ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଯୋଗକୁ ନିଜ ଜୀବନର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଙ୍ଗ କରିବାକୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ନିବେଦନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ବିଭିନ୍ନ ଆସନ ଏବଂ ଏହାର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ପ୍ରଦାନ କରୁଥିବା ଏକ ଭିଡିଓ ସେଟ୍ ମଧ୍ୟ ଶେୟାର କଲେ
11 JUN 2024 11:03AM by PIB Bhubaneswar
ଯୋଗକୁ ନିଜ ଜୀବନର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଙ୍ଗ କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯୋଗ ହେଉଛି ଶାନ୍ତିର ମାଧ୍ୟମ, ଯାହା ଆମକୁ ଜୀବନର ଆହ୍ୱାନଗୁଡ଼ିକୁ ଶାନ୍ତ ଭାବେ ଏବଂ ଧୈର୍ଯ୍ୟର ସହିତ ମୁକାବିଲା କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ କରେ।
ଆଗାମୀ ଯୋଗ ଦିବସ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ବିଭିନ୍ନ ଆସନ ଏବଂ ଏହାର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ପ୍ରଦାନ କରୁଥିବା ଏକ ଭିଡିଓ ମଧ୍ୟ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ଏକାଧିକ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
‘‘ଆଜିଠାରୁ ୧୦ ଦିନ ପରେ ବିଶ୍ୱ ଦଶମ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନ କରିବ । ଏକତା ଓ ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟକୁ ପାଳନ କରୁଥିବା ଏକ କାଳଜୟୀ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବ । ଯୋଗ ସାଂସ୍କୃତିକ ଓ ଭୌଗୋଳିକ ସୀମା ଅତିକ୍ରମ କରି ସାମଗ୍ରିକ କଲ୍ୟାଣ ସନ୍ଧାନରେ ସାରା ବିଶ୍ୱର ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ଏକତ୍ରିତ କରିଛି।’’
‘‘ଚଳିତ ବର୍ଷ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଖେଇ ଆସୁଥିବା ବେଳେ ଯୋଗକୁ ଆମ ଜୀବନର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଙ୍ଗ କରିବା ପାଇଁ ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇବା ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ସେମାନଙ୍କର ଜୀବନର ଅଂଶବିଶେଷ କରିବା ପାଇଁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବା ଜରୁରୀ । ଯୋଗ ଶାନ୍ତିର ମାଧ୍ୟମ, ଯାହା ଆମକୁ ଜୀବନର ଆହ୍ୱାନଗୁଡ଼ିକୁ ଶାନ୍ତ ଭାବେ ଏବଂ ଧୈର୍ଯ୍ୟର ସହିତ ମୁକାବିଲା କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ କରେ ।’’
‘‘ଯୋଗ ଦିବସ ପାଖେଇ ଆସୁଥିବା ବେଳେ ମୁଁ ଏକ ଭିଡିଓ ଶେୟାର କରୁଛି, ଯେଉଁଥିରେ ବିଭିନ୍ନ ଆସନ ଏବଂ ଏହାର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ମିଳିବ । ମୁଁ ଆଶା କରୁଛି ଏହା ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ନିୟମିତ ଯୋଗ ଅଭ୍ୟାସ କରିବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister urges everyone to make Yoga an integral part of their lives
Also shares a set of videos that offers guidance on various Asanas and their benefits
11 JUN 2024 11:03AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has urged everyone to make Yoga an integral part of their lives. He also said that Yoga offers a sanctuary of calm, enabling us to navigate life's challenges with calm and fortitude.
In the light of the upcoming Yoga Day, Shri Modi also shared a set of videos that offers guidance on various Asanas and their benefits.
In a series of X posts, the Prime Minister said;
“In ten days from now, the world will mark the 10th International Day of Yoga, celebrating a timeless practice that celebrates oneness and harmony. Yoga has transcended cultural and geographical boundaries, uniting millions across the globe in the pursuit of holistic well-being.”
“As we approach this year’s Yoga Day, it is essential to reiterate our commitment to making Yoga an integral part of our lives and also encouraging others to make it a part of theirs. Yoga offers a sanctuary of calm, enabling us to navigate life's challenges with calm and fortitude.”
“As Yoga Day approaches, I am sharing a set of videos that will offer guidance on various Asanas and their benefits. I hope this inspires you all to practice Yoga regularly.”