প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জুন ১৮-জুন ১৯দা য়ু.পি অমসুং বিহারদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রী উত্তর প্রদেসতা কিষান সম্মান সম্মেলন শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২০,০০০ হেনবগী পি.এম কিষানগী ১৭শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা নুপীশিংগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপ ৩০,০০০ হেনবদা কৃষি শখিশিং ওইনা শক্তাকচেশিং য়েন্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারদা নলান্দা য়ুনিভর্সিতি কেম্পস শঙ্গাগনি
17 JUN 2024 9:52AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জুন ১৮ অমসুং জুন ১৯, ২০২৪দা উত্তর প্রদেস অমসুং বিহারদা চৎকনি।
জুন ১৮গী নুংথিল পুং ৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রী উত্তর প্রদেসকী বরানসীদা পি.এম কিষান সম্মান সম্মেলন শরুক য়াগনি। নুমিদাংগী পুং ৭ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রী দাসশ্বামেধ ঘাত্তা গঙ্গা আর্তি শরুক য়াগনি। মহাক্না নুমিদাংগী পুং ৮ রোম তাবদা কাসি বিশ্বনাথ লাইশঙদা পুজা অমসুং দর্শন পাংথোক্কনি।
জুন ১৯ গী অয়ুক পুং ৯:৪৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রী নলান্দাগী অতেক-অকায়শিং য়েংবা চৎকনি। অয়ুক্কী পুং ১০:৩০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী রাজগিরদা নলান্দা য়ুনিভর্সিতিগী কেম্পস শঙ্গাগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
উত্তর প্রদেসতা প্রধান মন্ত্রী
৩শুবা তার্মগী প্রধান মন্ত্রী ওইনা ৱাশক লৌরবা মতুংদা, লৌমীশিংগী য়াইফনবা থবক পায়খৎনবা সরকারনা পীখিবা থাজবশিং থবক্তা পাংথোকপা ওইনা পি.এম কিষান নিধিগী ১৭শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্নবা অয়াবা পীবা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী অহানবা ফাইল খুৎয়েক পীখি। থাজবা পীখিবা অদুগী মতুংইন্না, দাইরেক্ত বেনিফিত ত্রান্সফরগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী কিষান সম্মান নিধিগী মখাদা লৌমী করোর ৯.২৬ রোমদা লুপা করোর ২০,০০০ হেনবগী ১৭শুবা ইন্সতোলমেন্ত প্রধান মন্ত্রীনা থাদোক্কনি। হৌজিক ফাওবদা পি.এম-কিষানগী মখাদা খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা লৌমীশিংগী ইমুং করোর ১১ হেনবা লুপা করোর লাখ ৩.০৪ হেন্না ফংখ্রে।
থৌরম মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা নুপীশিংগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপ ৩০,০০০ হেনবদা কৃষি শখিশিং ওইনা শক্তাকচেশিং য়েন্থোক্কনি।
খুঙ্গংগী নুপীশিং কৃষি শখিশিং ওইনা শক্তি পীদুনা কৃষি শখি কনভর্জেন্স প্রোগ্রাম(কে এস সি পি)না ভারতকী খুঙ্গং অওনবা পুরক্নবা পান্দম থম্লি। থৌরম অসিগী মখাদা নুপীশিং কৃষি শখিশিং নত্ত্রগা পেরা-এক্সতেন্সন ৱার্করশিং ওইনা ত্রেনিং পীরি অমসুং শক্তাকচেশি পীরি। মসিগী সর্তিফিকেসন কোর্স অসি “লাখপতি দিদি” থৌরমগী শরুক অমা ওইনা পাংথোকপনি।
বিহারদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী রাজগিরদা নলান্দা য়ুনিভর্সিতিগী অনৌবা কেম্পস শঙ্গাগনি। য়ুনিভর্সিতি অসি ভারত অমসুং ইস্ত এসিয়া সম্মিৎ লৈবাকশিংগী অপুনবা থবক ওইনা লিংখৎপনি। শঙ্গাবগী থৌরম অসিদা লৈবাক ১৭গী মিসনশিংগী লুচিংবশিং য়াওনা শক্নাইরবা মীওই কয়া শরুক য়াগনি।
কেম্পস অসিদা অপুনবা ফম্ফম ১৯০০ রোম লৈবা কা ৪০ অমসুং একাদেমিক ব্লোক অনি য়াওরি। মসিদা সিত ৩০০/৩০০ চনবা ওদিওতোরিয়ম অনি য়াওরি। কেম্পস অসিদা মহৈরোয় ৫৫০গী মহৈরোয়শিংগী হোস্তেল অমা য়াওরি। কেম্পস অসিদা ইন্তরনেসনেল সেন্তর, মীওই ২০০০ চনবা এম্পিথিয়েতর, ফেকলতি ক্লব অমসুং শান্নফমশিং য়াওরি।
কেম্পস অসি ‘নেত জিরো’ গ্রিন কেম্পস অমনি। মসিদা সোলার প্লান্ত, থক্নবা ঈশিং শেংদোক্নবা প্লান্ত, অফত্তবা ঈশিং চুমথোক্নবা প্লান্ত, একর ১০০গী পাৎ অমসুং অতোপ্পা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমগা চুনবা অতোপ্পা খুদোংচাবা কয়া য়াওরি।
