গৃহ মন্ত্ৰালয়
নতুন দিল্লীত আজি শ্ৰী অমৰনাথ জী যাত্ৰাৰ সুৰক্ষা আৰু যাৱতীয় ব্যৱস্থা পৰ্যালোচনাৰ বাবে এখন উচ্চ পৰ্যায়ৰ বৈঠকত অধ্যক্ষতা কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
নিৰাপত্তা সংস্থাসমূহক সজাগ হৈ যাত্ৰাৰ বাবে নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ পৰ্যাপ্ত নিয়োগ নিশ্চিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীৰ
নিৰ্ধাৰিত মানক পৰিচালনা সঁহাৰি ব্যৱস্থাকে ধৰি ফলপ্ৰসূ সুৰক্ষা ব্যৱস্থাৰ বাবে নিখুঁত আন্তঃসংস্থা সমন্বয়ৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ গৃহমন্ত্ৰীৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত চৰকাৰে ভক্তসকলৰ বাবে সুবিধাজনক আৰু চাপমুক্ত অভিজ্ঞতা নিশ্চিত কৰাৰ লগতে শ্ৰী অমৰনাথ যাত্ৰা পৰিচালনাত পৰিৱেশ অনুকূল ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ বুলি ক’লে শ্ৰী অমিত শ্বাহে
২৯ জুনৰ পৰা অমৰনাথ যাত্ৰা আৰম্ভ হোৱাৰ লগতে যাত্ৰা সুচাৰুৰূপে পৰিচালিত কৰাৰ বাবে বিশদ ব্যৱস্থা লৈছে জম্মু-কাশ্মীৰ প্ৰশাসনে
শ্ৰী অমৰনাথ যাত্ৰাৰ ভক্তসকলে যাতে সহজে পবিত্ৰ দৰ্শন কৰিব পাৰে আৰু তেওঁলোকে কোনো অসুবিধাৰ সন্মুখীন নহয় নালাগে, সেয়া নিশ্চিত কৰাটো মোদী চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ
16 JUN 2024 8:21PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ অধ্যক্ষতাত আজি নতুন দিল্লীত শ্ৰী অমৰনাথ জী যাত্ৰাৰ নিৰাপত্তা আৰু যাৱতীয় ব্যৱস্থা পৰ্যালোচনাৰ বাবে এখন উচ্চ পৰ্যায়ৰ বৈঠক অনুষ্ঠিত হয়। সভাত ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা উপদেষ্টা শ্ৰী অজিত দোভাল, জম্মু আৰু কাশ্মীৰৰ লেফটেনেণ্ট গৱৰ্ণৰ শ্ৰী মনোজ সিনহা, কেন্দ্ৰীয় গৃহ সচিব, চোৰাংচোৱা ব্যুৰোৰ সঞ্চালক, সেনা মুৰব্বী জেনেৰেল মনোজ পাণ্ডে, সেনা মুৰব্বী (ডেজিগনেট) লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল উপেন্দ্ৰ দ্বিবেদীকে ধৰি জ্যেষ্ঠ সেনা বিষয়া, চিএপিএফৰ সঞ্চালক প্ৰধান, জম্মু আৰু কাশ্মীৰৰ মুখ্য সচিব আৰু ডিজিপি আৰু অন্যান্য জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকল উপস্থিত থাকে।
পৰ্যালোচনা বৈঠকৰ সময়ত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে নিৰাপত্তা সংস্থাসমূহক সজাগ হ’বলৈ আৰু অমৰনাথযাত্ৰাৰ বাবে নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ পৰ্যাপ্ত নিয়োগ নিশ্চিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। তেওঁ নিৰ্ধাৰিত মানক পৰিচালন সঁহাৰি ব্যৱস্থাপনাকে ধৰি ফলপ্ৰসূ সুৰক্ষা ব্যৱস্থাৰ বাবে নিখুঁত আন্তঃসংস্থা সমন্বয় স্থাপন কৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়ে। শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত চৰকাৰে ভক্তসকলৰ বাবে সুবিধাজনক আৰু চাপমুক্ত অভিজ্ঞতা নিশ্চিত কৰাৰ লগতে শ্ৰী অমৰনাথ যাত্ৰা পৰিচালনাত পৰিৱেশ অনুকূল ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। তেওঁ কয় যে শ্ৰী অমৰনাথ যাত্ৰাৰ ভক্তসকলে যাতে সহজে পবিত্ৰ কৰিব পাব পাৰে আৰু তেওঁলোকে কোনো অসুবিধাৰ সন্মুখীন নহয়, সেই ক্ষেত্ৰত মোদী চৰকাৰে অগ্ৰাধিকাৰ দিছে।
কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল জম্মু-কাশ্মীৰে অমৰনাথ যাত্ৰাক ভক্তসকলৰ বাবে সুৰক্ষিত আৰু আৰামদায়ক কৰি তোলাৰ বাবে উল্লেখযোগ্য পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে। যোৱা বছৰ ৪.৫ লাখৰো অধিক ভক্তই পবিত্ৰ দৰ্শনৰ বাবে আহিছিল। এইবাৰ ২৯ জুনত যাত্ৰা আৰম্ভ হ’ব। নিৰৱচ্ছিন্ন পঞ্জীয়ন, কনভয় চলাচল, কেম্পিং সুবিধা, চিকিৎসাৰ সুবিধা, পথ উন্নীতকৰণ, বিদ্যুৎ আৰু পানী যোগান আৰু মোবাইল ফোন সংযোগৰ ব্যৱস্থাকে ধৰি যাত্ৰাৰ সুকলমে পৰিচালনাৰ বাবে বিশদ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিছে জম্মু-কাশ্মীৰ প্ৰশাসনে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah chairs a high-level meeting today to review security and logistics arrangements for Shri Amarnath Ji Yatra, in New Delhi today
