অব্যাহত ৰাখক, যদিও তেওঁলোক নিজৰ নতুন মাতৃভূমিত সমৃদ্ধ হৈছে। এই প্ৰসংগত, তেওঁ ভাৰতীয় দৰ্শন, ভাষা আৰু ধাৰণাসমূহৰ প্ৰতি গভীৰ বৌদ্ধিক আগ্ৰহৰ কথা উল্লেখ কৰে যি যুগ যুগ ধৰি অষ্ট্ৰিয়াত বিদ্যমান।
অষ্ট্ৰিয়াত প্ৰায় ৩১০০০জন ভাৰতীয় প্ৰবাসীয়ে বাস কৰে। ভাৰতীয় প্ৰবাসীসকলৰ মাজত মূলতঃ স্বাস্থ্যসেৱা আৰু অন্যান্য খণ্ড তথা বহুপক্ষীয় ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সংস্থাসমূহত কাম কৰা পেছাদাৰী অন্তৰ্ভুক্ত। অষ্ট্ৰিয়াত উচ্চ শিক্ষা গ্ৰহণ কৰা প্ৰায় ৫০০ ভাৰতীয় ছাত্ৰ-ছাত্ৰী আছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the Indian Community in Austria
10 JUL 2024 11:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Indian community in Vienna at an event organized in his honour by the Diaspora. On arrival, Prime Minister was greeted with special warmth and affection by the community. The Austrian Federal Minister of Labour and Economy H.E. Mr. Martin Kocher also attended the community gathering. The event drew participation of Indian Diaspora from across the country.
In his address, Prime Minister shared his thoughts on the contribution made by the Indian Diaspora to strengthening bilateral relations between India and Austria. He stated that his visit to the country at a time when the two friendly nations were celebrating 75 years of diplomatic ties, made it truly special. Recalling the shared democratic values and pluralistic ethos of the two countries, he highlighted the expanse, scale and success of recent Indian elections, where the people of India voted for continuity, giving him the mandate for a historic third term.
Prime Minister talked about the transformative progress achieved by the country in the last 10 years and expressed confidence that India will become the third largest economy in the near future, on its way to becoming a developed country - Viksit Bharat - by 2047. He talked about how Austrian expertise in green growth and innovation could partner India, leveraging its high growth trajectory and globally reputed start-up ecosystem. He also dwelt on India being a "Vishwabandhu” and contributing to global progress and well-being. He urged the community to continue nurturing their cultural and emotional bonds with the motherland, even as they prosper in their new homeland. In this context, he mentioned the deep intellectual interest in Indian philosophy, languages and thought that has existed in Austria for centuries.
Austria is home to about 31000 Indian diaspora. The Indian diaspora mainly consists of professionals working in the health-care and other sectors and in multilateral UN bodies. There are around 500 Indian students pursuing higher education in Austria.