য়ুনিভর্সিতি অসি পুৱারিগা অচেৎপা মরী অমা লৈনরি। নলান্দা য়ুনিভর্সিতি অসি চহি ১৬০০গী মমাঙদা লিংখৎখিবনি। মসি মালেমগী অহানবা রেসিদেন্সিএল য়ুনিভর্সিতিশিংগী মনুংদা য়াওরি হায়না খন্নরি। ২০১৬দা, নলান্দা অসি য়ু.এন হেরিতেচ সাইত ওইনা লাউথোকখি।

Prime Minister's Office
PM to visit UP and Bihar on 18th - 19th June
PM to attend Kisan Samman Sammelan in Uttar Pradesh
PM to release 17th instalment of PM KISAN amounting to more than Rs 20,000 crores
PM to grant Certificates to more than 30,000 women from Self Help Groups as Krishi Sakhis
PM to inaugurate Nalanda University Campus in Bihar
17 JUN 2024 9:52AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Uttar Pradesh and Bihar on 18th and 19th June, 2024.
On 18th June, at around 5 PM, Prime Minister will participate in PM Kisan Samman Sammelan in Varanasi, Uttar Pradesh. At around 7 PM, Prime Minister will witness Ganga Aarti at Dashashwamedh Ghat. He will also perform pooja and darshan at Kashi Vishwanath Temple at around 8 PM.
On 19th June, at around 9.45 AM, Prime Minister will visit the Ruins of Nalanda. At around 10.30 AM, Prime Minister will inaugurate the campus of Nalanda University in Rajgir, Bihar. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
PM in Uttar Pradesh
After being sworn in as Prime Minister for the 3rd time, PM Narendra Modi signed his first file authorising release of 17th instalment of PM Kisan Nidhi reflecting the commitment of the government towards farmer welfare. In continuation of this commitment, Prime Minister will release the 17th instalment amounting to more than Rs 20,000 crores to around 9.26 crore beneficiary farmers under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) through Direct Benefit Transfer. So far, more than 11 crore eligible farmer families have received benefits of more than Rs. 3.04 lakh crore under PM-KISAN.
During the event, Prime Minister will also grant Certificates to more than 30,000 women from Self Help Groups (SHGs) as Krishi Sakhis.
Krishi Sakhi Convergence Program (KSCP) aims to transform rural India through the empowerment of rural women as Krishi Sakhi, by imparting training and certification of Krishi Sakhis as Para-extension Workers. This certification course also aligns with the objectives of the “Lakhpati Didi” Program.
PM in Bihar
Prime Minister will inaugurate the new campus of Nalanda University at Rajgir, Bihar.
The University is conceived as a joint collaboration between India and East Asia Summit(EAS) countries. The inauguration ceremony will be attended by several eminent people including the Head of Missions of 17 Countries.
The Campus has two Academic Blocks with 40 Classrooms having a total seating capacity of around 1900. It has two auditoriums having a capacity of 300 seats each. It has a student hostel with a capacity of around 550 students. It also has various other facilities including International Centre, Amphitheatre that can accommodate up to 2000 individuals, Faculty Club and Sports Complex among others.
The Campus is a ‘Net Zero’ Green Campus. It is Self-Sustainable with solar plant, domestic and drinking water treatment plant, water recycling plant for reusing wastewater, 100 acres of water bodies, and many other environment friendly facilities.
The University has a deep connection with history. The original Nalanda University, established around 1600 years ago, is considered to be amongst the first residential universities of the world. In 2016, the ruins of Nalanda was declared as a UN Heritage Site.