য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
সিতিজনসিপ (এমেন্দমেন্ত) রুলস, ২০২৪ নোতিস থোক্লবা মতুংদা অহানবা ওইনা সিতিজনসিপ সর্তিফিগেত পীখ্রে
ঙসি নিউ দিল্লিদা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরিনা দরখাস্ত থারকপা মীওই খরদা সিতিজনসিপ সর্তিফিগেতশিং খুৎশীন্নখ্রে
15 MAY 2024 5:19PM by PIB Imphal
ঙসি সিতিজনসিপ (এমেন্দমেন্ত) রুলস, ২০২৪ নোতিস থোক্লবা মতুংদা অহানবা ওইনা সিতিজনসিপ সর্তিফিগেত পীখ্রে। ঙসি নিউ দিল্লিদা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি শ্রী অজয় কুমার ভাল্লানা দরখাস্ত থারকপা মীওই খরদা সিতিজনসিপ সর্তিফিগেতশিং খুৎশীন্নখ্রে। য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরিনা দরখাস্ত থারকপা মীওইশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং সিতিজনসিপ (এমেন্দমেন্ত) রুলস, ২০২৪ মচং ওইবা ৱাফমশিং খঙহনখি। থৌরম অদুদা সেক্রেতরি পোস্তস, দিরেক্তর(আই বি), রেজিস্তার জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া অমসুং সেনিয়ার ওফিসারশিং শরুক য়াখি।
ভারত সরকারনা মার্চ ১১,২০২৪দা সিতিজনসিপ (এমেন্দমেন্ত) রুলস, ২০২৪ নোতিস থোকখি। রুলশিং অদুদা এপ্লিকেসন ফোর্মগী মওং, দিস্ত্রিক লেভেল কম্মিতি(দি এল সি)না এপ্লিকেসনশিং প্রোসেস তৌবগী থবকশিং অমসুং স্ক্রুতিনি অমসুং স্তেৎ লেভেল ইম্পৱার কম্মিতি(ই সি)না সিতিজনসিপ পীবগী মতাংদা পল্লি। হায়রিবা রুলশিং অসিগী মতুংইন্না, পাকিস্থান, বাংলাদেস অমসুং অফগানিস্থান্দা লৈবা হিন্দু, সিখ, জেন, বুদ্ধিস্ত, পার্সি অমসুং খৃস্তিয়ান ফুরুপশিং লাইনিংনা মরম ওইদুনা নত্ত্রগা অকিবা লৈবদগী ২১.১২.২০১৪ ফাওবদা ভারত্তা চঙলকখিবা মীওইশিংদগী এপ্লিকেসনশিং ফংলে।
মাইপাক্না চে-চাংশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং এপ্লিকান্তশিং ৱাশক লৌনবা সেনিয়ার সুপরিন্তেন্দেন্তস(পোস্ত)/সুপরিন্তেন্দন্তস ওফ পোস্তনা লুচিংবা দিস্ত্রিক লেভেল কম্মিতিশিংনা দিজিগনেতেদ ওফিসারশিং ওইরে। এপ্লিকেসনশিং প্রোসেস তৌবগী থবক ওনলাইন পোর্তেলগী খুৎথাংদা মপুংফানা পাংথোক্লে।
স্ক্রুতিনি পাংথোক্লবা মতুংদা দিরেক্তর (সেন্সস ওপরেসন), নিউ দিল্লিনা লুচিংবা ইম্পৱার কম্মিতি, দিল্লিনা এপ্লিকান্ত ১৪ দা সিতিজনসিপ পীখ্রে। দিরেক্তর(সেন্সস ওপরেসন)না হায়রিবা এপ্লিকেসনশিংদা সর্তিফিগেতশিং পীখ্রে।

Ministry of Home Affairs
First set of citizenship certificates after notification of Citizenship (Amendment) Rules, 2024 issued
Union Home Secretary handed over citizenship certificates to some applicants in New Delhi today
15 MAY 2024 5:19PM by PIB Delhi
The first set of citizenship certificates after notification of Citizenship (Amendment) Rules, 2024 were issued today. Union Home Secretary Shri Ajay Kumar Bhalla handed over citizenship certificates to some applicants in New Delhi today. Home Secretary congratulated the applicants and highlighted salient features of the Citizenship (Amendment) Rules, 2024. Secretary Posts, Director (IB), Registrar General of India and senior officers were also present during the interactive session.
The Government of India had notified Citizenship (Amendment) Rules, 2024 on 11th March 2024. The Rules envisage manner of application form, procedure for processing applications by District Level Committee (DLC) and scrutiny and grant of citizenship by State Level Empowered Committee (EC). In pursuance of these rules, applications have been received from persons belonging to Hindu, Sikh, Jain, Buddhist, Parsi and Christian communities from Pakistan, Bangladesh and Afghanistan who have entered into India up to 31.12.2014 on account of persecution on grounds of religion or fear of such persecution.
The District Level Committees (DLCs) chaired by Senior Superintendents of Post/Superintendents of Post as designated officers, on successful verification of documents, have administered oath of allegiance to the applicants. After processing as per rules, DLCs have forwarded the applications to State Level Empowered Committee headed by Director (Census operation). Processing of application is completely done through the online portal.
The Empowered Committee, Delhi headed by Director (Census Operation), Delhi, after due scrutiny, have decided to grant citizenship to 14 applicants. Accordingly, Director (Census operation) granted certificates to these applicants.