Union Home Minister instructs security agencies to be vigilant and ensure sufficient deployment of security personnel for the Yatra
Home Minister stresses upon perfect inter-agency coordination for effective security arrangements including a well-established standard operating response mechanism
Shri Amit Shah says, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Government is committed to ensure a convenient and hassle-free experience for the devotees and adopt eco-friendly measures in management of the Shri Amarnath Yatra
Amarnath Yatra is beginning on 29th June and Jammu and Kashmir Administration has made elaborate arrangements for smooth conduct of Yatra
It is Modi Government’s priority to ensure that devotees of Shri Amarnath Yatra can have Holy Darshan with ease and they do not have to face any difficulty
16 JUN 2024 8:21PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah chaired a high-level meeting today to review security and logistics arrangements for Shri Amarnath Ji Yatra, in New Delhi today. The meeting was attended by National Security Advisor Shri AjitDoval, Lieutenant Governor of J&K, Shri Manoj Sinha, Union Home Secretary, Director, Intelligence Bureau, Senior Army Officers including Chief of Army Staff General Manoj Pande and Chief of Army Staff (Designate) Lt. General Upendra Dwivedi, Director General of CAPFs, Chief Secretary & DGP of J&K and other senior officers.
During the review meeting, Union Home Minister instructed the security agencies to be vigilant and ensure sufficient deployment of security personnel for the AmarnathYatra. He instructed establishing perfect inter-agency coordination for effective security arrangements including a well-established standard operating response mechanism. Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Government is committed to ensure a convenient and hassle-free experience for the devotees and adopt eco-friendly measures in management of the Shri Amarnath Yatra. He said that it is Modi Government’s priority to ensure that devotees of Shri Amarnath Yatra can have Holy Darshan with ease and they do not have to face any difficulty.
The Union Territory of Jammu and Kashmir has undertaken significant initiatives to make the Amarnath Yatra safe and comfortable for the devotees. Last year more than 4.5 lakh devotees took the holy darshan. This year the Yatra would commence on 29th June. The Jammu and Kashmir Administration has made elaborate arrangements for smooth conduct of Yatra including seamless registration, convoy movement, camping facilities, medical facilities, upgrading the tracks, providing power and water supply and mobile phone connectivity.