হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
শ্রী জগত প্রকাশ নদ্দানা হেল্থ অমসুং ফেমিলী ৱেলফেয়রগী কেন্দ্র মন্ত্রী ওইনা চার্জ লৌখ্রে
11 JUN 2024 3:12PM by PIB Imphal
শ্রী জগত প্রকাশ নদ্দানা ঙসি হেল্থ অমসুং ফেমিলী ৱেলফেয়রগী কেন্দ্র মন্ত্রী ওইনা চার্জ লৌখ্রে। চার্জ লৌবগী থৌরম অসিদা হেল্থ অমসুং ফেমিলী ৱেলফেয়র মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী প্রতাপরাও জাধব অমসুং সুশ্রী অনুপ্রিয়া পতেলসু শরুক য়াখি।
শ্রী জে.পি. নদ্দা ১৯৭৫দা রাজনিতাদা খোংদারকখি। ১৯৮৯গী লোক সভা মীখলদা বি.জে.পি.গী য়ুথ ৱিংগী ইলেক্সন ইনচার্জ ওইনা মরুওইবা থৌদাং শিন্নখি। তুংদা মহাক্কী হোম স্তেত হিমাচল প্রদেশতগী এসেমব্লি মীখল থেংনখি অমদি অহুমলক কাখি। মহাক হিমাচল প্রদেশতা কেবিনেত মিনিস্তর ওইরম্মি। মহাকপু বি.জে.পি. নেস্নেল জেনরেল সেক্রেতরী অমসুং বি.জে.পি. পার্লিয়ামেন্তরী বোর্দকী মেম্বর সেক্রেতরীগী থৌদাংসু শিন্নখি। ২০১৪গী নবেম্বরদগী ২০১৯গী মে থা ফাওবা মহাক কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীগী ফম পায়খি।
শ্রী জে.পি. নদ্দানা চার্জ লৌরবা মতুং কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়গী মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংগসু ৱারী শান্নখি, মদুদা মহাকপু হৌজিক চত্থরিবা প্রোজেক্তশিংগীম তাংদসু খংহনখি।
কেন্দ্র মন্ত্রীবু য়ুনিয়ন হেল্থ সেক্রেতরী শ্রী অপুর্বা চন্দ্র অমসুং এদিস্নেল সেক্রেতরী (হেল্থ) শ্রীমতী রোলি সিংহ য়াওনা মন্ত্রালয়গী মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংনা তরাম্না ওকখি।

Ministry of Health and Family Welfare
Shri Jagat Prakash Nadda takes charge as Union Minister of Health and Family Welfare
11 JUN 2024 3:12PM by PIB Delhi
Shri Jagat Prakash Nadda took charge as Union Minister, Ministry of Health and Family Welfare, here today. Shri Prataprao Jadhav and Ms. Anupriya Patel, MOSes (MoHFW) were also present during the charge taking occasion.
Shri J P Nadda entered politics in 1975. During the Lok Sabha Polls in 1989, he was assigned a major responsibility as election in-charge of the BJP’s youth wing. Later, he fought Assembly elections from his home state Himachal Pradesh and won three times. He has been a Cabinet Minister in Himachal Pradesh. He also shouldered the responsibilities of BJP National General Secretary and Member Secretary of BJP Parliamentary Board. He held the position of Union Health Minister from Nov 2014 to May 2019.
Shri J P Nadda also interacted with senior officials of the Union Health Ministry after taking charge where he was briefed about the ongoing projects.
The Union Minister was received by senior officials of the ministry including Shri Apurva Chandra, Union Health Secretary and Smt. Roli Singh, Additional Secretary (Health).